Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoki ping w minecraft

_Fruciak1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , ostatnio kiedy gram w mc lub csgo czy inną gre która pobiera internet , to strasznie  mi ping skacze z 70-400 lub nawet 2k . Da się coś z tym zrobić ? . (Internet zmieniałem 4 razy).

Pomocy ;_;

Opublikowano

Sproboj z kablem pograc. Moze ci WiFi siada. Jak ja gram to caly czas mam ping ~500ms i nic nie robi. Odczuwa sie go jesli jest wiecej jak 1000.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

może masz po prostu słaby internet? ile ma mb/s? 

Sproboj z kablem pograc. Moze ci WiFi siada. Jak ja gram to caly czas mam ping ~500ms i nic nie robi. Odczuwa sie go jesli jest wiecej jak 1000.

wątpię żeby to pomogło :P

3004114311037501010629.png

Opublikowano

może masz po prostu słaby internet? ile ma mb/s? 

wątpię żeby to pomogło :P

Ja miałem internet, że po 60kb/s pobierało, ale ping miałem w granicach 40-50.

@top

Powyłączaj zbędne programy typu skype. Jeżeli masz sieć wi fi domu to może zasięg jest słaby. Możesz też spróbować używać programu WTFast, ale wątpię, że to coś da.

Pasjonat
Opublikowano

Trochę tych powodów podwyższonego pingu może być. Jeśli jest to problem, który jest od niedawna to jest możliwość, że to wina dostawcy internetowego. Możesz do nich zadzwonić i powiadomić ich o tym fakcie, zapytać, czy coś robili itp.

Co możesz zrobić samemu to wyłączyć firewalla, programy działające w tle, w gpedit.msc zwiększyć przepustowość, ustawić priorytet, włączyć antywirusa w tryb gry, lub całkowicie wyłączyć. Może też to być wina routera, jeśli jest podłączonych więcej niż jeden użytkownik, czyt. Ty i sobie nie radzi.

PS. zrób speedtest internetu poza grą ofc

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Słaby net od tego są pinig wkącu w mc :P.Musisz sobie wykupic większy pakiet lub zwiększyć łącze dostawcze internetu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...