Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja - czy ta gra nadal ma sens ?

ojciec mpc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dłuższego czasu zastanawiam się nad tym czy granie na naszym NosTale PL ma sens i czy opłaca się. Nie wiem czy znajdują się tutaj osoby które grały kiedyś .. jeżeli jednak tutaj są to z pewnością pamiętają że kiedyś gra wyglądała całkowicie inaczej. Kiedyś odpalało się ancka na groszkach, łące żeby wbić jobe na WK co jest dzisiaj nie do pomyślenia. Ludzie wspólnie robili wypady na glacy ... ogólnie gra była o tyle utrudniona że długo się zbierało hajsy i samo posiadanie SP4 było wielkim osiągnieciem. Ceny również były inne - tańsze. Ogólnie z gry była większa radość. Niestety wydaje mi się że ta gra powoli traci sens - dajmy na to glace. Dawniej żeby wbić Elite [na glacy bo tam się w sumie głównie wbijało] trzebało się napracować - nie była to byle jaka repa. Teraz prawie każdy może ją mieć w mgnieniu oka przez Caligory... jako że jestem lvl 90+ często wbijałem sobie na glacę teraz nie mam poco wbijać skoro jest tam praktycznie pusto. Pieniądze można teraz łatwo uzbierać poprzez rajdy +90. Pojawiło się w mojej głowie stwierdzenie że teraz opłaca się głównie resellować i sprzedawać kk na allegro. Jutro jest nowy Event... mam jednak obawy że znów coś wprowadzą, zmienią co z powoduje że znowu gra będzie ułatwiona. Gra coraz bardziej przestaje działać pod aspektem społecznym ... coraz więcej osób skupia się na tym zarobić a co za tym idzie - myślą wyłącznie osobie i chcą prawie każdego okraść. A co wy o tym myślicie czy jest sens dalej marnować czas dla tej gry ? czy może po prostu odpuścić sobie wystawić postać na allegro i przestać grać ? Możliwe że takie tematy pojawiały się już gdzieś indziej, były przeplatane - ale jestem ciekaw co na ten temat uważacie. Strzała.

"Ojcowie gineli, a my dziś mamy wszystko"

Opublikowano

Jeżeli tobie to przeszkadza a wywnioskowałem że tak to pewnie że nie graj ;) Grałem kiedyś dawno a i z opowieści znajomych wiem ,że dawniej to NosTale miało swój klimat jedyny w swoim rodzaju. Dzisiaj? Każdy prawie kupuje kk na allegro ,albo ND i zamienia na KK. SP+14 War na 36 LvL'u ,Zielony Nos na 59 LvL'u ;) Mało kto expi jobe na np: wk ponieważ wystarczy max 5/6 LoD i już mamy... Moim zdaniem gra straciła sens od czasu kiedy zaczęto wprowadzać udogodnienia i lepsze możliwości stania się "PRO"

Ja mam ochote zacząć grać ,ale to tylko przy użyciu kupna KK inaczej to dla mnie nie ma sensu. Chcę im dorównać a bez KK na allegro to nie mam szansy.... Postać możesz spróbować sprzedać ,ale to za dużo kasy...

Przepraszam za wszelkie powtórzenia ,ale nie miałem siły nic ambitniejszego pisać. Myślę że pomogłem.

Arkadia - Serwer inny niż wszystkie! Przekonaj się, dlaczego gra z nami jest wyjątkowa!

http://www.mpcforum.pl/topic/1521386-arkadia/

Sam postawisz sobie cuboida! Możesz handlować z innymi graczami! Bez pay2win! Kontakt z administracją w każdej chwili! Drop z rud! Bez ułatwień!

Opublikowano

Ja mając 3 postacie 80+, gram od 3 lat. Miałem teraz roczną przerwę i kiedy wróciłem to widzę, że ta gra umarła. Nie widzę sensu expienia, zarabiania, skoro w niczym tego nie wykorzystam. Gra straciła zupełnie stary, świetny klimat.

Opublikowano

Nostale PL nie ma przyszłości - takie jest moje  zdanie. Możesz je podzielać lub nie

gram w NT od 2009r. 

Osiągnąłem już w tej grze praktycznie wszystko (miałem sp +15 oraz eq u7+10 (tak, na 90lvl ale było xD)). W zasadzie gra dla mnie straciła sens od kiedy koledzy skończyli grę. Wtedy zacząłem błąkać się po mapach szukając nowych atrakcji. Skończyło się tak, że oddałem konto w całości kolegom. Czemu tego nie sprzedałem? Bo nie uważam, że zasłużyłem na zarobek ~600zł. 

Obecnie gram na zagranicznym serwerze (jakim? dowiecie się za kilka dni). Jest serio cudownie. Gra ma sens. Nie ma polaków, ludzie są mili i co równie ważne - wszystko jest tańsze. Wybicie się na tym serwerze jest naprawdę możliwe bez ładowania kasy matki. 

Tobie polecam sprzedanie konta, kupienie sobie czegoś co da Ci radość (ja np sprzedając konto w LoL'u kupiłem sobie nowy rowerek <oczywiście musiałem sporo dołożyć>). A w wolnym czasie po prostu graj na zagranicznym serwerze. Serio to Ci bardzo polecam :)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

ja zaczołem grać  na nostale DE i dołączyłem do polskiej  fam :) .Ceny są nieskie więc nawet ze zbierania z ziemi (z enkidu fajnie wpada kaska/pióra) idze dozbierać spokojnie.puste pudło SP 2kk/2,5kk .Piórka jak na PL 20k więc zarobek genialny :)  jedyne co to  resy drogie w stosunku do innych cen :/ ale serwer gorąco polecam.Community o wiele lepsze niż w nostale PL.A co do grania na pl ,bo za bardzo zaczołem mówić o nostale DE :D Ja mam konto na PL'u i stoi nawet go nieruszam tylko gram na niemieckim PL schodzi na psy jedyne co tam się dzieje to resell--->LOD--->resell---->LOD i tak w kólko ogólnie polecam rzucić ge na PL i grać na DE :) .Jeśli pomogłem sypnij Lajkiem kierowniku :)

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Jeżeli tobie to przeszkadza a wywnioskowałem że tak to pewnie że nie graj ;) Grałem kiedyś dawno a i z opowieści znajomych wiem ,że dawniej to NosTale miało swój klimat jedyny w swoim rodzaju. Dzisiaj? Każdy prawie kupuje kk na allegro ,albo ND i zamienia na KK. SP+14 War na 36 LvL'u ,Zielony Nos na 59 LvL'u ;) Mało kto expi jobe na np: wk ponieważ wystarczy max 5/6 LoD i już mamy... Moim zdaniem gra straciła sens od czasu kiedy zaczęto wprowadzać udogodnienia i lepsze możliwości stania się "PRO"

Ja mam ochote zacząć grać ,ale to tylko przy użyciu kupna KK inaczej to dla mnie nie ma sensu. Chcę im dorównać a bez KK na allegro to nie mam szansy.... Postać możesz spróbować sprzedać ,ale to za dużo kasy...

Przepraszam za wszelkie powtórzenia ,ale nie miałem siły nic ambitniejszego pisać. Myślę że pomogłem.

Podzielam twoje zdanie od kiedy wprowadzili to eq +90, 92,+95 to gra zmieniła się na gorsze. Według mnie powinno wprowadzić tylko eq na 90 lvl a reszty wyżej nie wprowadzać wgl. Ogólnie w grze da się wybić, tylko trzeba się cholernie napracować [da się to zrobić bez pakowania kasy] na DE oczywiście jest to ułatwione.

ja zaczołem grać  na nostale DE i dołączyłem do polskiej  fam :) .Ceny są nieskie więc nawet ze zbierania z ziemi (z enkidu fajnie wpada kaska/pióra) idze dozbierać spokojnie.puste pudło SP 2kk/2,5kk .Piórka jak na PL 20k więc zarobek genialny :)  jedyne co to  resy drogie w stosunku do innych cen :/ ale serwer gorąco polecam.Community o wiele lepsze niż w nostale PL.A co do grania na pl ,bo za bardzo zaczołem mówić o nostale DE :D Ja mam konto na PL'u i stoi nawet go nieruszam tylko gram na niemieckim PL schodzi na psy jedyne co tam się dzieje to resell--->LOD--->resell---->LOD i tak w kólko ogólnie polecam rzucić ge na PL i grać na DE :) .Jeśli pomogłem sypnij Lajkiem kierowniku :)

Na obecną chwile cześciowo masz racje - bo od czasu wprowadzenia caligora [jak napisałem wyżej] glaca wymarła a co za tym idzie jedyna rozgrywką pozostały rajdy lądowe, LoD oraz resell

Ja mając 3 postacie 80+, gram od 3 lat. Miałem teraz roczną przerwę i kiedy wróciłem to widzę, że ta gra umarła. Nie widzę sensu expienia, zarabiania, skoro w niczym tego nie wykorzystam. Gra straciła zupełnie stary, świetny klimat.

Dokładnie. Gra straciła swój klimat wszystko teraz opiera się na tym żeby jak najwięcej zarobić, zrobić seta u7 i tak dalej. Jak by znikł aspekt społeczny i inne sprawy :)

"Ojcowie gineli, a my dziś mamy wszystko"

Opublikowano

Kiedyś -> zabawa i wspólne przyjacielskie zmagania w świecie NT

Teraz -> Kasa kasa kasa kasa kasa kasa kasa. Kupujemy kk na allegro. Kupujemy ND. Kupujemy konta. 0 fun'u z gry, chcemy WYGRAĆ I BYĆ LEPSZYM, 0 pomocy innym (takim 40+, kiedyś to ludzie się bili o to, kto pomoże).

joduska.me

botoflegends.com

RITO I HATE U!

Opublikowano

Dokładnie. Ja uważam że między innymi regularny LoD zepsuł grę. Sam mam koleżankę która przez LoD wbiła 80 LvL dosłownie w dwa tygodnie ...

Arkadia - Serwer inny niż wszystkie! Przekonaj się, dlaczego gra z nami jest wyjątkowa!

Sam postawisz sobie cuboida! Możesz handlować z innymi graczami! Bez pay2win! Kontakt z administracją w każdej chwili! Drop z rud! Bez ułatwień!

Opublikowano

Z większością się zgadzam. Nie ma tego klimatu co na początku istnienia serwera, nowe rodziny powstają jak grzyby po deszczu z czego nie wiele z nich długo się utrzymuje głównie przez krainę śmierci. Mnóstwo starych postaci z nowymi właścicielami - pseudo pro, brak zgrania i dyscypliny na rajdach eventowych jak i zwykłych. Podejście do Gameforcza do gry jest kompletnie żałosne - aby lecą na kasę z czego wnioskuję większą ilością happyhour rocznie, tłumaczenie gry katastrofa ( coś tam niby robią a lipnie wychodzi). Glacernon opustoszały głównie przez rajd Caligora (oby zablokowali bicie repy na nim). 

Opublikowano

Ja wbiłem magiem 70 lvl. Miałem wszystkie SP, miałem rodzinę, wspólne wypady na glace- to było coś ;) Faktycznie gra sprawiała kupę radości i nawet to żmudne wbijanie lvli przynosiło szczęście. Nie gram w to już od dwóch lat, więc nie wiem jak wygląda sytuacja obecnie, ale sam chętnie wróciłbym do gry. Ma w sobie jakiś urok ;) Ja na twoim miejscu grałbym dalej ;)

Opublikowano

Ja przyznaje się że mam wiele razy ochotę zagrać od nowa ,ale dobija mnie fakt tych wielu minusów. Dużo gra straciła ,ale mały UROK jeszcze ma.

Opublikowano

Wg mnie na PL'u nie ma sensu. Trzymać Cię może tam jedynie fam - nic innego.

Od siebie polecam NosTale DE, ponieważ:

- niskie ceny,

- pomocni ludzie,

- dużo osób - ~ 10% polaków

Oprócz DE możesz zagrać na UK - gra tam mniej osób niż na DE, ale ceny także są niskie. :)

ZBIERAM LAJKI, HEHE =)

SZUKAM OSOBY, KTÓRA WYKONA DLA MNIE SYGNATURE! WIĘCEJ INFO PW =0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...