Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] ForceOpy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam znacie jakies zabezpieczenia przed forceopem? typ wbil mi na serwer i rozjebal mape nikt oprocz mnie uprawnien nie mial permissionsex pisalem sam w ops tez tylko ja bylem haslo mam cholernie trudne do konsoli tak samo :) mam generowane przez strone i teraz tak jak to zabezpieczyc do uja ;c

Mój Serwer Treningowy PvP IP APVP.PL

Opublikowano

1.Nie ma czegoś takiego jak ForceOp

2.Daj logi z ataku 

Opublikowano

własnie nie moge ich odpalic są spakowanie w winraze i jak otwieram je to jakies chinskie znaczki dam odp jak mi sie uda to zrobić wgram na kompa moze wtedy zobacze cos wiecej

Opublikowano

Są zabezpieczenia na ForceOPa;

- Być ogarnietym

- Wiedzieć co się daje na FTP i jakie permisje się daje

- Mieć straaasznie trudne hasła

@ZielonyKapturni 

Doprawdy? :D

To być plugin z backdoorem jakich pełno, czasem też nazywany forceopem, ale tym ogólnie forceop miałoby oznaczać "magicznie urządzenie stworzone przez lorda gimbusów posiadające umiejętność automatycznego włamywania się na server i doawania opa jemu użyszkodnikowi". ~Bajki i Mity, 42, 12-15

­

1438614356923701010629.png

Opublikowano

­Rób co jakiś czas - 1,2 dni backup'a i na swój komputer.

Lepiej żebyś poszukał tego backdoora w plikach, bo zrobi coś gorszego ;)

aw

Opublikowano

Haha zalosne panowie czy naprawde nikt go nie spytal jakie ma pluginy? Poziom dzieci w polsce wzrasta czujemy sie zaszcyceni ze polska nie wyginie ale z drogiej str co.sie dzieje z dziecmi to.nie na ten temat. A wiec tak podaj liste pluginow, zmien haslo i port do rcon bo tym mozna wszystko zrobic, a jak nie chcesz wysylac publicznie listy pl to wyslij ss na pw.

Liczba Postów wbijamy osiągniecie:

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Opublikowano

W worldguard jest możliwość deop - czyli zabranie mu uprawnien administratorskich.

security:
    deop-everyone-on-join: false

To się znajduje w configu. Sprawdz dokladnie jak i permissionex bo może błąd tam jest i jest nieaktywny.

Jak coś nie na temat to przepraszam.

Opublikowano

@Sandvich zrobic tą opcje na true?

Tak, jesli chcesz zeby osobom przy kazdym logowaniu op zabieralo.

@xWatx

Gdyby mial keyloggera to by system mu zasyfili i do tego serwer ukradli wiec nie gadaj bo to inny temat.

Opublikowano

ForceOP? JAKIM CUDEM TO COS MIALOBY KRASC PASY Z COBSOLI? MOZE MASZ KEY-LOGGERA NA KOMPIE?

ehh po co się wypowiadasz jak gowno wiesz, nie mma keyloggera wiem jak to sprawdzic do tego haslo musze sam wpisywac to pytty

Opublikowano

Zobacz czy w skrypcie jakimś nie masz 

on join:

op %player% czy coś w tym stylu :)

26_unnamed.png

Opublikowano

ehh po co się wypowiadasz jak gowno wiesz, nie mma keyloggera wiem jak to sprawdzic do tego haslo musze sam wpisywac to pytty

Po co piszesz ten temat jak gowno wiesz. Przeciez nie ma czegos takiego jak ForceOP. Rozwiazanie proste miales back doora w pluginie lub haslo do console podrabali...
Opublikowano

Haha zalosne panowie czy naprawde nikt go nie spytal jakie ma pluginy? Poziom dzieci w polsce wzrasta czujemy sie zaszcyceni ze polska nie wyginie ale z drogiej str co.sie dzieje z dziecmi to.nie na ten temat. A wiec tak podaj liste pluginow, zmien haslo i port do rcon bo tym mozna wszystko zrobic, a jak nie chcesz wysylac publicznie listy pl to wyslij ss na pw.

A po co mi to?

Skoro mogę zobaczyć logi z konsoli gdzie widoczne są wszystkie wykonywane komendy jak i akcje z każdego pluginu.

Więc wg mnie lepiej mieć logi z konsoli niż spis pluginów

TEMAT

Opublikowano

Nie reklamowales swojego serwerka na innych ?­

Jezeli tak to swoja drogą dobrze ci tak, ale zeby nie doczepił się do mnie jakiś admin forum już tłumaczę.

Administrator takiego serwera, na którym się reklamowałeś sprawdził sobie twoje hasło, po czym wbił na twój serwer twoim nickiem i zrobił z nim porządek ;)

---------------------------------­

Survival: mc.KanibalZ.pl

---------------------------------­

Zapraszam.

Opublikowano

Nie reklamowales swojego serwerka na innych ?­

Jezeli tak to swoja drogą dobrze ci tak, ale zeby nie doczepił się do mnie jakiś admin forum już tłumaczę.

Administrator takiego serwera, na którym się reklamowałeś sprawdził sobie twoje hasło, po czym wbił na twój serwer twoim nickiem i zrobił z nim porządek ;)

Też możliwe, po wpisaniu czegokolwiek w grze na czacie wszystko jest zapisywane w konsoli wystarczy wiedzieć jak i gdzie to szukać

TEMAT

Opublikowano

na każdym serwerze robie inne haslo znaczy na swoim mam inne i na innych mam inne xD

Opublikowano

ForceOp XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

XDDDD

@topic

nie istnieje takie cos jak "forceop"

podaj logi

własnie nie moge ich odpalic są spakowanie w winraze i jak otwieram je to jakies chinskie znaczki dam odp jak mi sie uda to zrobić wgram na kompa moze wtedy zobacze cos wiecej

nie bierz sie za serwer jak nawet pliku wypakowac nie umiesz...

Sciagnij na kompa i prawym > otworz za pomoca > winrar

Opublikowano

@RedzioxD

i kolejne głupoty pisane przez "dobrych" techników serwerów minecraft

więc tak redzio przeniesmy się na pw bo to sensu nie ma tutaj pisanie napisze do cb na pw i się zgadamy na jakimś komunikatorze

Liczba Postów wbijamy osiągniecie:

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...