Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł a raczej rekonstrukcja...

JaraczTrawki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, witajcie

Po dłuższej grze na ciągłych aktualizacjach minecrafta zmęczyło mnie już to nieustanne doganianie co rusz to nowych upgrade' ów ekwipunku bloków czy jeszcze innych wymysłów. Przejdźmy do rzeczy, pewnie nie wielu z was pamięta początki tej gry. Jestem jedną z osób która tęskni za początkami minecrafta więc chciałbym utworzyć serwer na bazie clienta 1.3.1. Nie wiem ile osób pamięta te czasy gdy sklepy były na wodę a nie na tabliczkę i się czekało aż gracz wejdzie i będzie sprzedawać. Założę się że wielu z was ma podobne odczucia co do "nowego" minecrafta gdzie twórcy co rusz obrzucają nas nowymi dodatkami. Chciałbym wiedziec czy ktokolwiek by zagrał na takim serwerze zanim cokolwiek zacząłbym robic w tym celu. Więc wypowiadajcie się drodzy użytkownicy jeśli będzie trochę chętnych jestem w stanie w dosyc krótkim czasie zoorganizowac maszynę i skleic skromne pliki aby zbyt wiele nie dodawac. Po prostu serwer ma na celu przypomnienie starych czasów gdy wielu z nas zaczynało pierwsze przygody z tą grą.

Jeśli będą chętni to będę potrzebowac ludzi do budowy mapy ale to w późniejszym etapie.

http://minecraft-pl.gamepedia.com/Historia_wersji

jaracztrawki.jpg

Sygna by "Pruchol"

Avek by iMaQ

Opublikowano

Masz na mysli official 1.3.1? Watpie ze ktos zagra. Jak bys zrobil na wersji beta lub alpha to pewnie by ktos wszedl tylko ciezko by bylo znalesc pluginy na takie wersje.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Zależy od pluginów ob jeżeli ma to być kolejny 1.3.1 Hard+Gildie czy inne tryby które nie powinny mieć takich nazw to odpadam

Nie chce mi się już grać na HardCore z LWC albo Gildiami lecz na samym czystym HC

1.3.1 :D dawno tego nie widziałem a gram od b. dawna, grałem jeszcze przed erą piecyków gdzie wszystko wytapiało się w ogniu :D więc chętnie zobaczę jak to jest znów tam zrobione

TEMAT

Opublikowano

Mi tam się część obecnych zmian podoba, pewnie będzie ich w najbliższym czasie jeszcze więcej... wyraźnie widać, że twórcy aż się palą aby coś zmieniać. Tym niemniej retro-serwer to może być tak miła sentymentalna podróż w czasie ;)

Pobierz Minecraft wersję 1.8.3 i zabieraj się do roboty! :D

Pasjonat
Opublikowano

Raczej ciężko byłoby, aby teraz ktoś grał na takim serwerze. Dużo osób, szczególnie dzieci grających w to, których jest wielka liczba; podobają się im te zmiany, nowości, a przy takim wielkim "przeniesieniu w czasie" to może być zwykła nuda. Dodatkowo przy takich ilościach serwerów z różnego rodzaju mini-grami.

Nie wiem czy znajdziesz jakąś stałą grupkę osób, które grałyby na tym serwerze, tęskniących za dawnym wyglądem gry. Nie mniej jednak mam nadzieję, że Ci się uda i powodzenia. 

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Co do pluginów to dosyć dużo jest ich na dyskach internetowych typu chomikuj lub też na dev jest historia wersji. Nie chodzi mi o to aby na tym zarobić czy cokolwiek związanego z zyskami. Im więcej na tym myślę to też mi się wydaje że ta stała grupa może się nie znaleźć, ale niektórzy ludzie mogą się znaleźć. Faktycznie taki serwerek który nie ma pluginów typu hunger games czy jakieś tam inne nie będzie przyciągał uwagi, lecz myślę że niektórzy by weszli z czystej ciekawości na ten jeden dzień aby przypomnieć sobie jak kiedyś było. Albo nawet i większość pomyśli "jak ja mogłem na tym grać bez żadnych udogodnień" Czas pokaże ja znalazłem paru moich znajomych którzy by chcieli a inni nie zbyt zdania są podzielone. Taki powrót do przeszłości może i nam wyjdzie na dobre, bo zatęsknimy za enchantowaniem i innymi. Czekam dalej na wasze wypowiedzi lub podpowiedzi co mogło by się jeszcze znaleźć na takim projekcie.

jaracztrawki.jpg

Sygna by "Pruchol"

Avek by iMaQ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...