Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wybrać?

xFreQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro kupuje procesor i nwm jaki wybrać. Jeśli możecie napiszcie mi który bardziej będzie się nadawał do gry w cs:go 

2 rdzenie intel core 2 duo e8400 2x3.0
Czy
4 rdzenie intel core 2 quad q8200 4x2.33

Jeśli możecie napiszcie mi ile będzie na jednym i drugim fps podczas gry 5on5. Oczywiście wszystko low i ściągnę jeszcze jakieś cfg pod fps.

Mój obecny sprzęt
Grafika - GAINWARD GeForce 210 1gb ddr3
Ram - 4gb
Procesor- -------

Dodam jeszcze że na wersji non steam cs:go na tej samej grafice tylko że 1gb ram i procesorze AMD athlon 64 x2 Dual core 3800+ 2.0ghz miałem 25-30 fps

Proszę o szybką pomoc ponieważ już jutro chcę kupić.
Z góry dzięki wszystkim za pomoc.

Opublikowano

@Mashrek

jaki masz budżet ???? podaj nazwę zasilacza i płyty głównej

Znalazłem na allegro właśnie z tym 4 rdzeniowym q8200 z płytą i 2x1gb ram za 250 zł.http://allegro.pl/asus-p5ql-pro-core-2-quad-q8200-geil-2x1gb-i5218320241.html
Uzbieram jeszcze ok. 100 zł kupie zasilacz i dopiero wtedy będę podkręcał procesor. I później kupię jeszcze grafikę.

Ale bez kręcenia tylko na tym
Intel core 2quad q8200 4x2.33ghz
Ram 4gb

Ile będzie fps? Mam zamiar już jutro kupić.

Opublikowano

@Mashrek
 A co jest złego w tym? Nie mam za dużo kasy tamto jest idealnie bo za 250zł.
Napisz mi tylko ile fps wyciągnie na tym co napisałem wcześniej  
Intel core 2quad q8200 4x2.33ghz
Gainward 210 1gb ddr3
4gb ram.

Znalazłem jescze takie coś : 
http://allegro.pl/asus-p5q-intel-core-2-quad-q6600-6gb-ram-ddr2-i5192961783.html
Tylko że jest to prawie 200zł droższe a procek tylko troszkę lepszy i 4gb ram więcej więc raczej się nie opłaca.

Opublikowano

@Mashrek
Czyli brać tego z allegro?
Jeszcze tylko ile będzie tych fps ~ mi napisz.
W normalnej grze 5on5 bez smoka. A to co ty podałeś to jak już uzbieram kasę to wolę brać z allegro. Jakoś nie ufam olx. Raz zamawiałem tam części do kompa i przyszło wielkie gówno.

Opublikowano

to co podales jest ok, a to ile fps bedzie w csgo to tajemnica ktora odkryjesz kiedy zainstalujesz gre, chodz nie sadze by na gt 210 sporo fps bylo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...