Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dot. serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapowiada się bardzo fajnie, brakowało mi takiego trudnego skybloczka, jakbyś dodał coś unikalnego to zagrało by na pewno więcej osób.

Zagram na pewno!

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z unikatowych rzeczy (poza unikatowymi itemkami) jak na razie mogę zaproponować kupowanie rangi za wartościowe bloki surowców zdobytych w grze (Diamentowe, Szmaragdowe i Złote). Rangę możesz także wydropić - w postaci mikstury o pewnym (niezbyt długim) czasie działania - do użycia w dowolnym momencie (oczywiście można ją również sprzedać).

W planach: dalsze mikstury dające czasowo niektóre permisje.

Jak tylko rozgryzę strukturę plików McMMO to planuję możliwość warzenia części tych mikstur, oczywiście przy wyższych poziomach skilla Alchemy.

Opublikowano

Musisz dobrą ekipę sobię znaleźć.Musisz zrobić tak zwany dobry wapał czyli bardzo dobry serwer ( pluginy,adminstracja itp)

Opublikowano

Bogatemu wszystko wolno... Specjalnie dla bogatych mogę wprowadzić SMS za 25 złotych (+VAT). SMS ten będzie przenosił do rangi WINNER, ze złotym prefixem WINNER i permisją do specjalnej komendy /winners wyświetlającą listę 10 najlepszych graczy, w której ZAWSZE gracz wpisujący komendę (dzięki parametrowi %p) będzie jako top1.

Pasuje?

Po głębszym zastanowieniu się stwierdzam, że to może być całkiem niezły pomysł :-P Już wcześniej myślałem o wprowadzeniu Hall of Fame, gdzie zwycięzcy kolejnych edycji w poszczególnych kategoriach widnieliby na tabliczkach, razem ze swoim wynikiem i pomnikiem stworzonym za pomocą dowolnego pluginu przechwytującego skin. W tym pomyśle dodałbym po prostu kategorię Best Sponsor :-)

Opublikowano

Pieniądze, jak to na SB ze sprzedaży rzeczy, które zdobędziesz, wykopiesz lub wytworzysz.

Sprzedaż podstawowych surowców w stylu marchew, surowe mięso, kaktusy, brodawki, jaja w adminshopie.

Zaawansowane produkty jak np. stół do zaklęć, tort, lepkie tłoki, cegły wezmą od Ciebie kupcy w zamku. Jest to tym bardziej opłacalne im bardziej złożony i pracochłonny jest przedmiot. Na przykład mleko, jaja, cukier i zboże potrzebne do tortu można w AdminShopie posprzedawać osobno za łączną sumę poniżej 20$. Na zamku, za gotowy tort dostaniesz 81$ w złocie. Ponad cztery razy więcej! Ale do zrobienia tortu musisz mieć wszystkie te składniki a w AdminShopie ich nie dostaniesz :-P

Opublikowano

Niedobrze. Nie pamiętam, w którym pluginie ustawiało się jej działanie (w każdym bądź razie wiem, że gdzieś był parametr radius: ). Jak nie znajdę to załatam to OtherDropem.

Chyba, że ktoś pamięta i mnie naprowadzi.

Opublikowano

1. Naprawiłem permisje do /menu

2. Wprowadziłem złodziejstwo :P ale na małą skalę - przez 15 minut po zdobyciu i użyciu Złodziejskiego Certyfikatu gracz może okradać innych kradnąc z każdym rightclickiem 0-5$ (do przetestowania, zbalansowania)

3. Jest już Fly Potion Extended (2:00). Na razie do wydropienia tylko ze skrzynek GiftChest

4. Można SPRZEDAWAĆ WYSPY!!!!!!

ZAPRASZAM do sprawdzania. Szczególne zaproszenia dla:

@1361622928-U485574.pngOsolo i @kajdaniec - byliście, graliście trochę dłużej niż inni, zobaczycie co się zmieniło. Zmiany dotyczą głównie obsługi - nie budowy.

Opublikowano

Chętnie wejde tylko musisz powiedzieć jak i kiedy najlepiej na PW.

Ostatnio nie wchodziłem ponieważ zajęty byłem trochę expieniem :-)

Czekam na start :)

Opublikowano

Start ostateczny będzie pewnie w okolicach połowy maja. Do zrobienia niestety jeszcze sporo.

Ale nieustannie zapraszam na testy:

logaiseablock.msvr.pl

Codziennie pojawia się coś nowego. Codziennie mogłem coś zepsuć :-P

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...