Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RAM

piwko007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, zamowilem kompa z crucial ballistix 2x4gb 1600 mhz. Mam w domu jeszcze "gotowca" ktory ma 16 GB ramu.. Firma nie wiadoma ;-;czy jest możliwość przelozenia 8 GB do nowego komputera?

Sygnatury brak z powodu nauki ;3

Opublikowano

To już twój problem dowiedzieć się jak z dodawaniem od siebie czegoś, niektóre firmy traktują otwarcie obudowy czyli zerwanie stickerów jako naruszenie gwarancji .

Jeśli masz 16Gb takich samych kości to przekładaj je wszystkie a nie dokładaj do innych, nawet lepszych bo i tak będzie działało wszystko tak jak te najgorsze założone.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Oczywiście, możest też przełożyć dysk, napęd.

Nie nie. Tylko ram ponkewaz gotowca jeszcze bedzie uzywal brat ;d

Opublikowano

Te ramy są chociaż DDR3, jeśli tak to możesz zamienić się z bratem wziąć z gotowca, a te cruciale do jego.

@Niżej

Pytałem o ramy, które brat posiada (16GB).

Opublikowano

Te ramy są chociaż DDR3, jeśli tak to możesz zamienić się z bratem wziąć z gotowca, a te cruciale do jego.

ddr2 nie ma w wersji 4 gb, nie liczać serwerowych z ecc, wiec pytanie lekko nie na miejscu

16 do siebie, 8 oddaj bratu

Opublikowano

Crucial to porzadna firma a ja mam jakiegos noname'a niewiadomo ile mhz.. co sie bardziej ja na dzisiejszy dzien oplaca?

Opublikowano

wiadomo ze ilosc, nawet najgorsze ddr3 1066 beda lepsze bo bedzie ich wiecej, roznice beda niezauwazalne

Opublikowano

No właśnie, a to dlaczego ma nie być DDR2 4 i więcej Gb skoro sa w sklepach 4, 8 i 16Gb ?    ­Zresztą temat jest o DDR3 a o DDR2 może przecież zapomnieć

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...