Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czesci za 1,6-1,8k

GmbhcPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mialem zamiar juz kiedys kupic kompa, ale nigdy nie wychodzilo z odbiorem, przesylka itp bo mieszkam w niemczech, i niedlugo jade do polski i mam zamiar kupic wkoncu kompa. To tak, na poczatku ktos mi zlozyl taki zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/PnKzBo/, ale przez ten czas "zdobylem" juz dyski, naped i obudowe (chociaz chcialem ja zmienic bo jest wielka Thermaltake Armor, chyba ze wszystkie takie sa?), a no i karte tez mam, troche stara ale nie mam narazie tyle kasy zeby wszystko kupic i pozniej ja zmienie na jakiegos Gtx 970 czy cos podobnego. :) I narazie potrzebowalbym: Procka, plyte, Ram i zasilacz, oplaca sie tamte z tamtego zestawu czy polecacie jakies inne? W miare jak najtaniej, w przyszlosci (za pare miesiecy) bede jeszcze mogl zmienic/dokupic czesci w razie czego. Z gory dzieki za pomoc. :D

Intel i5 4460, XFX HD 6870, Ballistix sports 2x4 GB, Gigabyte B85M-D3H, XFX Pro TS550W, Thermaltake Armor, Seagate 320gb i WD 500 GB.

Nowicjusz
Opublikowano

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Grafike narazie mam Hd 4870, ale nie wiem czy nie zmienic jej teraz na jakiegos gtx 5xx/6xx/7xx, bo w niemczech akurat dosyc tanio one stoja (np gtx 570 za 35 euro = 140zl).
Obudowe to Thermaltake Armor, ale troche za wielka jest i moge zmienic jakby co. :)
Dyski mam dwa, ten ktory bym podlaczyl jest na ten kabel rozowy "Sata" a drugi na "HDD Cable", Naped mam od LG GH22LP20.

Potrzebny mi jest tylko procek, plyta glowna, ramy, obudowa (mam teraz thermaltake armor ale moge zmienic, wolalbym zmienic.) no i zasilacz. Karte pozniej bede chcial zmienic na gtx 970, dyski lepsze do kupie i moze cos jeszcze.

/Edit\ Moglbys skladac wszystko na morele? Najlepiej tylko te czesci co potrzebuje (czyli to co wyzej), i napisac co moge pozniej jeszcze zmienic (jaka karte graficzna itp pozniej dac).

Intel i5 4460, XFX HD 6870, Ballistix sports 2x4 GB, Gigabyte B85M-D3H, XFX Pro TS550W, Thermaltake Armor, Seagate 320gb i WD 500 GB.

Opublikowano

Zalman R1 USB 3.0 czy coś tańszego ?

Moze byc ta obudowa, wazne zeby nie byla zbyt duza, miala dobre chlodzenie i w miare dobrze wygladala. :P Mozesz skladac na morele? ;P

Nowicjusz
Opublikowano

xkom składa za darmo beż żadnych kodów itp. to morele sobie wymyśliło żeby wklepywać kody bo się zawsze ktoś złapie i zapomni, a niech mają konkurencję z innych sklepów ;) 

Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

xkom składa za darmo beż żadnych kodów itp. to morele sobie wymyśliło żeby wklepywać kody bo się zawsze ktoś złapie i zapomni, a niech mają konkurencję z innych sklepów ;)

Zapomnialem napisac, zlozyc moge sam, bo i tak potrzebuje tylko 4 czesci bo inne mam w domu, to po co oni maja skladac te 4 czesci, zloze sobie sam, wtedy wiem na czym stoje a i tak inne czesci mam w domu to nawet jakby oni zlozyli to bym musial jeszcze inne czesci skladac. :)

Nowicjusz
Opublikowano

Mówiłem ogólnie o zestawach przez nich oferowanych 

Opublikowano

Mówiłem ogólnie o zestawach przez nich oferowanych 

Aha, ok. :P Poczekam jeszcze na propozycje innych. :)

Nowicjusz
Opublikowano

A co do Armora jeszcze spytam, problemem jest sama wielkość czy np. hałasują wentylatory ? Może taniej by było je wymienić i zamontować do efektu zimną katodę ?

Opublikowano

A co do Armora jeszcze spytam, problemem jest sama wielkość czy np. hałasują wentylatory ? Może taniej by było je wymienić i zamontować do efektu zimną katodę ?

Za wielki jest, nawet pod biurkiem ledwo co sie miesci, a na ta puleczke kolo biurka w ogole nie da rady. :P

Opublikowano

Jak chcesz na półke to polecam SilentiumPC Alea M50 + płyta główna mATX lub ITX. Mieści długie karty graficzne, co jest zaletą. Fajne gaming cube. Chociaż nie wiem czy ci opłaci zmieniać obudowę, bo masz dobrą od Thermaltake. Jeśli będziesz składać sam to polecam net-s.pl, dobre ceny, dobry wybór produktów.

Opublikowano

Jak chcesz na półke to polecam SilentiumPC Alea M50 + płyta główna mATX lub ITX. Mieści długie karty graficzne, co jest zaletą. Fajne gaming cube. Chociaż nie wiem czy ci opłaci zmieniać obudowę, bo masz dobrą od Thermaltake. Jeśli będziesz składać sam to polecam net-s.pl, dobre ceny, dobry wybór produktów.

Ok, a procek, zasilacz, plyta i ram jakie? Jak kolega wyzej dal?

Nowicjusz
Opublikowano

https://drive.google.com/folderview?id=0B6pcCFAGHHOtaHh4cHhoRVBuUkU&usp=sharing

Tak pokażę koledze bo sam się przymierzam to obudowy nie musiał by zmieniać ;-) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...