Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić wygląd (skin)

Malutki3286

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zmienić skina postaci którą gramy i osadników ?

Proszę o link gdzie mogę pobrać/zrobić skiny i gdzie i jak je wkleić.

Z góry dzięki za pomoc :) 

Opublikowano

Jeśli masz premium to np możesz wziąć z planetminecraft. A później na stronie minecraft.net wgrać. Wygląd osadników musisz zmienić w plikach.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Żeby zmienić skina i inni go widzieli musisz zakupić grę. Jeżeli chcesz żebyś widział go tylko ty znajdź w tekturach plik i go podmień. To samo z wieśniakami znajdziesz je w folderze textures (entity). Wystarczy, że powrzucasz tam własne skiny jednak nie mogą one mieć innej nazwy niż te w paczce tekstur.

Opublikowano

Żeby zmienić skina i inni go widzieli musisz zakupić grę. Jeżeli chcesz żebyś widział go tylko ty znajdź w tekturach plik i go podmień. To samo z wieśniakami znajdziesz je w folderze textures (entity). Wystarczy, że powrzucasz tam własne skiny jednak nie mogą one mieć innej nazwy niż te w paczce tekstur.

Jeśli masz premium to np możesz wziąć z planetminecraft. A później na stronie minecraft.net wgrać. Wygląd osadników musisz zmienić w plikach.

Mam konto premium, gdzie mam wkleić pliki ?

Gdzie znajdę skiny dla osadników ?

Opublikowano

tak skin postaci zmienisz na minecraft.net

a skiny dla osadników  w txt będziesz musiał zmienić

Zmiana skina na minecraft.net --> logujemy się na stronie --> klikamy profile --> klikamy wybierz plik wybieramy skina postaci --> kilkamy guzik upload --> odczekujemy ok. 1min (gdy mamy włączonego minecraft'a należy go zresetować) --> cieszymy się wyglądem postaci

a osadników tak jak pisałem w txt ( nie polecam się tym bawić jak nie umiesz ) 

3004114311037501010629.png

Opublikowano

Skiny osadników możesz pobrać np. stąd 

http://minecraft.novaskin.me/gallery/model/Villager
Gdy już je masz odpal wolder .minecraft a następnie resourcepacks. Jeżeli masz jakąś paczkę tekstur to otwórz ją. Potem przechodzisz przez foldery

nazwa textur\assets\minecraft\textures\entity\villager
Gdy chcesz podmienić skin farmera musisz zastąpić go pobranym skinem, który musi mieć nazwę farmer.png, przypadku zwykłego wieśniaka villager.png, kowala smith.png itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...