Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dot. serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer robię, sam i kryzys przeżywam. Żeby to wszystko w nielicznych wolnych chwilach poustawiać to naprawdę trzeba mieć zacięcie.

I tak mi z głupia frant do głowy przyszło - czy ktokolwiek by wlazł na  taki serwer? 

Dane podstawowe:

Silnik: Spigot 1.7.10

Typ: SeaBlock

Trudność: około 7-8/10

Kilka słów wprowadzenia:

Seablock, czyli Skyblock, z tym że wyspy są na wodzie a nie w powietrzu. Wymusza to oczywiście inne sposoby rozbudowy, bo miejsca nad wodą jest naprawdę niewiele - poziom morza na Y=213

Diamenty dropią NAPRAWDĘ NIEZWYKLE RZADKO, więc nie spodziewam się, że wszyscy w strefie PVP będą ubrani na niebiesko.

Nie da się kupić rzeczy, które możesz zrobić sobie sam! Czyli coś rodem z survivalu.

Konto VIP możesz mieć nie inwestując ani złotówki - da się kupić/przedłużyć w grze za diaxy.

Konto VIP nie daje żadnej znaczącej przewagi w grze - osobiście nie cierpię serwerów Pay to Win.

Gracze funkcyjni nie będą grać jako normalni (tworzyć wysp, uczestniczyć w PvP) - tego również nie cierpiałem.

Przeklejam to z forum Poszukuję współpracowników. Tam nikt się nie odezwał, więc może dalsza zabawa nie ma sensu. Czekam na krytykę, propozycje i komentarze.

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

SkyBlock od zawsze mi się podobał :D lepiej niż czysty Hard :D

Jeżeli w 100% będzie to co piszesz czyli brak P2W wszędzie diax ludzików oraz dobrze ogarnięte rzeczy to mogę Ci pomóc tworzyć skrypty, konfigurować pluginy tłumaczyć (chociaż nie lubię tego) i ogólnie pomóc

TEMAT

Opublikowano

Jak na razie robię sam - dlatego konfiguruję go od połowy lutego :P Samemu idzie wolniej ale przynajmniej z nikim się nie spieram, choć za sugestie zawsze jestem wdzięczny. W tej chwili jeden z bywalców mpc zgodził się mi go posprawdzać - szukam następnych.

Opublikowano

Możesz zapisać i mnie, jako betatestera albo technika od skryptów :D

Chętnie zobaczę czy jest to dobry serwer czy totalne dno a uprzedzam że ciężko mnie zadowolić

TEMAT

Opublikowano

Mnie również ciężko - stąd warunki jakie przed sobą postawiłem. Dodam jeszcze do opisu, że diaxów nie da się kupić inaczej niż od innych graczy w ich ChestShopach lub na aukcjach (CraftBay) - nie ma ich w sprzedaży w AdminShopach.

Dropią (jak wszystko) oczywiście ze stona, z prawdopodobieństwem 0.0035% (czyli obrazowo: 1 diax na 8.27 dużych skrzyń cobbla wydobytych w tym czasie. Przy Fortune III jest to 0,0085% ale ponieważ mogą wtedy wypaść 2 więc realnie ten przelicznik wynosi 0,011% - 1 diament na 2,63 dużych skrzyń bruku).

Oznacza to, że diamentowy kilof nie zarobi na siebie (czyli na 3 potrzebne na jego wytworzenie diamenty) nawet przy Unbreaking III i Fortune III.

TAK - NIE ZAROBI !! I o to mi mniej więcej chodziło - by zerwać z nagminnym przeświadczeniem, że KAŻDYpo kilku godzinach gry ABSOLUTNIE WSZYSTKO MUSI MIEĆ DIAKSOWE.

Z bajerów:

Kilkanaście rozmaitych unikatowych itemków, do wykopania głównie na dość niebezpiecznym w nocy cmentarzu. Czaszka Conana Barbarzyńcy, Ręka Króla Midasa, Różdżka Voldemorta... - pozwalam snuć domysły co do czego służy :P Zwłaszcza, że przy prawdopodobieństwie ich znalezienia to diamenty naprawdę nie są rzadkie. Czasem są związane z broniącym ich bossem, czasem z microquestem.

Strefa PvP o wyglądzie modyfikowanym przez graczy (nooo... tego chyba nie dopracowałem jeszcze wystarczająco bo walczący czasem duszą się, kiedy ktoś wciśnie modyfikację terenu w trakcie pojedynku :P)

Labirynt do przejścia naprawdę na piechotę - nie przejdziesz to papa - teleportacja jest na jego terenie zablokowana (nie licz również na /spawn, /tphere od kolegów czy żadne /is cośtam)

NPC na zamku (roboczo nazwany VIP Master) daje/przedłuża VIP-y za diamenty, szmaragdy lub złoto.

Na zamku wymienisz także niektóre bardziej zaawansowane przedmioty na złoto - kurs lepszy niż przy farmieniu na towarach nieprzetworzonych i sprzedawaniu ich w AdminShopie.

No to się rozpisałem - ale testerów zawsze zapraszam i szanuję (żyłem z testowania gier na początku lat 90-tych)

Opublikowano

Byłem na serwerze i tak:

• Autor nie kłamał z darmowym Vipem za Bloki diamentu, żelaza, złota możemy go kupić na długi czas, jest to jedyna taka opcja nigdzie indziej tego nie widziałem
  • Na serwerze nie widziałem lagów prawdopodobnie z racji iż jest on ciągle budowany
  • Spawn jest piekny, mały zamek, niestety z racji iż serwer jest tworzony nie ma tam za dużo rzeczy

Ode mnie, jeżeli autor utrzyma swój poziom i nadal będzie dopracowywał serwer będzie to naprawdę jeden z lepszych serwerów, widać iż nie jest on tworzony dla kasy lecz dla zabawy :)

Tak więc bardzo polecam P:

TEMAT

Opublikowano

Wgrałem nowy stan. Zmiany dotyczą głównie wyspy VIP [Enchanty] i kosmetyki wyspy VIP oraz okolic /warp surowce. W święta przy trójce dzieci raczej czasu na dłubaninę mieć nie będę więc serwer będzie odpalony non-stop i bez zmian.

Zapraszam do testowania i psucia

Przypominam tymczasowe IP:

logaiseablock.msvr.pl

Opublikowano

Serwery skyblock juz są, więc dużej ilości graczy się nie spodziewaj.

895041b0b72123aamed.jpg

Opublikowano

Wyglada na wiekszy problem-nie ma Cie w pexowskiej, defaultowej grupie Gracz i szczerze powiedziawszy nie wiem dlaczego.
Ktos ma jakies koncepcje?

Nieaktualne: Odpalilem na te chwile serwer bez Authme, bo wydaje sie, ze to jego konfiguracja cos krzaczy.

Edycja 12:22 7 kwiecień:

Już chyba znalazłem błąd i go usunąłem

Opublikowano

PEX-y juz działają poprawnie. Zakończyłem też testowanie rangi VIP za bloki więc poprzednie, skrócone na czas sprawdzania wartości mają już swą docelową wielkość:

Blok Diamentu - VIP na 10 dni

Blok Szmaragdu - VIP na 1 dzień

Blok Złota i startowa Mikstura VIP - 15 minut.

Odpowiada to mniej więcej wartościom tych bloków w grze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...