Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Straszne lagi - ASUS R700V

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od dłuższego czasu mam straszne ścięcia, lagi na moim laptopie i postanowiłem, że w końcu się za to wezmę, bo robi się to już monnotone. Gdy odpalę laptop, na odświeżenie pulpitu, tak aby można było co kolwiek włączyć muszę czekać około 5 minut, jak chcę włączyć jakąś aplikację jako administrator laptop potrafi się zwiesić na około minuę, wyświetlając mi okienko tak lub nie. Chyba jedyną opcją zostaje mi format? Albo ten laptop jest aż tak słaby? W sklepie nie dostałem żadnej płytyki z systemem windows 8, a teraz nie wiem skąd go nawet wziąć. Poniżej zarzucam parametry:

Procesor: Intel Core i5 - 3210M, 2.5GHz

ODD: DVD Sup.MTI.

RAM: 4GB

HDD: 500 GB

Karta graficzna: Nivida GeForce GT 635M 2GB

Opublikowano

To zasyfiony komputer przez oprogramowanie Asusa , weź i wywal wszystkie aplikacje co zainstalowane
Po co ci płytka, masz wszystko w recovery nagrane. Od tworzenia płytki instalacyjnej masz aplikacje, wystarczy poszukać w śród syfu który zainstalował się od Asusa. ­
Polecam bardziej zdobyć płytkę instalacyjna wersji windowsa ( masz torrenty i znajdziesz bez problemu )  którą posiadasz i tylko wpisać numer seryjny, numer odzyskasz za pomocą aplikacji do szukania numeru seryjnego ( poszukaj na Google )  albo masz naklejony na spodzie lapka.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...