Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

M4A1-S VS M4A4

TuFu x33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie m4a4

M4a4- Większy rozrzut, amunicja 30/90, dobry na bliskie, średnie i dalekie dystansy

M4a1-s - Mniejszy rozrzut, amunicja 20/40, dobry na średnie i dalekie dystansy

Wybieram m4a4 ponieważ często przebywam w miejscach na blisko i m4a4 wyrobi m4a1-s nie zawsze.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Ja kiedyś grałem m4a1-s i powiem szczerze że na początek jest to najlepszy wybór. M4a1-s jest precezyjniejsza od m4a4, jest cichsza ale ma mniejszy magazynek. M4a4 to odpowiednik AK tyle że jest trochę słabsza. Jest głośna ma większy rozrzut ale ma większy magazynek. Wybór należy do Ciebie ja przesiadłem się m4a1 na m4a4 i mogę ci polecić m4a4.

Opublikowano

Ogólnie to najlepsze jest AK, ale wiadomo w ct też trzeba czymś grać.. Uważam tak, ponieważ z ak zabija się jednym strzałem w głowę, m4 w przypadku opancerzonego przeciwnika już nie. Ja od początku grałem m4a1-s, dopiero niedawno jak obie kosztują tyle samo, zmieniłem na a4.

Plusy i minusy A1:

+ Cicha (tłumik)

+ Nieco mniejszy rozrzut

- Mniej amunicji

Plusy i minusy A4:

+ Więcej amunicji

- Nieco większy rozrzut

=

Opublikowano

zdecydowanie m4a4, większy magazynek zawsze się przyda. co do celności to jak opanujesz to będzie dobry do dalekich i bliskich dystansów :)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

­Tylko M4A1! Jakoś jest lepsze wg. mnie od swojego brata(?) bez tłumiku, lepiej banie wchodzą, no chyba, że ktoś full auto używa to może mieć do tego pretensje. 

Opublikowano

Dostane za cyrexa ft skina m4a4 asiimov ft z wyglądem fn?

To juz nie temat od tego :)

Jak dla mnie M4a1-S, lepiej spray mi siada , a mniej ammo nic nie robi jak sie wie co robic w danej sytuacji :).

Opublikowano

patterny rozrzutów obydwu broni jest taki sam, więc obie bronie mają taki sam rozrzut (w przypadku zwykłej mki ostatnie 10 kul leci w prawo bodajże). Jak masz niską rangę to najlepiej brać zwykłą mke z 30 nabojami, gdyż najczęstsza taktyka na niskich rangach to rasz w 5, więc większa liczba naboi bardziej się przyda przy zatrzymywaniu raszu. Jeżeli jednak pojęcie takie jak wyciąganie przeciwników nie jest Ci obce to możesz śmiało brać m4-s, przeciwnik nie widzi skąd dostaje, więc nie wie również skąd został zabity. Dodatkowo z pewnej odległości nie słychać strzałów mki z tłumikiem. Oczywiście do tego wszystkiego dochodzi jeszcze przyzwyczajenie, preferencje, styl gry, komfort strzelania (niektórym łatwiej sprayować z m4-s). Podsumowując obie są dobre i warto nauczyć się wykorzystywać jedną i drugą.

Opublikowano

Jak ktoś nie trafia to może i większy magazynek jest mu po coś potrzebny. Oczywiście polecę M4A1-S - klasyk + jedyny minus to tylko 3 magazynki (mogłyby być 4), ale wtedy po prostu podnosi się coś z ziemi i nie ma problemu.

Opublikowano

M4A1-S Mniejszy magazynek i ilośc kul to jedyne jego wady, ale i tak niewielkie, jest cichy więc ciężej namierzyć cię na mapie, kiedy podchodzisz od pleców i masz 2 przeciwników łatwiej zabijesz ich z A1-S.

No i najważniejsze CELNOŚĆ i mniejszy ODRZUT a amunicja to żaden problem chyba że jesteś w silverze i walisz full auto.

Nie wiem skąd wzieliście tą statystkę która jest lepsza na dany dystans xD dla mnie M4A1-S jest lepsze na każdym dystansie, ze względu na dwa wyżej wymienione czynniki.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Mały rozrzut M4A1-S umożliwia mi łatwe banie, a dobrze mi idzie na duże odległości, więc mi dużo ammo nie trzeba. Jak jest bliskie spotkanie, to 20 jakoś też styka. Rzadko mam taką sytuację, że brakuje mi ammo.

Nie ogarniam rozrzutu M4A4, w dodatku jest znacznie głośniejsze.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

A jak dla mnie, to zależy od dnia. Raz lepiej strzelam tym a raz tym. Wszystko zależy od gracza, więc nie pytaj innych tylko sprawdź z czym jest ci lepiej.

Opublikowano

Uwaga! Jak wybrać czy grać m4a4 czy m4a1-s?

Jeżeli grasz spokojnie, cicho - m4a1-s

Jeżeli grasz agresywnie - m4a4

tadam!

Opublikowano

Wszystko zależny od gustu.

Ps. rozrzut mają tyki sam, patern prawie identyczny, po prostu do peternu M4A4 jest dodane 10 kul.

Istnieje takie przekonanie, że M4A4 jest dobre do fullauto/skanów i serii, z kolei M4A1 do pestkowania i serii.

Imho kwestia gustu i upodobać, najlepiej pograć obiema brońmy i wybrać tą, która ci bardziej odpowiada.

Opublikowano

M4A1-S VS M4A4

• M4A1 - S
  • Wydajność 
  • Na dystanse bardzo dobre 
  • Nie słychać strzałów 
  • Mało amunicji 
  • Z bliska perfekt 

• M4A4 
  • Gra Agresywna
  • Więcej amunicji 
  • Gra również na dystans 
  • Broń pod rush 

Stwierdzam że M4A1 - S jest lepsza :).

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

m4a4 2 pierwsze kule idealnie w celownik, 3 trochę wyżej lub niżej, większy dmg od a1-s przez co dla bardziej ogarnięych graczy jest lepsza :)

ale zależy też jaką taktykę w csie preferujesz :)

Opublikowano

A1 jest dobre jeśli jesteś początkującym :
+ Mały rozrzut

+ Dosyć solidny DMG

- mały magazynek 20/40

+ Cichy

A4 : 

+ Duży magazynek

- Duży rozrzut 

- Nie zabija na strzała w głowę jeśli ma za helmet.

55aR3G.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...