Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer pod LoLa 50-60 fps minimale.

Korean Smurf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Ostatnio postanowiłem sprzedać xboxa i zamierzam go wystawić na sprzedaż aby kupić PC'ta pod League of Legends aby były te 50-60 fpsów na minimalnych.

Chce wydać max 800 zł i myślę, że to powinno starczyć bo nie ma dużych wymagań a chce tylko pod tą grę komputer.

Co polecacie? Nie chciałbym żeby komputer przyszedł mi w częściach i miałbym go składać. Chcę gotowca ale mojego gotowca a sklep by mi go złożył u siebie i wysłał.

Na Allegro pełno o takiej cenie jest ale ludzie się niby skarżą więc nie ryzykuje raczej.

Tak od siebie dodam, że miejsca na dysku chciałbym mieć te 150GB minimum.

edit : EWENTUALNIE COŚ DROŻSZEGO ALE NA RATY 100ZŁ MAX MIESIĘCZNIE.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Powiem tak, z nowych czesci za 800 zł ciezko cos bedzie znalezc...
Moj komputer, ktory wlasnie idzie na sprzedaz (skladam nowy pod lola i cs'a) Daje sobie swietniie rade z Lolem... A ma juz troche lat :P

- Plyta głowna gigabyte ga-945gcmx-s2
- Intel core 2 duo E6550 2,33 GHZ
- Nvidia Geforce 8500GT
- Pamięć ram - A-Data gaming series DDR2 2x2GB 1066 MHz
Reszta mało ważna, a więc nie trzeba miec wypasionego kompa :) Ja wlasnie tego sprzedaje za 250 zł, jak się ktoś znajdzie, a na pewno... Bo same ramy na allegro prawie po tyle stoją :P

Byłem w zaprzyjaźnionym serwisie i polecili mi nie kupowac uzywek, a dolozyc troche i mieć spokoj :)
Właśnie składam taki zestawik:
Procesor intel G3258 1150 3.2 GHZ     -     300zł
Płyta główna Asus B85 PLUS LGA 1150 DDR3 usb3.0        - 325 zł
Ten procesor jest lepszy od amd fx-6100 6x3.3GHz poniewaz ciagnie mniej pradu, nie grzeje się tak z tą plytą asus i jest wydajniejszy... I nie, nie jestem Intelowcem bo na poczatku mialem wziac amd, ale poczytalem duzo na ich temat i wybieram Intela.
W pozniejszym czasie, jak bedziesz bardziej wymagal od swojego komputera, mozesz wymienic procesor na taką i5 i bedzie lepiej :)

Kupujesz ram, DDR 3 firmy GoodRam Play 2x2 GB 1600 MHz koszt 134 zł
Dysk Twardy WD 160 GB 7200 rpm 70 zł.

Wszystko wyniesie cię 830zł bez przesyłek.

Plyta ma w miarę dobra, zintegrowaną kartę graficzną na ktorej pograsz w lola :) Pozniej jak uzbierasz hajs dokupujesz kartę graf. Co do składania, to się nie boj... idziesz do serwisu z tym wszystkim i Ci na miejscu składają kompa za małą kwotę a wiesz co masz... a nie te składaki z allegro lub uzywki byle jakie :/

Chyba że się nie boisz, to kup uzywany komputer podobny do mojego jezeli tylko chcesz do lola i graj... Znajdziesz taki za 400-500 zł a nawet troche lepszy, ale wtedy mozesz zalowac, lub nie :P

@Edit.
Aj, zapomniałem o zasilaczu... Ktory nie jest tani :/
Zaraz coś znajdę :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...