Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Skrypty oraz spis pluginów serwera PolishLife

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

10/10 Skrypciochy ;)

╔══╗♫ 
║..   ║♫ ♫ 
║(O)║ ♫ ♫ ♫ 
╚══=

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Interesujące. Fajne pomysły w skyptach, aczkolwiek przyczepiłbym się kilku rzeczy. Nie kod, a samo użycie - można było jeszcze bardziej urzeczywistnić.

Coś by z tego było. :)

Opublikowano

Taki mały ból dupy, tutaj każdy hejtuje skrypty, ale co jak co, jak ktoś zrobi taki spis z kodem to nagle wszyscy je kochają.

W 99% jest "skript to gówno" a tutaj nawet ta sama osoba pisze że fajne skrypty ;)

Co do plików, sam napisałbym je lżej i mniejsze kody by były :D no ale ważne że są, dobre skrypty.

Może nawet skuszę się na serwer :P

Co do skryptów bo bawię się tam sporo, wg mnie są za ciężkie, wyciąłbym połowę, wsadził w plugin z bukkita, działanie zostaje a kilka skryptów mniej.

Na przykład, SrVip, kod w skrzyni który pokazuje kolory i wykonuje komendę przez konsole.

Niby taki "alias" można powiedzieć, nic nie zabiera bo to tak jakby gracz sam wpisał, ale otwieranie skrzynki i ciągłe jej monitorowanie to już użytek, zamieniłbym to na ChestCommands plugin, działanie zostaje a 1 duży skrypt mniej co oznacza mniejszy Ping ;)

Do kilku skryptów zastosowałbym tylko zamiennik komendy, czyli AFK dałbym /zw i mam mniejszy kod (chodzi tu o srPolishLife)

Niby nic ale 10 takich podobnych komend i z 200 linii mamy 50 :)

Nie jestem na 100% pewny, bo nie stosuję funkcji, nie są one czasem bardziej zasobożerne?

Prawda że w funkcji można dać komendę i pisze się ją tylko raz, ale jak mam 1 funkcję do 1 komendy to trochę dziwnie, ale nic :D

Jak dla mnie, ocena za skrypty 9/10 albo i nawet 9.5.

Skoro działają to jest dobrze :D

TEMAT

• 2 lata później...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [Inne] Skrypty oraz spis pluginów serwera PolishLife

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...