Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ostati skrypt i serwer gotowy do otwarcia.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ale Ty wiesz że to działa na osoby ktore NIGDY wcześniej nie były na serwerze?

Zadziała to na osoby które są po raz pierwszy, chyba że coś jest nie tak zaraz sprawdzę u siebie

EDIT

Rzeczywiście są błędy z eventem 'on first join' coś nie chce go załapać

TEMAT

Opublikowano

Nie jest to o tyle błąd w kodzie co w pliku .jar Skript nie rozpoznaje eventu 'on join' postaram się pobrać inny Skript i sprawdzę jeszcze raz

TEMAT

Opublikowano

Zgłaszam za nabijanie postów. Post niedotyczący tematu. PS. pablos11 czekam na dzialajacy ;p bo mi nie dziala wlasnie. A teraz koncze sprawdzanie ostatnich poprawek na moim serwie wiec jutro bedzie raczej na 100% otwarcie po 10 dniach :)

Opublikowano

Ok to tak naprawiłem problemu mnie była to wersja pliku, pobierz z bukkit'a wersję 2.1.2 i sprawdź ponownie, działa także skrypt ktory podałem Ci wyżej

TEMAT

Opublikowano

Wlasnie w tym rzecz ze nie pobiore skripta nowszej wersji 1. nie chce 2. nie moge bo uzywam 2 skryptow ktore dzialaja TYLKO na wersji 2.0.2 i ja wersje 2.0.2 mam na wyzszej mi dzialac przestana. A da sie zrobic z tym kickowaniem na tej wersji bo znam serwer na ktorym maja ten skrypt i ta wersje. ale nie chcieli wyslac ich skryptu wiec czekam na dalsze propozycje

Opublikowano

Niech ktoś wytabuje:

variables:

{bot.niebot.%player%} = 0

on join:

if {bot.niebot.%player%} is less than 1:

kick %player% due to "Ochrona Anty-Botowa"

add 1 to {bot.niebot.%player%}

Tylko nie wiem czy nie będzie spamować bskajsxihi poraz pierwszy itd

Opublikowano

Wlasnie w tym rzecz ze nie pobiore skripta nowszej wersji 1. nie chce 2. nie moge bo uzywam 2 skryptow ktore dzialaja TYLKO na wersji 2.0.2 i ja wersje 2.0.2 mam na wyzszej mi dzialac przestana. A da sie zrobic z tym kickowaniem na tej wersji bo znam serwer na ktorym maja ten skrypt i ta wersje. ale nie chcieli wyslac ich skryptu wiec czekam na dalsze propozycje

A skad wiesz ze oni maja skrypt na to?

Moze maja plugin?

W javie w kilku linijkach mozna zrobic ze nic sie nie pojawi i odrazu wywali gracza aby wbil ponownie ew dac bez wiadomosci ze ktos wszedl pierwszy raz tylko dodac inventory zapelnione czerwona welna i w 1 losowym punkcie by byla zielona welna i po wyjsciu lub kliknieciu czerwonej welny daje kicka a po kliknieciu zielonej wyswietla ze gracz wszedl na serwer (10 minut roboty)

Na swoich pro skryptach z mpc nie zrobisz dobrego serwera a po twoim poziomie wiedzy nawet mysle ze skrypt z backdoorem bys tam wsadzil

Opublikowano

Hmm zrobie dobry serwer bo ja dostaje skrypty kote chce. Pisze jakie maja byc i takie sa. Wiekszosc serwerow 1/3 nie beda miec tego co ja np. Taki random tp meega o ktory prosilem i dostalem to raczej nikt miec nie bedzie tylko ja i ten serw z ktorego pomysl wzialem. Ew 1/1000 serwow moze to miec bo np tu zovacza ze mi napisali. A kazdemu mozna nagadac ze bp te radom co ja mam to moj plugin autorski bo pluginu na taki sam random jak mam ja nie ma. A wiekszosc ludzi woli gra. Na serwach z autorskimi pluginami. Zreszta kto sie skapnie ze to skrypt z mpc bo za 2 dni bedzie na 30 stronie a nie ciagle na 1. Zreszta kto bd wiedzial na tym moim serwie ze minemax to moje konto na mpc i ja o to prosilem bo ja narazie tu serwa nie reklakuje. I z tymi skryptami zaawansowanymi o ktore ja prosze i np je dostaje to zrobie dobry serw po 80 ludzi dziennie

PS to z welnami czerwone i losowa zielona skoro 10 min to napisz mi skrypta na to a chetnie skorzystam

Opublikowano

Ok serwer przetestowany poprawilem ew. Bledy i niedopiski w msg lecz za nim otworze go to prosil bym o ostatni skrypt/plugin mianowicie o crafting dookola bloki zlota w srodku diax lopata i powstaje zlota lopata ale ta zlota lopata ma nazwe "niszczarka bedrocka" i ta zlota lopata mozemy niszczyc bedrocka. Mysle ze byla by to fajna sprawa i crafting nowy. Z gory dziekuje

Opublikowano
	new Recipe "1";        <<< Nazwa crafting nie wykorzystywana nigdzie 
	"1".Recipe.registerIngredient{1, 1 Gold Block};        <<< 1 slot w craftTable
	"1".Recipe.registerIngredient{2, 1 Gold Block};        <<< 2 slot w craftTable
	"1".Recipe.registerIngredient{3, 1 Gold Block};        <<< 3 slot w craftTable
	"1".Recipe.registerIngredient{4, 1 Gold Block};        <<< 4 slot w craftTable
	"1".Recipe.registerIngredient{5, 1 Stone Spade};        <<< 5 slot w craftTable
	"1".Recipe.registerIngredient{6, 1 Gold Block};        <<< 6 slot w craftTable
	"1".Recipe.registerIngredient{7, 1 Gold Block};        <<< 7 slot w craftTable
	"1".Recipe.registerIngredient{8, 1 Gold Block};        <<< 8 slot w craftTable
	"1".Recipe.registerIngredient{9, 1 Gold Block};        <<< 9 slot w craftTable
	"1".Recipe.registerResult{Blaze Rod named "&2&lLopata Bedrockowa"};  <<nazwa oraz co mamy dostać po położeniu eq w tych oknach
	"1".Recipe.register{};   << zakończenie craftingu

Jakby coś się o kod rzucał to zamień 'Stone Spade' na inną nazwę bo nie do końca musi być taka weź łopatę i wpisz /itemdb i przepisz jej nazwę bez '_' (podłogi)

Wymagany : Squery + Skript

Dodatkowo

on click on a bedrock:
    if name of player's tool is "&2&lLopata Bedrockowa":
        set clicked block to air
        stop
    else:
        stop

Masz oba te kody dają efekt który chciałeś,

TEMAT

Opublikowano

Hmm zrobie dobry serwer bo ja dostaje skrypty kote chce. Pisze jakie maja byc i takie sa. Wiekszosc serwerow 1/3 nie beda miec tego co ja np. Taki random tp meega o ktory prosilem i dostalem to raczej nikt miec nie bedzie tylko ja i ten serw z ktorego pomysl wzialem. Ew 1/1000 serwow moze to miec bo np tu zovacza ze mi napisali. A kazdemu mozna nagadac ze bp te radom co ja mam to moj plugin autorski bo pluginu na taki sam random jak mam ja nie ma. A wiekszosc ludzi woli gra. Na serwach z autorskimi pluginami. Zreszta kto sie skapnie ze to skrypt z mpc bo za 2 dni bedzie na 30 stronie a nie ciagle na 1. Zreszta kto bd wiedzial na tym moim serwie ze minemax to moje konto na mpc i ja o to prosilem bo ja narazie tu serwa nie reklakuje. I z tymi skryptami zaawansowanymi o ktore ja prosze i np je dostaje to zrobie dobry serw po 80 ludzi dziennie

PS to z welnami czerwone i losowa zielona skoro 10 min to napisz mi skrypta na to a chetnie skorzystam

Hmm ze skryptow nie mam zamiaru korzystac bo wiecej mozliwosci daje mi java :p

Skoro chcesz to moglbym taki plugin zrobic w wolnej chwili

Opublikowano
	"1".Recipe.registerIngredient{5, 1 Stone Spade};        <<< 5 slot w craftTable
	"1".Recipe.registerResult{Blaze Rod named "&2&lLopata Bedrockowa"};  <<nazwa oraz co mamy dostać po położeniu eq w tych oknach

Jakby coś się o kod rzucał to zamień 'Stone Spade' na inną nazwę bo nie do końca musi być taka weź łopatę i wpisz /itemdb i przepisz jej nazwę bez '_' (podłogi)

Wymagany : Squery + Skript

Dodatkowo

on click on a bedrock:
    if name of player's tool is "&2&lLopata Bedrockowa":
        set clicked block to air
        stop
    else:
        stop

Masz oba te kody dają efekt który chciałeś,

Dzieki a dalo by sie to zastapic krocej? ten crafting itemow ze zloto itp np takim czyms on script load:

register new shaped recipe for [przedmiot czyli np ta zlota lopata] using [ i tu crafting a na koncu nazwa przedmioty ] 

Hmm ze skryptow nie mam zamiaru korzystac bo wiecej mozliwosci daje mi java :P

Skoro chcesz to moglbym taki plugin zrobic w wolnej chwili

A moglbys dla mnie taki napisac?

Opublikowano

Ehh fajnie wszystko tylko ze zle zrobione :/ nie dziala crafting bloki zlota do okola i w srodku diamentowa lopata  tylko trzeba dac kamienna i tworzy sie jakis blazerod a nie zlota lopata. Moglby ktos poprawic? lub ty

Opublikowano
	"1".Recipe.registerIngredient{5, 1 Diamond Spade};        <<< 5 slot w craftTable
	"1".Recipe.registerResult{Gold Spade named "&2&lLopata Bedrockowa"};  <<nazwa oraz co mamy dostać po położeniu eq w tych oknach

Teraz jest bloki wokół w środku diax łopata i wychodzi złota łopata do kopania bedrocka

TEMAT

Opublikowano
	new Recipe "NiszczenieBedrocka";
	"1".Recipe.registerIngredient{1, 1 Gold Block};
	"1".Recipe.registerIngredient{2, 1 Gold Block};
	"1".Recipe.registerIngredient{3, 1 Gold Block};
	"1".Recipe.registerIngredient{4, 1 Gold Block};
	"1".Recipe.registerIngredient{5, 1 Diamond Spade};
	"1".Recipe.registerIngredient{6, 1 Gold Block};
	"1".Recipe.registerIngredient{7, 1 Gold Block};
	"1".Recipe.registerIngredient{8, 1 Gold Block};
	"1".Recipe.registerIngredient{9, 1 Gold Block};
	"1".Recipe.registerResult{Gold Spade named "&cNiszczarka Bedrocka"};
	"1".Recipe.register{};
on click on a bedrock:
    if name of player's tool is "&cNiszczarka Bedrocka":
        set clicked block to air
        stop
    else:
        stop

NIE DZIALA MI TO ! moze cos zle przekopiowalem ? zrobilem ?

Opublikowano

Nie mam wildSkripta. naprawde on potrzebny ? nie chce dodatkow typu wildskript squery itp. itd. bo to dodatkowe zamulenie serwera a wszystkie skrypty ktore mam bez wyjatow dzialaja bez takich dodatkowych syfow

Opublikowano

Wiem ze to nie ten temat ale wlasnie skonczylem robic ostatnie poprawki literowki w informacjach kolorki dodawac itp. Jutro o 13:30 robie otwarcie ( bo dzis juz pozno wiec raczej malo osob pogra) jakis rady mozecie mi dac zeby duzoo osob na starcie bylo? Jak mam reklamowac czy zapraszac czy co zrobic do tej 13:30 jutra aby przynajmiej 20 graczy bylo na start

PS. pablos11 ok dzieki dziala :) pobralem tego wildskripta

Opublikowano

Wejdź w google i zrób reklamy na X forach o MC

Dodatkowo tutaj mogłeś zrobić jak Ja propozycję serwera aby zawczasu ludzie wiedzieli że coś się robi i śledzili twoje poczynania potem na reklamie będzie o te X osób więcej niż normalnie

Zrób ładną prezentacje

Na YT możesz nagrać Film nie ważne czy masz 1 czy 100 obserwujących film zawsze jest lepszy niż zdjęcia

Roześlij IP do kolegów itp

Rozdaj np pierwszym 10osobom Vipa na 7dni

Porób Eventy i zainteresuj graczy

Dodatkowo możesz zrobić jak Ja dla każdego gracza z premium daję 20dni Vipa gratis po 20dniach grania nie będą chcieli opuścić gry

TEMAT

Opublikowano

Ok dziekuje za odp jutro z rana ok 6 rano bo tak wstaje zrobie wszystko co napisales. Na yt moze konto zaloze z nazwa mojego serwa i to jakby kanal serwerowy bedzie na nim co jakis czas bede filmy nagrywac tylko z mojego serwa PS. Jest rzecz z ktora od 1,5 miesiaca zastanawiam sie bo tyle w minecrafta gram i to zanim zakladalem serwa jak sie np rozkrecily serwery tabcraft co po 200 os gra a to serwer sv i gildie zadne minigry. Znam 1 serwer ktory 5 tygodni temu powstal bylem na otwarciu serwera i pamietam ze tykko ja i 2 osoby graly 6 dni temu patrze i gralo 93 oso. I ja takie mega wtf myslalem ze boty wchodze na serwa i normalni gracze zadne boty jak ich pytalem o rozkrecenie serwa nie odpowiedzieli mi. I jak np oni w 5 tyg tak mega serwer rozwineli no poprostu jak do dzis to pytanie zadaje jak rozkrecic do 80 graczy dziennie i dalej nie wiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...