Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przesiadka na nową myszkę

m0ki97mr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, po długim użytkowaniu mojego obecnego gryzonia czas na przesiadkę. Obecnie posiadam a4tech'a x7 xl 750BF 

Laser_Gaming_Mouse_X7_XL-750BK_Green_Fir

i to dość długo (5 lat minimum, jestem pewien że nawet więcej) kiedy została kupiona kosztowała koło 250zł, teraz to już tylko 70 :P Chwale sobie tą firme, tyle lat, a myszka dalej działa nie to co tracer który zepsuł się po 3 miesiącach. Także przebieram w myszkach właśnie tej firmy. (Razery odpadają, drogie, płaci się za markę) Wytypowałem póki co 2:

Bloody Blazing A9
http://allegro.pl/hit-mysz-a4tech-bloody-blazing-a9-dla-graczy-fva-i5212698302.html#tabsAnchor

oraz

Bloody V8m

http://allegro.pl/activated-odblokowana-core-3-4-a4tech-bloody-v8m-i5208576037.html

Skłaniam się ku V8. Którą wybrać? Może macie jakieś swoje propozycje? Budżet to 90zł, dychę zostawiam na przesyłkę. 

F7FwxF8.png

Opublikowano

Przeanalizowałem szybko obie opcje. Druga to jakaś kpina IMO, aż krzyczy od marketingowych, tanich trików. Dodatkowo nie wiadomo, co to za sensor.

Pierwsza opcja byłaby ok - sensor w porządku, żadnych cudów, ot gryzoń, który (powinien) działać.

Osobiście od ponad 6 lat siedzę na tym samym Razer Deathadder, pierwsza edycja. Pomimo momentami masakrycznego użytkowania (ladder w SC2 robi swoje), nadal działa bez zgrzytów. Jeśli chcesz dobry sprzęt, to niestety musisz wydać ponad setkę złotych. A4 i Logitech mają w miarę tanie opcje, ale należy uważać na to, jakie sensory ładują. Przyjrzyj się ofercie Natec Genesis - to mało znana marka, ale miałem okazję testować kilka ich produktów (w tym recenzować) i to naprawdę ciekawe opcje dla budżetowych graczy. Poniżej 100 zł możesz dorwać gryzonia, który ma w zasadzie wszystko, co potrzeba, nie jest "z jarmarku" i oferuje całkiem logiczną jakość za naprawdę dobrą cenę.

Przy wyższym budżecie oczywiście propozycji byłoby znacznie więcej, ale tutaj zdaje się to odpada ;]

I am the god, the chaos and destruction
Behold the powers of my wrath

Opublikowano

Zależy do jakiej gry potrzebujesz jak grasz w cs go to polecam coś ze serii steelseries ja niedługo zamawiam kana v2, bloody odpada kolega miał wyrzucił po tygodniu i przesiadł się na steelseries, to co napisałeś o razer jest błędem, miałem abyssus'a i spisywał się tzn. dalej się spisuje lecz nie w moim posiadaniu oddałem koledze :) jeszcze jak kolega wyżej napisał Deathadder też dobry wybór 3.5g oczywiscie na myszki z serii natec nawet nie zwracaj uwagi, jeszcze jedynie mogła być zowie fk lub jakas myszka roccat Pozdrawiam :) Jeżeli chcesz mogę ci wkleić pare linków z myszkami które ja bym wybrał

Opublikowano

OsaX, masz racje. Nie wiem co sobie myślałem, strasznie byłem napalony przez tą "poprawę trajektorii", ale jak broń ma rozrzut to trzeba się nauczyć go kontrolować, tyle :P

Potrzebuję myszki która ma po prostu dwa guziki pod kciukiem. Może źle napisałem jeśli chodzi o Razera, myszki mają dobre, ale że mają logo Razera kosztują więcej niż powinny :P Z sieciówek to gram w moba (LoL, Hots), czasami casualowo pykne w cs'a, a lwią część czasu spędzam przy grach niezależnych lub rpgach. Chętnie bym sprawdził te linki, jeśli to nie kłopot

F7FwxF8.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...