Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wyswietlaniem statusu serwera

taknachwileaha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam VPS z systemem Debian i robie z kolegami mala siec serwerow. Zrobilem pare serwerow ale musialem wszystko od nowa zrobic bo robilem reinstal vps, a wiec. Wczesniej wszystko dzialalo. Serwer MineCraft pokazywal na forum ze jest on-line, ale teraz gdy zrobilem reinstal to wszstko sie ***** :/

Najpierw zrobilem serwer TS3 i wrzucilem IP do SerwerBoard na MyBB i pisze offline. Co mnie zdziwilo bo serwer mam online bo na nim siedze. Pocztalem cos ze permissiony trzeba zmienic na TS3, zrobilem co kazali i dalej nie dziala, to mowie zostawie to tak kiedys to ogarne.

Dziś robie serwer MineCraft tak jak zawsze to robilem wrzucam craftbukkit 1.7.3 i mapka sie buduje. Poczekałem aż sie zbuduje, daje serwer do SerwerBoard i takze pisze ze nie dziala.... Teraz powiedzialem ze nie zostawie tego tak. Odrazu zobaczylem ze serwery CS 1.6 nie mają ServerQuery a taki TS3 czy MineCraft mają i odrazu skojarzylem ze sobą fakty że to musi byc gdzie wina tego ServerQuery... Edytowałem server.proporties dalem query-enabled i port.query wpisałem do tabelki port query a tu dalej lipa...

Z góry mówie że serwery bez ServerQuery takie jak CS 1.6 działają tzn. Pokazuje się informacja, że jest OnLine a TS3 i MineCraft pokazuje że OffLine...

Moge podać adres do forum gdzie jest ta tabelka tylko nie wiem czy Moderatorzy mnie za to nie zabija..

Skoro już mowa o Modach to jakbym napisal post w złym dziale to prosze o przeniesienie go :)

Za pomoc daje Duuuuuży Pluuuuusssss :)

Opublikowano

­Ok juz wszystko ogarnąłem sam :)

Jakby ktoś miał kiedyś taki problem to daje rozwiązanie:

TS3:

1. Zatrzymac serwer.

2. Uruchomic go ponownie (linux):

./ts3server_startscript.sh start createinifile=1

3. Zatrzymac go ponownie

4. Edytowac plik ts3server.ini

5. Uruchomic ponownie serwer (Linux):

./ts3server_startscript.sh start inifile=ts3server.ini

6. Dziala :D

MineCraft:

1. Zatrzymac serwer

2. Edytowac plik server.proporties

3. Dopisac / Zmienic parametry:

enable-query=true
query.port=25568

Haslo rcon musi byc ustawione!!!!!

4. Zapisac

5. Uruchomic serwer

Mozna zamknąć .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...