Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Dedykowany, Na Ile ?

Nagasheek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer dedykowany

2GB, bez limitu transferu, 2,2 Ghx 2x, pojemnosc dysku 100 Gb, 1 adres IP, z panelem do instalacji serwerow, łącze: 100 Mbps, w Gdansku za 159 zl.

Na ile by wystarczyl ? Nadaje sie w ogole ?

Opublikowano

dodam ze jest to serwer VPC z dostepem do roota z czego wczyytalem.

Serwer VPS to skrót od Virtual Private Server, czyli Wirtualny Prywatny Serwer.

Co dokładnie daje nam VPS?

VPS to serwer wirtualny z dostępem do root oraz z zagwarantowanymi zasobami sprzętowymi.

Każdy VPS dostaje osobne stałe IP dzięki czemu na serwerze VPS kllient może uruchomić dowolną aplikacje np. hosting www, serwery gier, serwery głosowe i inne.

Serwer VPS dysponuje zagwarantowanymi zasobami sprzętowymi serwera dedykowanego - wygląda to tak że VPS ma zagwarantowana ilość RAM, zagwarantowany określony dostęp do procesora i przypisana przestrzeń dyskowa.

Na tym sprzecie, postawie serwer ?

System Ubuntu 8.0.4. lub 9.0.4

Opublikowano

Jezeli 2GB na server to moze jeszcze ujdzie, ale jesli 2GB ogolnie to niezbyt... sam mam ogolnie 2gb na server daje 1gb i przy Pentium D 2,8ghz 2rdzenie byly cholerne lagi... zmienilem na athlona 4rdzeniowego i zero lagow... na 2 rdzeniach beda lagi

przepustowosc lacza 100mbps a ogolnie łącze ile mbit/s?

xxx

Opublikowano

Gdansk: niezalezne lacza internetowe czolowych polskich operatorów (NASK, LEVEL3, PLIX) o przepustowosci 1,5 Gbit/s. Routery BGP zapewniaja pelna redundancje laczy i minimalizuja wplyw awarii u pojedynczych operatorów na dzialanie uslug. Maszyny na podzespołach:

teraz wyczytalem to. Miales serwer na dedyku ? Czy sam hostowales serwer ?

Sam mam serwer, gdzie przy 2x 2.2 Ghz , 1,3 Gb Ram na serwer 60 osob sie trzyma bez wiekszych lagów, z tym że jeszcze temperatura komputera, lacze bardzo wplywa na prace serwera.

Opublikowano

@UP

Nie ma znaczenia gdzie jesteś czy to w Polsce czy w Afryce, gra się nie zmienia. Myślisz dlaczego nie mam lagów grając na włoskim prywatnym serwerze lub na cliencie us?

Bądź człowiek! Jebnij minusa

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

@UP

Nie ma znaczenia gdzie jesteś czy to w Polsce czy w Afryce, gra się nie zmienia. Myślisz dlaczego nie mam lagów grając na włoskim prywatnym serwerze lub na cliencie us?

Ma to akurat znaczenie. Jak grasz w gry na światową skale to zawsze wybierasz serwer który jest bliżej co zmniejsza lagi.

02758850976702993171.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...