Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek przygody z WOW'em

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, grałem ostatnio w wow'a na globalu (wersja trial do 20lvl) i gra bardzo mi się spodobała dlatego szukam jakiegoś fajnego prywatnego serwera dla początkującego, ale zależy mi aby na serwerze było dużo graczy, a gra była podobna do rozgrywki na globalu. Ps. czy na privach są normalne questy itd. jak na globalu, czy jak to wygląda? Gdzie znajdę dobry tutorial odnośnie tego jak zagrać w ogóle na privie?

Opublikowano

sam zaczełem swoją przygodę z wowem dopiero wczoraj (nigdy wcześniej w to nie grałem ) i po kilku h szukania znalazłem oto ten serwer http://sunwell.pl/polecam ci go exp chyba taki sam jak na globalu i o wiele sie od niego nie różni więc zapraszam graczy jest około 1,5k online o godzinie 15:00 jak będziesz chcial zagrać ze mną gram w hordzie nick : Zbity mam dopiero 6lv ale też się uczę w to grać i powoli będzie się zwiększał .

Opublikowano

W necie jest pełno tutoriali które nauczą każdego zielonka grać. Jeśli chodzi o podobieństwa do gry jak na globie, to szanse są znikome, bo privy mają swoje błędy w questach i nie tylko. Najgorzej jest z privami CATA, MoP i WoD gdyż jest to wyższa szkoła jazdy w znajomości C++ etc.

W obecnym momencie Sunwell to najlepszy priv jeśli chodzi o WOTLK z mojego punktu widzenia. Choć fakt faktem, community serwera w większości to trolle etc, ale który serwer tego nie ma.

Opublikowano

Toż to bugland jest totalny, jeszcze większy niż na CATA.

Dzięki, że mi powiedziałeś, bo zacząłem tam grać  :rolleyes: Na szczęście nie wbiłem dużego lvl'a :D

@Xzbityt 

@rafix095

Kim gracie? Jak chcecie to możemy razem jutro pograć.

Opublikowano

ja gram tym zombie czy jak to się tam nazywa czarnoksiężnikiem narazie 7/8 poziom

Opublikowano

Sunwell ma popieprzone community co do serwerow cata mop i wod moim zdaniem najlepsze serwery z tych realmow to:

-cata -monster wow x10,wow circle x10-100

-MoP-tu jest kilka fajnych przypadly mi do gusu

pandawow,monsterwow i atg wow.

-co do woda to czekam az karabor bedzie lepiej dzialajacy i polecam grac na ashranie by zaznajmic sie z dodatkiem ^^

Brak Sygnaturki YEAH

Opublikowano

Zrobiłem sobie konto na sunwellu i gra okazała się hardcorowo trudna. Doszedłem do 6lvl i już nie radzę sobie z niektórymi questami, niektóre moby mają mnie po prostu na hita... Na globalu gra była łatwa i przyjemna a tutaj to jakaś rzeźnia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A Gamer District ?Gram tam od roku jak dla mnie server jest bomba sam jestem początkującym bo wielu rzeczy nie wiem ale tam zaczełem i chyba kupie globa

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

Wotlk, a obecnie WoD to są praktycznie dwie różne gry. Wiele pozmieniało się w mechanice klas, pvp. 

Jak dla mnie ten buggwell, który tak wychwalacie, to najgorszy serwer dla początkującego gracza. Może jako tako działa, ale admini i społeczność poniżej krytyki.

Serwer bez przyszłości. Martwe pvp. Wbijając rating od 0 będziesz spotykać samych "koksów". Mój kolega wbił tam na 2 postaciach prawie 2k rata w samych furkach, stwierdził, że nie ma sensu grać dalej, bo ciagle trafia na tych samych graczy w bisowych postaciach. Co z tego, że ogarnia postać, jak i tak go zleją na 4hity, bo maja bisowe postacie (gear>skill). Jak chcesz poćwiczyć pvp to polecam arena tournament na warmane.

Nie zdziw się, jak będziesz wyzywany od najgorszych za to, że jeszcze nie ogarniasz postaci. Zadajac pytanie o coś na world czy innym kanale zostaniesz wyśmiany i strollowany. Mało jest osób chętnych do pomocy.

Na raidach z pugiem (to osoby z różnych gild, że się tak wyraże) trzeba zawsze robić screen shoty zasad rozdawania itemów i rolla. Takiego złodziejstwa itów jakie tam panuje, dawno nie widziałem.

Na ich forum nie ma co zadawać pytań, 90% to gimnazjalne trolle, które potrafią się tylko kłócić zamiast rzucić jakimś konkretem.

Na Twoim miejscu zostałbym  na globalu. Ja wróciłem i nie żałuje. Fajniejszy klimat, lepsza społeczność. Abonament skutecznie eliminuje buraków-cebulaków do minimum.

Buggwell to przereklamowane skupisko w większości wulgarnych dzieciaków, których nie stać na global. Jak tam grałem to na każdym raidzie na ts leciało mięso, a byłem w topowych gildiach. Chyba, że ktoś wychował się w patologicznej rodzinie i lubi jak co drugie słowo jest na "k". Wtedy może tam śmiało zagrać.

Zacytuje co pisałem wcześniej na temat buggwella.

"Nie polecam.

Najbardziej chamskie i wulgarne społeczeństwo graczy jakie kiedykolwiek widziałem na privie. Pełno dzieci gra, lubiacych farmić low lvl, 0 poziom kultury na bg, raidach itd.

Najgorsze PvP z privów (zastój sezonu arenowego, "cygan składy" grajace na setupy, dodgowanie na co pozwala administracja, źle działajace resilence, jeśli nosisz shadow edge/ shadowmourne to masz debuff na bg i arenie -10% do dmg i healingu - administracja twierdzi że to balans - np szkoda, że nie zrobili tak z kusza z lk25hc dla huntera).

Wbijajac rat od 0 na kilku postaciach ciągle spotykam tych samych ludzi we wraczach + offparty z icc25hc, boostujacych alty kolegów. Niestety na tym serwie: gear > skill.

Generalnie administracja ma wylane na sytuacje na arenach. Była ostatnio ankieta na forum odnośnie zmian pvp, 70% graczy było za zmianami, na co estal czy radek (jeden z gm-ów) podsumował "Nigdy się na to nie zgodzimy." I ta ich wymówka "bo to blizzlike".

Na 3vs3 trzeba sie umawiać na forum, 5vs5 praktycznie nie istnieje.

PvE tylko trzyma poziom, ale tylko jesli znajdziesz dobra gildie. Absurdalne wymagania na raidy z pugiem np :toc25 od 5.5 gear score, icc25n od 5.8, naxx10 od 5.6 Jak nie masz tych 5.8 to jesteś traktowany jak śmieć na raidach.

Jedyne co jest na plus na buggwellu, to prawie brak buggów (zbugowane resilence, kilkanaście q zgłosiłem na buggtracker i do adminow-0 odzewu, zbugowany shield slam wariora -płakały clothy "bo za mocno bił" -administracja sie ulitowała i zmniejszyła dmg a tym samym generowany treat w tanku, itp.), nie za częste dc.

Jeśli jesteś naprawde zdesperowany i nie masz kasy na globa, i chcesz grać na tym serwerze: w PvP idź do Alliance, a PvE -wybierz horde. Chociaż polecam allies jednak, bo aktualnie z tego co wiem, to pve w hordzie zeszło na poziom planktonu. (Masowe przenoszenie postaci do allies)

A jeśli nie jesteś dzieckiem i masz prace, to zdecydowanie mówie: tylko global. To nie są duże pieniądze, a zaoszczedzisz mnóstwo nerwów i zdrowia. A zdrowie jest najważniejsze.

Naprawdę, nie popełniaj mojego błędu (dorosłego pracującego chłopa, który chciał powspominać sobie czasy ubijania lk) i nie wybieraj tego serwera.

(Chyba że mama nie chce Ci dać kasy na globa i lubisz towarzystwo kolegów gimbusów).

edit

No i zapomniałem o jednym. Slave Market. Każdy może sprzedać/kupić postać za gelda/prawdziwą kase, co kompletnie psuje gre (np bisowy retras ze szmurnem używał na raidzie Rightenous Fury i nie wiedział co to jest a tym bardziej jak to wyłaczyć - osoba która sama expi postać zawsze nauczy sie podstawowych mechanizmów danej klasy ). Jednym słowem: dno.

To nie jest hejt na ten serwer sfrustrowanego gracza, tylko obiektywna ocena serwera."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...