Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarodziejka-czy warto grać bez IS?

Mountines

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim!

Po kilkumiesięcznej przerwie postanowiłem wrócić do LC, grałem zaklinaczem 69 lvl, ale mi się znudził. Czy warto zagrać czarodziejką bez wydawania kasy w is? Nie interesuje mnie gra pod pvp, wolę expić i farmić. Jaką wybrać podklasę? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
neymarrr.png

Opublikowano

Jasne, że się opłaca. Polecam Czarownicę, ma skille obszarowe, dzięki którym się o wiele szybciej expi. Będziesz do tego potrzebował jakichś acc z castem, ale skoro to tylko kilkumiesięczna przerwa, to zgaduję, że jakieś tam masz. :p

Opublikowano

Pewnie coś by się znalazło, nigdy nie grałem czarodziejką i nie wiem jak rozdysponować PU i co najważniejsze ile tego wbić, pomogłabyś? :>

neymarrr.png

Opublikowano

Myślę, że standardowo mógłbyś wyfarmić koło 5/6k pu, a później reszta z zadań na 60 i w alvitar (na platynie lub pasku pu), i powinno wystarczyć. Skille to wiadomo - pasywki na fulla, z aktywnych na pewno terrę, ognisty krąg i novę chaosu maksujesz, a resztę to już zobaczysz, czy będziesz ich używać. :p

Opublikowano

Nie absolutnie nie.

Pewnie chciałbyś wiedzieć dlaczego.

Po 1. Aktualnie czarownica oraz wiedźma są zbugowane na globie. Poczynając od błysku, poprzez skille zawieszające się po używanie niektórych skilli szybciej bez błysku niż z.

Po 2. Teraz niby wiedźmą gra się lepiej niż czarownicą ponieważ zmienia element i ubija mobki szybciej... zarazem na farmie już ciężej chociaż nie tragicznie.

Po 3. Bez zbroi +15 ciężko będzie gdziekolwiek farmić.... [aktualnie farmie na kole w tarian, lecz to jest na hlvl... a na harpiach z narnii dość ciężko ogarnąć ponieważ z niewiadomego powodu biją dość mocno....]

Po 4. Postać ogólnie ciężka do ogarnięcia, wymaga dużego wkładu złota i czasu.

Osobiście poleciłbym Ci Nocnego Łowce ponieważ aktualnie to najlepsza postać względem dmg jak i bicia mobków [na wyższym lvlu masz Orkan który jest mocniejszy niż skill'e mojej czarownicy]. Postać ta nie wymaga zbytniego wkładu złota ani czasu.... Jedyne co potrzeba to zbroja erebusa +10, broń jakaś +15 i słonik (w takim zestawie expisz aż do 172 spokojnie). Ma gorącą krew która pięknie zbija Twój atak speed oraz zasłonę która zmienia element przeciwnika na lv1.

Pozdrawiam ^^ IchBinEineHexe 160+ Czarodziejka [czarownica i wiedźma w zależności od okoliczności]

Opublikowano

wbijasz 20lvl, na drzewka tam 4-5k, następnie do 60 (wtedy robisz misje w Alvi i naplecznik), misje te oddajesz na pasku PU. Po oddaniu możesz pobić przewodniki [ludzie biją w mc] i poddawać.... Nastepnie na 100lvl'u Weterana. (od 110 możesz dodatkowo dofarmić na kamirze w Nariat....)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...