Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta, procesor, Karta Grafiki.

brayantgk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż składam komputer za mała kwote i nie wiem po prostu co wybrać....

Do wyboru mam 2 plyty z procesorem.

Asrock H81M-VG4 + Intel G3258 2x 3.2 GHZ                -  480 zł
lub
Gigabyte GA-970A-DS3 + AMD fx-6100 6x 3.3 GHz       - 429 zł

Zakupiłem jeszcze Asus Radeon HD6770 1 GB DDR5 128bit za 150 zł, dobra cena? Chyba za te pieniadze nic lepszego nie znajde?

Do tego myśle o jakimś markowym zasilaczu Be quiet 500W - 175 zł

Mam juz ramy, dysk, bude, więc te koszta mi odchodzą. Pieniedzy duzo nie mam, dlatego tak ścinam koszta... Moze macie jakies lepsze propozycje, w tych cenach?? Komputer do internetu, filmów, Lola i CS'a...
Wiadomo ze CS GO żre procesor....

Opublikowano

Znalazlem cos lepszego... Tak planuję złożyć

Procesor intel G3258 1150 3.2 GHZ     -     300zł

Płyta główna Asus B85 PLUS LGA 1150 DDR3 usb3.0        - 325 zł

Ten procesor jest lepszy od amd fx-6100 6x3.3GHz poniewaz ciagnie mniej pradu, nie grzeje się tak z tą plytą asus i jest wydajniejszy... I nie, nie jestem Intelowcem bo na poczatku mialem wziac amd, ale poczytalem duzo na ich temat i wybieram Intela.

Moj budzet to 1200 zł...
teraz juz wychodzi okolo 650 z przesylkami a jeszcze zasilacz i ramy... Mysle o 2x2GB 1600 mhz, nie wiem jeszcze jakiej firmy, ale wyjdzie prawie 200 zł zapewne..
Zasilacz? Tez okolo 200 zł
Mam dysk.

Teraz pomyslalem o plycie glownej MSI Z97 PC MATE

Opublikowano

Mam sam dysk, posiadam 1200 zł do wydania na wszystkie podzespoly.
Plyta glowna +/- 350 zł. Wlasnie nie wiem ktora wybrac, czy tą msi z97, czy tego asusa, czy moze pojsc w MSI B85-G43 GAMING

Procesor to bedzie na pewno G3258, pozniej w przyszlosci zmienie na i5.
Ramy? 2x2GB 1600 mhz dd3, za jakis czas wezme lepsze 2x4 1600mhz wydajniejsze.

o Zasilaczu nie mam pojecia :/ Wpakuję chyba jakies dobre 600W, aby w przyszlosci nie zmieniac.
Karta graf narazie na integrze polatam pozniej dokupie jakiegos radka okolo 500 zł, ale to nie teraz :)

Opublikowano

1.MSI Z97-G43 Gaming ma większy rozbudowany slot że możesz włożyć szybsze kości do 3000MHz a w b85 tylko do 1600mhz

2. Msi z97-g43 gaming możesz wrzucić do 64gb ramu a w msi b85 do 32gb

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Jednak biorę tą msi z97-g43 ale nie gaming... To to samo tylko ladniej wyglada i jest podpis "gaming" chwyt marketingowy... biorę zwykłą niebieską, brzydsza a to 150 zl tansza xDDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...