Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ostati skrypt i serwer gotowy do otwarcia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM 9 DNI SERWER JEST ZAMKNIETY BO CALY CZAS GO UDOSKANALALEM PRZEZ TE 9 DNI i was prosilem o pomoc w skryptach. Zostal mi ostatni skrypt  ktory potrzebuje i serwer bedzie gotowy do otwarcia!. To bedzie takze (wasz serwer) bo wy mi pomagaliscie :) dziennie gralo na tym serwie po 50 osob wiec napewno dostaniecie range o ile bedziecie chcieli. (wszyscy co pomogli :) ). A ostatni skrypt ktory potrzebuje to takie cos: http://www.speedyshare.com/uVeHF/2015-03-29-15.03.14.png (( Nie musicie pobierac tylko klikacie slow download i was przenosi na strone z ssem )), Czyli konkretnie chodzi o to co na ssie ze jak cos piszecie na chacie to pisze ze musisz wykopac stone [0/200] i jak kopiesz stone i piszesz cos na chacie to ci pisze ile masz czyli np wykopiesz 10 stona to masz : Musisz wykopac stone: [10/200] tylko ja chce by zamiast 200 stona trzeba bylo wykopac 125 stona. Wiec jesli ktos by takie cos umial zrobic to bedzie meegaa gdyz otworze serwer wkoncu :) Z GORY DZIEKI. I POZDRAWIAM 

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Piszesz cos na chacie i pisze ci ze nie mozesz pisac nic bo musisz 200 stone wykopac. Jak wykopiesz 200 stone to mozesz pisac na chacie wtedy. Skrypt na drop ze stona? mam swoj wlasny autorski. Chyba ze ci o inny chodzilo

Opublikowano

No prosze was sprobojcie cos wykombinowac tamten serwer to ma wiec to w 100% realne do wykonania a to kurcze ostatni skrypcik i serwa otwieram :// moze nawet by sie dzis udalo 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMinemax czyli tylko o to chodzi ?

Zaraz ci to napiszę. I zamiast 200 to ma być 125? To musisz usunąć ten kod który odpowiada za pisanie puki gracz nie ma 200 stone wykopanego

Opublikowano
on chat:
    if {stone.%player%} is less than 125:
        send "&cNie masz wykopanego 125 stone! &4&l[&a{stone.%player%}&4&l/&c125&4&l]" to the player
        stop
on mine of stone:
    add 1 to {stone.%player}
    stop

Takie coś?

Opublikowano

nie :/ bo tu jest tak ze jak cos pisze to ciagle jest ze musze wykopac 125 stone a na ss jest tak: Nie masz wykopanego stone [0/200] czyli ze 0 stona wykopales a musisz 200 wykopac. Jak np wykopiesz 1 stona to masz: Nie masz wykopanego stone [1/200] i to oznacza ze 1 wykopales i tak ciagle. wykopiesz 30 to masz; Nie masz wykopanego stone [30/200] . Czy dobrze jest? Ps. nie testowalem tylko tak mi sie wydaje bo krotki strasznie ten kod temu nwm czy to dziala na tej samej zasadzie czy jak

Opublikowano

Spróbuj tego @Minemax

variables:
	{stone::%player%} = 0

on first join:
	set {stone::%player%} to 0
	send "Jak nie wykopiesz 125 stone'a nic nie napiszesz" to player

on chat:
	if {stone::%player%} is less than  125:
		cancel event
		send "&cMusisz wykopac 125 stone'a &b%{stone::%player%}%/125"
	else:
		uncancel event
on mine stone:
	add 1 to {stone::%player%}
        send "Dodano 1 Stone'a"
Opublikowano
on first join:
	stop
on mine of stone:
	stop
on chat:
	if {stone::%player%} is less than 125:
		cancel event
		set {stone::%player%} to {_stoned::%player%}
		send "&cNie masz wykopanego 125 stone! &4&l[&a {_stoned::%player%} &4&l/&c 125 &4&l]" to the player
		wait 0.1 second
		stop

@rafi789

Sorka, nie zobaczyłem twojego edita :p

Opublikowano

Lol zaden nie dziala. Testowalem wasze skrypty jak cos pisze na czacie to nic sie nie wyswietla normalnie pisac moge. Poprostu tylko moja wiadomsoc sie wyswietla

Opublikowano

Ten działa sprawdzony

variables:

on first join:
	send "Jak nie wykopiesz 125 stone'a nic nie napiszesz" to player

on chat:
		cancel event
		send "&cMusisz wykopac 125 stone'a &b%{stone::%player%}%/125"
	else:
		uncancel event

on mine stone:
	send "Dodano 1 Stone'a" to player
Opublikowano

<3 super tylko popraw 1 rzecz. Usun to zeby nie pisalo dodano 1 stonea bo nawet jak 125 stona wykopie to to ciagle pisze ta wiadomosc gdy wykopie. Ze dodano 1 stona a to ma nie pisac bo to brzydko wyglada 

Opublikowano

jak zrobie to tak 

on mine stone:
    send "" to player

to bedzie dzialalo ? nie zepsuje nic? poprostu w send zrobie "" zeby info nie bylo zadnego

Opublikowano

W takim wypadku, wywal całą linijkę "send", bo będziesz wysyłał pustą linijkę chatu dla gracza.

variables:

on first join:
	send "Jak nie wykopiesz 125 stone'a nic nie napiszesz" to the player
	stop

on chat:
		cancel event
		send "&cMusisz wykopac 125 stone'a &b%{stone::%player%}%/125]" to the player
		stop
	else:
		stop

on mine stone:
		stop

Zedytowałem Rafiego jak coś.

Opublikowano
on mine stone:

usuwasz

i wygląda to tak

on mine stone:

@Minemax

@WujcioCreeper 

No niech będzie :P. Pozwalam Edytować. xD

Opublikowano

<3 <3 <3 <3 Dziekuje wam slicznie. Teraz zauwazylem ze 7 skryptow roznych wzialem na to ze po wejsciu na serwer automatycznie kickuje i pisze ze Autoryzacja Antybotowa. I 1 raz tylko kickuje was za 2 razem wejsc mozecie. 7 skryptow uzywalem i zaden nie dziala nie wiem czemu. Moglibyscie wy sprobowac taki napisac na szybko ? Moze mi ktorys z waszych zadziala skoro te 7 nie dzialaja

Opublikowano

Brałem ich plugin ale dziwny jest tzn. Tworzy sie niby ten nowy folder ale on fige daje. Jak boty wchodzily mi na serwer majac ten plugin to i tak bylo zaspamione ze [sadsadasdas] po raz pierwszy u nas na serwerze. Co prawda wywalalo je 1 sekunde po wejsciu ale i tak spamowalo ze wchodza. A jak uzyje skryptu to nie beda wogole wchodzic na serwa bo bedzie ich kickowalo. A antibot themolki nie ma takiego czegos do ustawienia ze informacja po 1 wejsciu co cie kickuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...