Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na czym lepiej grać? 16:10, 16:9, 4:3

MoVinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, już nie raz słyszałem, że lepiej grać na 4:3, bo modele są "większe" itp.
No, ale przecież wtedy też wypada grać na mniejszej rozdzielczości, a na np. 16:9 też więcej widać. 

Na jakiej Wy gracie oraz, która jest wg. Was lepsza? 

16:10 / 16:9 / 4:3 

Opublikowano

Hej, już nie raz słyszałem, że lepiej grać na 4:3, bo modele są "większe" itp.

No, ale przecież wtedy też wypada grać na mniejszej rozdzielczości, a na np. 16:9 też więcej widać. 

Na jakiej Wy gracie oraz, która jest wg. Was lepsza? 

16:10 / 16:9 / 4:3 

Jeżeli bardziej profesjonalnie podchodzisz to 4:3, bo wtedy łatwiej się strzela, gdyż modele są większe.

Opublikowano

W 4:3 modele są szersze, w 16:9 masz szersze pole widzenia.

A jak grać, to już zależy od człowieka. Mi osobiście się chyba lepiej gra na 4:3.

A największa beka z tych, którzy grają w 4:3 z paskami po bokach xD

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Graj na takiej jaka ci odpowiada. Ja osobiscie gram na 16:9 bo przeszkadzaja mi piksele i rozciagniety ekran na 4:3.

Opublikowano

Grałem na 16:10 i gdy sobie tak testowałem z 4:3 to jakiejś ogromnej różnicy nie ma, no trochę te obiekty są większe przez co jest lepiej się wstrzelić, i jeszcze ten mały ekran.

Spróbuj na 4:3.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Zależy to od przyzwyczajenia ja gram od 1.6 na rozmiarze 800x600 a w cs;go 4;3 i najmniejsza takie mam przyzwyczajenie . A to zależy od Ciebie jak będziesz chciał grać przyzwyczajenie gracza do ustawień swoich sam zdecyduj i podejmij decyzję.

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

A jak grać, to już zależy od człowieka. Mi osobiście się chyba lepiej gra na 4:3.

Beka to z ciebie jest, bo tutaj się nie powinieneś wypowiadać skoro masz zerową wiedzę o CSie. I co z tego, że masz szersze pole widzenia skoro  masz się skupiać na celowniku.

• 1 rok później...
Opublikowano

Beka, bo ludzie preferują normalną rozdziałkę zamiast porozciąganych sztucznie pixeli? Do tego dochodzi inna czułość, przez zmienioną oś poziomą. Oczywiście da się do tego przyzwyczaić, ale jednak black barsy są mniej sztuczne i więcej osób właśnie je preferuje zamiast rozciągniętej. Oho, nie zauważyłem daty tematu :D
Opublikowano

Ja aktualnie gram na rozdzielczości 4:3 1024x768/800x600 | Black Bars - a gram na takiej od 1.6

Wszystko zależy od tego na jakiej rozdzielczości gra Ci się najwygodniej.

Trzymaj filmy, które pomogą Ci z wyborem:

Opublikowano

­Niema "najlepszej" proporcji. Zależy od Ciebie

ale najwięcej widać na 16:10 (sam na niej gram i polecam)

Opublikowano

16:10 to dla mnie zloty srodek. Bez pasków. Dobra jakosc obrazu i szerokie modele postaci. 1440 i 1680 nie rozni sie niczym chyba oprocz tego jak duzo widzisz i grubosc celownika na tym 2 jest inna jak thickness da sie 0.75

Opublikowano

Polecam zaczynać uczyć się grać w CANTER STRAJKA na rozdziałce 800x600 dlaczego ? Łatwiej kogoś trafić, szersze modele, ale za to tracisz na grafice i jeżeli masz lapka to będziesz miał czarne paski po bokach.

Jeżeli już zaczniesz otwierać mecze to używaj większych FULL HD, masz lepsze pole do dostrzeżenia wroga, ale trochę trudniej trafić w mniejszy model :D

Według mnie takie tematy powinny być kasowane na wstępnie, to ty sam powinieneś wiedzieć na jakiej Ci się gra lepiej.

Opublikowano

Polecam zaczynać uczyć się grać w CANTER STRAJKA na rozdziałce 800x600 dlaczego ? Łatwiej kogoś trafić, szersze modele, ale za to tracisz na grafice i jeżeli masz lapka to będziesz miał czarne paski po bokach.

Jeżeli już zaczniesz otwierać mecze to używaj większych FULL HD, masz lepsze pole do dostrzeżenia wroga, ale trochę trudniej trafić w mniejszy model :D

Według mnie takie tematy powinny być kasowane na wstępnie, to ty sam powinieneś wiedzieć na jakiej Ci się gra lepiej.

po to jest forum żeby się poradzić zapytać?

jak masz dobrego kompa to można grać i na najwyższych ustawieniach i masz wtedy najwyższą jakość rozgrywki,więcej fpsu niż 60 na dobrym kompie nic nie daje,jak ktoś ma drewniany komputer to żeby trafić potrzebuje 800x600 żeby celownik nie robił smugi,ale tu są koxy co wiedza lepiej ^^

fortnite-epic-games-development-news-banner.jpg

Opublikowano

Ja gram na lapku wiec 16;9 i 1366x768

1391020896-U962219.png

'Możesz sobie być na innym poziomie niż pozostali, z którymi walczyłem, dla mnie to bez różnicy. I tak nakopie ci do dupy, bo to mój obowiązek. Tyle w tym temacie'

Opublikowano

Ja muszę grać na 16:10, ponieważ inne rozdziałki mi ekran niszcza :) Ustaw sobie, tak jak wolisz, Szczerze, to nawet fajnie się gra na 16:10, nie raz mnie to uratowało, jak typek miał np 16:10 i mnie zza ściany nie widział a ja tak :)

Trzymaj się!

Opublikowano

To zależy od monitora. Mi się dobrze gra na 16:10

server-icon.png  EndiMC.pl - serwer minecraft 1.21.5 |Survival| |Gildie| |Slimefun| |Terralith|

Serwer aktywny od ponad 8 lat

Dołącz już dzisiaj do naszej społeczności!

Opublikowano

Najlepiej na 4:3 albo 16:10

Na 4:3 masz więcej FPS'ów i gra jest płynniejsza, a na 16:10 wszystko widzisz pięknie i nie masz ­ pasków po bokach ekranu.

Trzeba cieszyć się ludźmi, bo tak szybko odchodzą

Opublikowano

Przetestuj sobie wszystkie rozdziałki i graj na takiej na której najlepiej/najprzyjemniej się gra

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...