Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało klatek w grze

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Minecraft jest pisany w Javie, więc żre ci CPU, bo musi być gra za każdym razem tłumaczona na język maszynowy. Może masz poprostu wirusie jakieś, ale ja bym poprostu dał wszystkie ustawienia na minimum, nawet dźwięk. Jeśli to nie pomoże, to wyłącz jeszcze antywirus, firewall itp. , bo może to trochę CPU. A RAM to chyba zawsze na wszystko jest wystarczający, nawet mając tyko 0,75 GB

Opublikowano

Czasami problemem jest java.

Ja miałem jave 8 a gdy ściągnąłem jave7 to problemy ustąpiły

Teraz odnalazłem płytkę z Windowsem 7, więc się na niego przesiadłem. Obecnie używam javy instalowanej przez instalator minecraft'a .msi

Minecraft jest pisany w Javie, więc żre ci CPU, bo musi być gra za każdym razem tłumaczona na język maszynowy. Może masz poprostu wirusie jakieś, ale ja bym poprostu dał wszystkie ustawienia na minimum, nawet dźwięk. Jeśli to nie pomoże, to wyłącz jeszcze antywirus, firewall itp. , bo może to trochę CPU. A RAM to chyba zawsze na wszystko jest wystarczający, nawet mając tyko 0,75 GB

Źre mi CPU, niech ci już będzie tylko u mnie nie ma co źreć CPU! Podkręcony do 3.6 Ghz, 4 rdzenie i ogólnie rzadko kiedy jest zamulony. Baaa... nigdy nie był zamulony. Zdarzało się, że brakowało ramu, ale nigdy procesor nie przymulał. Antywirusa używam od AVG nie po to kupowałem licencje aby go wyłączać.  xD Mam jeszcze inny problem, gdy uderzę kogoś w grze automatycznie mi się crashuje. Za jakiś czas przesiądę się na linuxa, bo mam już dosyć problemów z windowsem. Raczej za dużo to nie pomoże, ale zobaczymy.

Opublikowano

W takim razie jest tylko jedna odpowiedź:

Twój komputer jest tak szybki, że aż za szybki na Minecrafta :D

Spróbuj może napisać do supportu Mojangu o ile takowy istnieje :D

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

Ja bym nie szedł na Linuxa-jest przeznaczony na robienie serwów, a poza tym jak mi wiadomo jest trudniejszy w obsłudze niż Window$. A jak ci Minecraft nie muli CPU, to faktycznie masz kompa. Albo moje komputry są jak papier z Tesco-wiecie do czego :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...