Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

3.3.5a Sunwell

dem0nik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

15_headerf.png

Sunwell jest jednym z najstarszych prywatnych serwerów w Polsce i jest najbardziej dopracowanym prywatnym serwerem Wrath of the Lich King na świecie. Tylko tutaj można zaznać prawdziwych doznań patcha WotLK - w najlepszej możliwej jakości. 

Stabilność. Duże uptime i całkowity brak lagów nawet przy 4000 graczy online sprawi, że nie trzeba się martwić o to, że gra się zatrzyma podczas kluczowej sytuacji, np. w PvP. Zaraz... brak lagów przy 4000 online? Dowód!

Niezawodność. Ponad 6000 revów wgranych na serwer i łącznie ponad 10000 naprawionych zgłoszeń z BugTrackera (minimum 10000, ponieważ parę lat temu był wipe BugTrackera) mówi samo za siebie.

Content. Wkrótce otwarcie RS, napisanego od zera przez developerów, jak zresztą wszystkie raidy WotLK (aktualnie jest kończone przepisywanie od zera raidów TBC).

Jakość. Na Sunwellu działa 99,9% questów. Większość raidów i instancji jest napisana od zera, reszta po znacznych poprawkach. Przepisane systemy ID Lockoutów, talentów, aukcji, maili, itd, optymalizacje i dużo pracy developerów sprawiają, że Sunwell można z czystym sumieniem nazwać najlepszym prywatnym serwerem World of Warcraft: Wrath of the Lich King na świecie.

MMO. Gra tutaj bardzo dużo graczy, więc nie ma problemów ze znalezieniem grupy do questa, na dungeon finder bądź do zwykłych pogaduszek. Po co tracić czas na serwerach, które nie zapewniają najbardziej podstawowego aspektu gry MMO - masywności? Chyba, że chce się grać w mniejszej społeczności... Wtedy to zapraszamy na realm Stormrage.

Dotacje. Dotacje są całkowicie dobrowolne i nie mają żadnego wpływu na grę. Pay2Win? Nie tutaj.

QZDyKlQ.png
Całkowicie Blizzlike

XP Rate: x1 (XP Boost: x2)
Drop Rate: x1
Gold Rate: x1
Honor Rate: x1
Reputation Rate: x1
Profession Rate: x1

Kanały czatowe:
/join world - Kanał ogólny. Zabrania się szukania grupy, gildii, handlu.
/join guar - czyli guild/arena. Służy do szukania gildii i do rekrutowania, oraz do szukania teamów arenowych.
/join lfg - do szukania grupy na raidy/dungeony/questowanie, itd
/join handel - do handlu rzecz jasna

EcRfRSU.png
High Rate

XP Rate: x20 (XP Boost: x40)
Drop Rate: x3
Gold Rate: x2
Reputation Rate: x2
Profession Rate: x2

Kanały czatowe:
/join pl - Kanał ogólny.

Zabrania się używania wulgaryzmów na kanałach publicznych!
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie polecam.

Najbardziej chamskie i wulgarne społeczeństwo graczy jakie kiedykolwiek widziałem na privie. Pełno dzieci gra, lubiacych farmić low lvl, 0 poziom kultury na bg, raidach itd.

Najgorsze PvP z privów (zastój sezonu arenowego, "cygan składy" grajace na setupy, dodgowanie na co pozwala administracja, źle działajace resilence, jeśli nosisz shadow edge/ shadowmourne to masz debuff na bg i arenie -10% do dmg i healingu - administracja twierdzi że to balans - np szkoda, że nie zrobili tak z kusza z lk25hc dla huntera).

Wbijajac rat od 0 na kilku postaciach ciągle spotykam tych samych ludzi we wraczach + offparty z icc25hc, boostujacych alty kolegów. Niestety na tym serwie: gear > skill.

Generalnie administracja ma wylane na sytuacje na arenach. Była ostatnio ankieta na forum odnośnie zmian pvp, 70% graczy było za zmianami, na co estal czy radek (jeden z gm-ów) podsumował "Nigdy się na to nie zgodzimy." I ta ich wymówka "bo to blizzlike".

Na 3vs3 trzeba sie umawiać na forum, 5vs5 praktycznie nie istnieje.

PvE tylko trzyma poziom, ale tylko jesli znajdziesz dobra gildie. Absurdalne wymagania na raidy z pugiem np :toc25 od 5.5, icc25n od 5.8, naxx10 od 5.6 Jak nie masz tych 5.8 to jesteś traktowany jak śmieć na raidach.

Jedyne co jest na plus na sunwellu, to prawie brak buggów (zbugowane resilence, kilkanaście q zgłosiłem na buggtracker i do adminow-0 odzewu, zbugowany shield slam wariora -płakały clothy "bo za mocno bił" -administracja sie ulitowała i zmniejszyła dmg a tym samym generowany treat w tanku, itp.), nie za częste dc.

Jeśli jesteś naprawde zdesperowany i nie masz kasy na globa, i chcesz grać na tym serwerze: w PvP idź do Alliance, a PvE -wybierz horde.

A jeśli nie jesteś dzieckiem i masz prace, to zdecydowanie mówie: tylko global. To nie są duże pieniądze, a zaoszczedzisz mnóstwo nerwów i zdrowia. A zdrowie jest najważniejsze.

Naprawdę, nie popełniaj mojego błędu (dorosłego pracującego chłopa, który chciał powspominać sobie czasy ubijania lk) i nie wybieraj tego serwera.

(Chyba że mama nie chce Ci dać kasy na globa i lubisz towarzystwo kolegów gimbusów).

edit

No i zapomniałem o jednym. Slave Market. Każdy może sprzedać/kupić postać za gelda/prawdziwą kase, co kompletnie psuje gre (np bisowy retras ze szmurnem używał na raidzie Rightenous Fury i nie wiedział co to jest a tym bardziej jak to wyłaczyć - osoba która sama expi postać zawsze nauczy sie podstawowych mechanizmów danej klasy ). Jednym słowem: dno.

To nie jest hejt na ten serwer sfrustrowanego gracza, tylko obiektywna ocena serwera.

Opublikowano

Polecam ten serwer całym sercem. Najlepszy serwer WoTLK. Gram na nim dla panującej tam atmosfery. Poza tym jestem wielkim fanem tego dodatku.

Mimo że gram na globalu to zawsze przynajmniej raz w tygodniu znajdę czas aby wejść na ten serwer.

Jedyne minusy to mały odzew administracji i prawie martwe PvP.

Mimo to zachęcam wszystkich do gry. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może ktoś ma nieużywane konto które mógłbym pożyczyć? Z chęcią pograłbym, doświadczenie mam spore, dlatego mogę raidować bez problemu. Jednak nie chce mi się lvlować/

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...