Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Jak stworzyć bota? Poradnik dla małego kodera!

Hetter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Pewnie wielu z was chciałoby zostać informatykiem i tworzyć własne programy. Dziś zaprezentuje wam jak stworzyć prostego bota do nostale.

Potrzebny będzie:

-AutoIt 3

Niewielki skład ale praktyczny. Najpierw zajmijmy się botem, który będzie atakował potwory. Tworzymy nowy skrypt w AutoIt i tworzymy proste GUI, zawierające jeden przycisk.

#include <GUIConstants.au3>

$Form1 = GUICreate("nazwa", 194, 124, 193, 125)

$Button1 = GUICtrlCreateButton("START", 8, 8, 177, 105, 0)

GUISetState(@SW_SHOW)

W nazwa wpisujemy nazwę swojego bota a w start nazwę przycisku. Teraz wklejamy kolejny kod...

While 1
$nMsg = GUIGetMsg()

Switch $nMsg

Case $GUI_EVENT_CLOSE

Exit

I dalej...

Case $Button1
GUISetState(@SW_HIDE, $Form1)

Pamiętajcie tylko żeby wpisywać kod pod kodem! Kiedy klikniemy przycisk "START", bot się schowa. Gdy mamy już to wszystko możemy zacząć dawać botu polecenia aby zaczął bić potwory. Teraz trochę tłumaczenia. Otwieramy pętlę:

while 2

I piszemy taki oto kod:

send("{space}")

W miejscu gdzie pisze space wpisujemy klawisz który chcemy żeby bot wciskał. Ja na przykład dałem spacje. Ważne jest aby wpisywać pomiędzy czynnościami taki kodzik:

Sleep (300)

Zapobiegnie on nadmiernemu klikaniu przycisku który mamy pod "send". W miejsce 300 wpisujemy co ile sekund bot ma klikać przycisk przypisany dla "send"(1000=sekunda). Dla przykładu:

Send("{Space}")
Sleep(300)
Send("{Space}")
Sleep(300)

Teraz zamykamy pętlę:

WEnd
EndSwitch
WEnd

To tyle! Całość wygląda tak:

#include <GUIConstants.au3>

$Form1 = GUICreate("nazwa", 194, 124, 193, 125)
$Button1 = GUICtrlCreateButton("START", 8, 8, 177, 105, 0)
GUISetState(@SW_SHOW)
While 1
$nMsg = GUIGetMsg()
Switch $nMsg
Case $GUI_EVENT_CLOSE
Exit
Case $Button1
GUISetState(@SW_HIDE, $Form1)
(while 2)
   send("p")
   sleep(300)
   send("1")
   sleep(300)
   send("x")
   sleep(300)
WEnd
EndSwitch
WEnd
Opublikowano

To zwykły symulator klawiszy, który zadziała po spełnieniu odpowiednich warunków (otwarcie okna i ustawienie go jako głównego), a nie bot.

Bot powinien "złapać uchwyt klienta", wysyłać do niego klawisze i przede wszystkim działać w tle, ale to oczywiście moje zdanie :P.

EDIT: Było, w dodatku kod jest identyczny -> http://www.mpcforum.pl/topic/742353-jak-napisac-bota-w-autoit/

#down

Czyżby kolejny raz czyjeś kody?

Opublikowano

@ArcheR. Nie żeby coś, ale właśnie o to mi chodziło, żeby początkujący w tych stronach chociaż zobaczyliby "podstawy". O działaniu w tle postanowiłem napisać w kolejnym poradniku, bardziej zaawansowanym, aczkolwiek nadal w najprostszym programie czyli AutoIT. Ale to już za późniejszy czas, będzie i spambot i zegar na bb. Spróbujemy zobaczymy :)

Opublikowano

Co do AutoIT i tego bota, gdzieś był już podobny poradnik. 

Z swojej strony możesz dodać HotKey'e pod start bota i wyłączenie jego.

Trzeba też pamiętać, że w NT trzeba zaznaczyć mobka - wciskanie spacji też się przyda.

Ale też nie można dać wszystkim od razu wszystkiego - bo będzie x tematów "napisałem bota, pobierać" ;p

Ale za chęci masz + :D

Może być While 1 zamiast While 2

EDIT:

Trzeba uruchomić jako admin ;P bo nie będzie działać

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

Opublikowano

@JDaniel1 Dzięki za uwagę, podałem komendę send("{space}") która używa spacji. O drugim guziku pomyślę nad nowym poradnikiem. Będą też prawdopodobnie przekąski i inne opcje, minimalizowane okno, wykrywacz GM itp.

Opublikowano

jak na moje oko bodajże TheAlsen (nie wiem czy dobrze pamiętam, było to dawno temu) napisał podobny (bądź nawet taki sam poradnik)

widać, że starasz się o kida.....lecz zrób coś od siebie. Coś, czego jeszcze nie było :) taka rada ;)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

@NowakAdam

Ciekawe jak w AutoIT chcesz zrobić AntyGM i zminimalizowane okno. Powodzenia :P

@GrAvItY1

WinGetHandle?
Tak się pytam . Dlatego , że nie znam dobrze autoita bo moim zdaniem nie opłaca się go uczyć . Bo jest najczęściej tylko do botów.
nostaleh.png
Opublikowano

Tak się pytam . Bo nie znam dobrze autoita bo moim zdaniem nie opłaca się go uczyć . Bo jest najczęściej tylko do botów.

I tu masz rację, AutoIT nie ma wielu zastosowań, ogranicza się tylko do kontrolowania operacji. Jednak jest dobrym początkiem do nauki programowania.

Wiele botów (nie tylko do NT) jest napisana w C++, jest on o wiele lepszy (moim zdaniem).

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...