Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4 części komputerowe za 4000zł

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie czy te części komputerowe będą dobre ?
Chce je zamówić jak najszybciej bo wkrótce premiera Gta 5 i z tej okazji nowy komputer się przyda ;D

Screen:

oa13tl.png

Resztę podzespołów już posiadam kupiłem sobie już wcześniej i leżą w domu w pudełkach. :)

Potrzebuję tylko te 4 części czyli ram, karta, procek oraz płyta główna.

Posiadam teraz w domu:

Dysk SeaGate 1TB
Obudowa Zalman Z11 NEO
Zasilacz Corsair vs450 W nast. miesiącu zakupie lepszy :)
Chłodzenie CPU SilentiumPC Grandis XE1236
Napęd Samsung DVD -/+ R/RW 24x SH-224DB BLACK

I napiszcie mi wszystko będzie dobrze działać ? Co zmienić ? Potrzebuje aby ten komputer był na kolejne 4/5 lat. Oraz w przyszłości płyta na dalsze modernizacje.

Opublikowano
Opublikowano

Kiedyś gry będą potrzebować już i7 na 100% więc wezmę na przyszłość :)

Chodzi o to, że ten Inno3d 970 gtx jest lepszy od tego msi 970 gaming ma lepsze taktowania.

Co do ramu to zależy mi najbardziej na szybkości :)

Wiedzmina co prawda na Wysokich nie uciągnę pomimo tego, że ta gra ma brzydką Grafikę ale do innych gier w sam raz :)

Opublikowano

Nie widziałem, żadnych testów tej karty nie wiem jak chodzi te chłodzenie, osobiście wziąłbym tego MSI bo wiem, że chłodzenie jest wydajne i ciche, taktowania to nie problem można je

podnieść. Jeśli koniecznie chcesz tą kartę to poczekaj opinię innych.  ;) 

Opublikowano

Na pclab oraz benchmark były pokazy tego Inno3d Pisali, że ma dobre chłodzenie (3 Wiatraczki) jest cicha i mocna. ;)
Tutaj jej test:

Opublikowano

Ja polecę ci taki zestaw pod twoje wymagania.

- Masz tu procek Intel Core i7-4790k , ma bardzo wysokie taktowanie fabryczne , jest mega wydajny i ma niskie temperatury

- Wsiadziłem ci do zestawu płytę MSI Z97 Gaming 5 , która ma ładny design ( mi tam się bardzo podoba ) , dobrą jakość wykonania ,

prosty w obsłudze BIOS i bardzo dobre możliwości O/C oraz wysokiej jakości kartę dźwiękową i sieciowo

- Dałem ci też 8GB ramu o taktowaniu 2400MHz z opóźnieniem CL11 , są to bardzo szybkie pamięci , jedne z najlepszych w stosunku ceny do wydajności

- No i wybrałem ci GTX'a 970 od Asusa z chłodzeniem Strix , taktowanie pamięci ma takie samo jak Inno co podałeś , a taktowanie GPU Boost wynosi 1274 MHz ( realne ) , różnica od Inna o 5MHz , ale nie powiem karta jest super wydajna , chłodzenie ciche i daje karcie niskie temperatury , ma ładny design oraz BackPlate

Łączna suma tego zestawiku to : 4048,01 zł .

J9rrz3v.png

Opublikowano

Ja polecę ci taki zestaw pod twoje wymagania.

- Masz tu procek Intel Core i7-4790k , ma bardzo wysokie taktowanie fabryczne , jest mega wydajny i ma niskie temperatury

- Wsiadziłem ci do zestawu płytę MSI Z97 Gaming 5 , która ma ładny design ( mi tam się bardzo podoba ) , dobrą jakość wykonania ,

prosty w obsłudze BIOS i bardzo dobre możliwości O/C oraz wysokiej jakości kartę dźwiękową i sieciowo

- Dałem ci też 8GB ramu o taktowaniu 2400MHz z opóźnieniem CL11 , są to bardzo szybkie pamięci , jedne z najlepszych w stosunku ceny do wydajności

- No i wybrałem ci GTX'a 970 od Asusa z chłodzeniem Strix , taktowanie pamięci ma takie samo jak Inno co podałeś , a taktowanie GPU Boost wynosi 1274 MHz ( realne ) , różnica od Inna o 5MHz , ale nie powiem karta jest super wydajna , chłodzenie ciche i daje karcie niskie temperatury , ma ładny design oraz BackPlate

Łączna suma tego zestawiku to : 4048,01 zł .

gigabyte gaming 5 > msi gaming 5, dual bios, lepsza sekcja

no i co z tego ze sa wydajne/cena? te corsairy sa ok

karta od inno3d jest boska, nie ma drugiej takiej z tak niskim temperaturami, jesli nie ona to evga ftw acx 20 za chyba najlepsza sekcje zasilania (potencjal do oc)

zestaw ktory zaproponowales jedynie co jest do wymiany to i7 na 4790k, reszta jest jak najbardziej ok

jeśli nie myślisz o SLI, starczy tutaj wersja gaming 3

Opublikowano

gigabyte gaming 5 > msi gaming 5, dual bios, lepsza sekcja

no i co z tego ze sa wydajne/cena? te corsairy sa ok

karta od inno3d jest boska, nie ma drugiej takiej z tak niskim temperaturami, jesli nie ona to evga ftw acx 20 za chyba najlepsza sekcje zasilania (potencjal do oc)

zestaw ktory zaproponowales jedynie co jest do wymiany to i7 na 4790k, reszta jest jak najbardziej ok

jeśli nie myślisz o SLI, starczy tutaj wersja gaming 3

Sli może kiedyś ;)

Płyta musi starczyć na kilkanaście lat ;)

A to chłodzenie da sobie rade w podkręcaniu i7 4790k?

I czy na tej płycie będzie można spokojnie podkręcić ?

Opublikowano

Na tym Gigabyte'cie bez problemowo .

A chłodzenie powinno dać sobie radę , chyba , że będziesz ,,szalał" z O/C.

Ps. Według mnie Kingston'y były by tu dobrym wyborem , a Asus też jest dobrą kartą . O tej karcie Inno3D zybytnio nie słyszałem , więc postawiłem na zaufaną konstrukcję .

J9rrz3v.png

Opublikowano

Sli może kiedyś ;)

Płyta musi starczyć na kilkanaście lat ;)

A to chłodzenie da sobie rade w podkręcaniu i7 4790k?

I czy na tej płycie będzie można spokojnie podkręcić ?

nie mysl sobie ze na haswellu pograsz we wszystko w ultra przez kilkanascie lat, popatrz gdzie teraz są quady :)

tak, podkrecisz bezproblemowo

Opublikowano

nie mysl sobie ze na haswellu pograsz we wszystko w ultra przez kilkanascie lat, popatrz gdzie teraz są quady :)

tak, podkrecisz bezproblemowo

To jest ostatni komputer jaki kupuję :P

Jak już nie będzie go można bardziej ulepszyć to kupię wtedy konsolę.

Nie obchodzi mnie Grafika ani fps. Od dziecka grałem w każdą grę na najniższych detalach w ok.25 fps.. na 8500gt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...