Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] qEssentials - Publiczny system narzędzi do serwerów Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm, nazewnictwo w pluginie ssie totalnie pale , musisz popracowac na tym 

Klase od TPS gdzies widzialem.

Klasa od Enchantow zostala skopiowana.

Mnostwo rzeczy jest pokopiowane no coz natura polakow zobaczymy jak sie sprawdza.

Przecież w klasie od TPS masz wyraźnie napisane, że została zapożyczona od eastWest'a.

• Odpowiedzi 691
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@AdamGrzegorz Poprawnie powinno się wymawiać "Kłessentials" :) 

Topic:

Plugin jak na screeny jest z*******y! Wg mnie możesz dodać:

- Łatwiejszy system kit'ów niż z essentials

- AutoMessage

- Wyłączanie / włączanie / czyszczenie /slowmode chatu

- System motd (przy wejściu na serwer)

- Zmienienie wiadomości złej komendy
- Zmienienie wiadomości przy wejściu i wyjściu na serwer

bmqxnpM.png

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Nie wiem, czy ktoś już to napisał, ale proponuję dodać w configu możliwość wyłączenia niektórych opcji, np. korzystania z permissionsex, stoniarki (o ile tego nie ma). To samo z tymi itemami na start.

Sam plugin jest ok.

Może lepiej w configu lista komend które mają się załadować i zarejestrować? Mocno pomoże :P

#AntyBlezur

Opublikowano

Dodaj możliwość wyłączenia np slotow

Dodaj wygląd chatu admina vipa

Wrzuć na inny hosting

Na Speedy Share

Opublikowano

Dodaj możliwość wyłączenia np slotow

Dałem to w propozycji na GitHubie ;)

https://github.com/xVacuum/qEssentials/commit/347914b6add2b2e0365e1ad41c887b14fe4e176c#commitcomment-10458427

Pobieranie slotów z konfiguracji serwera (server.properties), jeżeli te są ustawione na 0 lub mniej.

Wrzuć na inny hosting

Na Speedy Share

SpeedyShare jest strasznie wolny

#AntyBlezur

Opublikowano

Mam kolejny błąd po wpisaniu /reply COS  w konsoli jest error (tylko wtedy kiedy nie mamy komu odpisac)

[22:05:54] [server thread/INFO]: GoodGameBro issued server command: /reply TEST
[22:05:54] [server thread/ERROR]: null
org.bukkit.command.CommandException: Unhandled exception executing 'reply TEST' in pl.za.xvacuum.qessentials.commands.Reply(reply)
at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:188) ~[serwer31246.jar:git-Spigot-1627]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R4.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:767) ~[serwer31246.jar:git-Spigot-1627]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.PlayerConnection.handleCommand(PlayerConnection.java:1013) [serwer31246.jar:git-Spigot-1627]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:850) [serwer31246.jar:git-Spigot-1627]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.PacketPlayInChat.a(PacketPlayInChat.java:28) [serwer31246.jar:git-Spigot-1627]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.PacketPlayInChat.handle(PacketPlayInChat.java:65) [serwer31246.jar:git-Spigot-1627]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.NetworkManager.a(NetworkManager.java:184) [serwer31246.jar:git-Spigot-1627]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.ServerConnection.c(ServerConnection.java:81) [serwer31246.jar:git-Spigot-1627]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.v(MinecraftServer.java:734) [serwer31246.jar:git-Spigot-1627]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.DedicatedServer.v(DedicatedServer.java:289) [serwer31246.jar:git-Spigot-1627]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:584) [serwer31246.jar:git-Spigot-1627]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:490) [serwer31246.jar:git-Spigot-1627]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.ThreadServerApplication.run(SourceFile:628) [serwer31246.jar:git-Spigot-1627]
Caused by: java.lang.NullPointerException
at pl.za.xvacuum.qessentials.commands.Reply.onExecute(Reply.java:31) ~[?:?]
at pl.za.xvacuum.qessentials.utils.newCommand.execute(newCommand.java:26) ~[?:?]
at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:181) ~[serwer31246.jar:git-Spigot-1627]
... 12 more

76561198175575181.png

Opublikowano

Nawet spoko ;)

Ja oczywiście się przyczepie xD

• Od kiedy to w Javie klasy z małej (newCommand)
  • Powtarzasz wiele razy kod; przykładowo wyświetlanie usage. Mógłbyś zrobić system wyjątków ;)

TheMolka Kurde, jak klasa się zaczyna z małej to błędu nie ma, wiec nwm po co z tym wyjeżdżasz..

A co do tego 2 to sie z tobą zgodzę :)

@topic

Plugin naprawdę fajny, tylko nie długo ja tez swoje "Toolsy" będę upubliczniać :)

Opublikowano

Hmm, nazewnictwo w pluginie ssie totalnie pale , musisz popracowac na tym 

Klase od TPS gdzies widzialem.

Klasa od Enchantow zostala skopiowana.

Mnostwo rzeczy jest pokopiowane no coz natura polakow zobaczymy jak sie sprawdza.

Ty mój pro elo programisto 

zamiast "Hmm, nazewnictwo w pluginie ssie totalnie pale , musisz popracowac na tym "

to "Hmm, OtekPlay w pluginie ssie totalnie pale , musze popracowac na tym "

@TheMajster

Sa zasady w javie KTORYCH SIE POWINNO trzymac , nie bez powodu one sa.

Od kiedy są jakieś zasady przy Zaczynaniu klas wielkimi literami, Można, ale nie trzeba !
Opublikowano

@TheMajster

Sa zasady ktorych kazdy sie trzyma, a raczej powinien . 

Skoro juz keirujesz sie do mnie programisto wciaz nie dorownujesz mi do piet niestety.. nie musze nawet wzbudzac klotni czy czegokolwiek znam "TWOJEGO" skilla w javie .

Co do zasad, sprobuj uzyc proguarda gdy masz paczki z duzychliter : )

Opublikowano

@TheMajster

Sa zasady ktorych kazdy sie trzyma, a raczej powinien . 

Skoro juz keirujesz sie do mnie programisto wciaz nie dorownujesz mi do piet niestety.. nie musze nawet wzbudzac klotni czy czegokolwiek znam "TWOJEGO" skilla w javie .

Co do zasad, sprobuj uzyc proguarda gdy masz paczki z duzychliter : )

Naprawdę zabawna jesteś, Po 1 to nie jest żadna zasada, można zaczynać klasy wielkimi ale nie trzeba...

Otek, oszukujesz sam siebie.. Jeszcze pamiętam jak cię typek poprosił o zrobienie tagów w scoreboard to z godzine przy tym siedziałeś a i tak to mu zle zrobiłeś :)

@topic

Widać pare klas masz po kopiowanych z innych pluginów ;)

Opublikowano

@TheMajster

Stary, co maja scoreboardy do "JAVY", nie lubie scoreboardow uwazam ze to najgorzej wykonana rzecz w mc :>

Wypominasz mi scoreboardy..  a nie potrafiles wyciagnac wartosci z hashmapy prosze Cie.. ;/ az smutne ze musze to ciagle pisac :> 

Opublikowano

@TheMajster

Stary, co maja scoreboardy do "JAVY", nie lubie scoreboardow uwazam ze to najgorzej wykonana rzecz w mc :>

Wypominasz mi scoreboardy..  a nie potrafiles wyciagnac wartosci z hashmapy prosze Cie.. ;/ az smutne ze musze to ciagle pisac :> 

Daj jakiś dowód, bo z tego co wiem to ty sie mnie zapytałeś co to hashmapa i CI nie odpisałem.   // Odpisze Otku jutro, idę w kime :)

Opublikowano

Naprawdę zabawna jesteś, Po 1 to nie jest żadna zasada, można zaczynać klasy wielkimi ale nie trzeba...

Otek, oszukujesz sam siebie.. Jeszcze pamiętam jak cię typek poprosił o zrobienie tagów w scoreboard to z godzine przy tym siedziałeś a i tak to mu zle zrobiłeś :)

@topic

Widać pare klas masz po kopiowanych z innych pluginów ;)

1) To chyba nie jest "ona".

2)

http://www.oracle.com/technetwork/java/codeconventions-135099.html

@topic

Plugin - okej.

W kodzie - lekka masakra - tu enter, tam enter, a tu sobie dam 4 spacje, tutaj taba a tam 6 spacji...

Raz nazwę argument po angielsku, a raz po polsku... nie ma różnicy.

Opublikowano

@TheMajster

Nie wierze w Ciebie.. az mi sie plakac chce . NIe masz wstydu : )?

No coz, nic dziwnego. 

Na swiecie rodza sie ludzie i taborety ale zeby byc takim pajacem jak Ty to juz .. rodzica sie udalo.

@ shooly

Ale jak mozesz !!!! PRZECIEZ ZASADY SA PO TO ABY JE LAMAC ! WANNA BE A GANGSTER.

@topic

Zmien moze nazwe pluginy :D

Opublikowano

@AdamGrzegorz dodaj anty bota, wlasne receptury, etc.

PS: Ile Ci zajelo pisanie pluginu?

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

@AdamGrzegorz zapomnialem dodac. Porzadny system anty-aury by sie przydal.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

@AdamGrzegorz zapomnialem dodac. Porzadny system anty-aury by sie przydal.

@AdamGrzegorz dodaj anty bota, wlasne receptury, etc.

PS: Ile Ci zajelo pisanie pluginu?

Ludzie to ma być plugin na podstawowe komendy i zarządzanie serwerem. Nie antybot i jakieś no-cheaty. Znowu wyjdzie jak z Essentials - miliard funkcji z czego tylko 1/10 tak naprawdę nadaje się akurat pod serwer typu który właśnie tworzysz....

#AntyBlezur

Opublikowano

Wtyczka świetnie się prezentuje jak na pierwszą wersję. 

Mam nadzieję, że kiedyś zastąpi to Essentialsa, przynajmniej w Polsce.

Dodaj możliwość usuwania domu /delhome.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...