Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co muszę wiedzieć, aby rozpocząć przygodę?

WzG

Rekomendowane odpowiedzi

Rekrut
Opublikowano

Witajcie . 

Od kilku dni śledziłem grę Aion , oglądałem różne filmiki itd jednak chciał bym dowiedzieć się kilku rzeczy , a mianowicie : 

- Wiem że Aion jest podzielony na 2 kraje Elyos/Asmodian . Czy jest możliwość zabijania danej rasy ? 

- Czy od początku gry jestem narażony na to że inni gracze mnie będą zabijać ? 

- Która klasa postaci będzie odpowiednia do rozpoczęcia przygody . Wiele filmików oglądałem na youtubie i generalnie 3/4 osób nagrywających wybierało Inżyniera ... Czy ta klasa jest tak bardzo mocno porównaniu do zwiadowcy ? 

- Jak dużo osób gra w Aiona . Ponieważ jestem graczem który bardzo długo grał w Metina 2  gdzie ta gra najlepsze lata ma za sobą czy nie będzie sytuacji gdy ja jako gracz Aiona nie będę miał co robić ponieważ serwer będzie świecił pustkami ?  . 

- Jak ważną role odgrywa wkład pieniężny . Wiadomo są gry w które musi się zainwestować ponieważ exp itd jest bardzo monotonny i ciężki . Czy w tej grze dobicie powiedzmy poziomu 65 jak czytałem jest mega trudnym wyzwaniem czy jest to kwestia kilkunastu wieczorów spędzonych z tą grą . 

- Oraz chciał bym się dowiedzieć jak wygląda wasza opinia o tej grze ... Czy warto zagrać w nią czy raczej jest to  ,, przereklamowane g*wno ''

Wiem że napewno takie tematy powstają bardzo często jednak będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi ;)

Opublikowano

- Wiem że Aion jest podzielony na 2 kraje Elyos/Asmodian . Czy jest możliwość zabijania danej rasy ? 

Na mapie od bodajrze 30 lvl-a możesz dopiero spotkać ludzi z innego królestwa, których możesz zabijać.

- Czy od początku gry jestem narażony na to że inni gracze mnie będą zabijać ? 

Na niskolevelowe mapy inne królestwo nie ma wstępu

- Która klasa postaci będzie odpowiednia do rozpoczęcia przygody . Wiele filmików oglądałem na youtubie i generalnie 3/4 osób nagrywających wybierało Inżyniera ... Czy ta klasa jest tak bardzo mocno porównaniu do zwiadowcy ? 

Jest przegięty, jak gunner, kiedy ja nim grałem.

- Jak dużo osób gra w Aiona . Ponieważ jestem graczem który bardzo długo grał w Metina 2  gdzie ta gra najlepsze lata ma za sobą czy nie będzie sytuacji gdy ja jako gracz Aiona nie będę miał co robić ponieważ serwer będzie świecił pustkami ?  .

Sposo osób gra, nie bój sie, nie ma kompa, który utrzyma ci wszystkie postaci na raz przy oblężeniu.

- Jak ważną role odgrywa wkład pieniężny . Wiadomo są gry w które musi się zainwestować ponieważ exp itd jest bardzo monotonny i ciężki . Czy w tej grze dobicie powiedzmy poziomu 65 jak czytałem jest mega trudnym wyzwaniem czy jest to kwestia kilkunastu wieczorów spędzonych z tą grą . 

Duży w c**j, bez hajsu nie kupisz gold packa, a bez niego nawet nei pohandlujesz z graczami.

- Oraz chciał bym się dowiedzieć jak wygląda wasza opinia o tej grze ... Czy warto zagrać w nią czy raczej jest to  ,, przereklamowane g*wno ''

Po 40 lvl-u mi sie znudziła.

Arcymistrz
Opublikowano

1. Przy Elyos i Asmodian jest jeszcze trzecia rasa - Balaurzy. Są to bohaterowie sterowani przez grę, z którymi również mogą walczyć obie klasy. 

Tak, jest możliwość zabijania innych frakcji. Od 20 lvl w Eltnen i kolejnych mapach powstają rify (szczeliny) przez które można wchodzić na teren Asmodian i odwrotnie. 

Od 4.71 została dodana Pangea, która umożliwia walkę nawet ze swoją frakcją z innego serwera. Na dalszym lvl mapy będą współdzielone z przeciwną rasą i na większości z nich jest dozwolone pvp. 

2. Nie. Na początku znajdujesz się na serwerze dla początkujących, na który nie mają wstępu gracze powyżej 50 lvl (?). Do tego dochodzą lokacje początkowe, gdzie przeciwna rasa nie ma możliwości wstępu. 

3. Inżynier ma dwie podklasy: gunner (strzelec) i etertech. Gunner jest najprostszą i najnudniejszą klasą do gry. Nieważne jak jesteś słaby i tak możesz dać radę zniszczyć prawie każdego. Moim zdaniem nieopłacalne. 

Zwiadowca dzieli się na rangera (łowca) i asasyna. Łowca jest bardzo dobrym dps, ale papierowym. O asasynie nic nie wiem, ale nie ma ich za dużo. 

4. Tutaj (http://aioninfo.com/online/) masz ilość osób online na danym serwerze. Oczywiście na serwery amerykańskie itd. trzeba brać poprawkę z racji innej pory dnia. Ogółem to na każdym serwerze jest co robić i nie można narzekać na brak rozrywki. 

5. Zależy od tego ile grasz. Ja zaczynając nie chciałem za szybko lecieć z lvl, ponieważ po drodze masz pełno rzeczy do zrobienia, których brakowałoby Ci na 65, albo i tak musiałbyś to zrobić. Wbicie 65 to nie problem. Przytłaczająca z początku może być ilość potrzebnych rzeczy do robienia na endgame. Gram od około 2 miesięcy, a na 65 jestem jakoś od dwóch tygodni. 

6. Bardzo dobra. W pewnym momencie może znudzić Ci się wbijanie lvl, jednak wszystko opłaci się już na końcu. Rzeczy do robienia jest masa i trudno zdecydować się na cokolwiek. Gra (tak jak np. WoW) rozpoczyna się dopiero na 65. Masa instancji, siege, walki pomiędzy frakcjami, odbijanie źródeł, zwiększanie wpływów, polepszanie ekwipunku. 

Są tutaj osoby, które mają większą (i to bardzo) wiedzę ode mnie, ale chciałem przedstawić Ci to z punktu widzenia osoby nowej w tym świecie. ;)

Rekrut
Opublikowano

Czyli inżynier mocny ale nudny . 

Zawsze grałem wojownikami obstawiam że są silni i wytrzymali . 

Natomiast chciał bym zagrać Magiem , jak oceniacie tą postać czy jest ona silna oraz czy dam sobie rade nią grać jako typowy Świeżak w tą grę ? 

Opublikowano

Czyli inżynier mocny ale nudny . 

Zawsze grałem wojownikami obstawiam że są silni i wytrzymali . 

Natomiast chciał bym zagrać Magiem , jak oceniacie tą postać czy jest ona silna oraz czy dam sobie rade nią grać jako typowy Świeżak w tą grę ? 

grałem inżynierem i według mnie nie jest aż tak nudny ale przez większość ludzi uważana za nudną, ale na sam początek w sam raz. Wojownik dzieli się na Templara który jest używany jako tank który utrzymuje bossa na sobie i na gladiatora nie zawsze idzie jako tank ale daje rade, jest też dobrym dpsem jak się go ogarnie może robić znakomite DPS a jeśli chodzi o Maga dzieli się na Sorca i Zaklinacza które robią najlepszy DPS w grze, ale jak na Maga przystało są papierkami ale mają na sobie tarcze które na sobie zakladają na ileś dmg. jako świeżak powinieneś wybrać sorca jest łatwiejszy niż zaklinacz. Dodatkowo zaklinacz może przywolywac duchy za którymi się chroni według mnie to jest najnudniejsza klasa :/ a nie raz widzialem jak taki sorc bierze goscia na 1-2 skile więc moge ci go spokojnie polecić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...