Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MemoryRead

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Fireho

To dziwne, bo u mnie dopiero po drugim razie udaję się usunąć wszystkie wartości "???" poza tym gdyby tak było, do jakiego celu zostałaby stworzona opcja "rescan memory" w pointer scanerze?

Teraz bardziej do tematu i do zdjęcia, te offsety są w drugim wierszu. Racja, adres jest inny.

Myślałem że chodzi ci o ponowne uruchomienie programu przy już porządnych wynikach, mój błąd. To dodatkowo autor musi zrobić parę rescanów, bo inaczej po restarcie gry najpewniej wylecą niektóre ścieżki.

Opublikowano

Jeszcze takie małe pytanie : MistrzMaster w swoim bocie co każdą aktualizację musi aktualizować adresy a NexBot (ostatnia aktualizacja była w październiku 2013 roku) od tego czasu nie potrzebuje żadnych aktualizacji i wszystko działa. Można to zrobić w Memory czy trzeba przesiąść się na pakiety?

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

Opublikowano

Trzeba przesiąść się na pakiety, nie widzę innej możliwości. Tylko dodam, że nie trzeba co patcha zmieniać adresów - jedynie gdy zaczyna się / kończy jakiś event, przynajmniej tak zauważyłem z moich obserwacji, a szukanie 7 adresów to jakieś 10-15 minut :D

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
https://www.youtube.com/watch?v=Ah1JeCfzjlg

Siemka, sorka za odkop ^_^

Mam znowu problem z NomadMemory a dokładniej z Pointerami.

Nagrałem to na filmie, aby można było wszystko zobaczyć.

Chodzi o to, że gdy restartuję grę to z 7/8 adresów działa tylko jeden, po kolejnym żaden. Nie rozumiem już tego  o.O

Nie wiem, może pokażecie inny sposób jak to zrobić  :D

Pozdrawiam

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

Opublikowano

@JDaniel1

Musisz szukać "głębiej" jednak na takie zabawy polecam pointer scan: znajdujesz adress -> klikasz prawym -> cos w stylu "Run pointer scan for this adress" i masz miliony pointerow.

Co do mojej ostatniej odpowiedzi(przeczytaj sobie) to z perspektywy czasu napisałem głupotę, poczytaj sobie o patternach, znajdujesz pointer, pattern i wszystko będzie działało praktycznie do końca nostale :P

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

@MistrzMaster

Tylko że pointer scan chodzi niesamowicie długą ilość czasu, nawet przy zaledwie 5-poziomowym skanie na małej grze. A jak szukana wartość będzie trzymana np. w liście to od statycznego wskaźnika mogą być i tysiące poziomów - a to wbrew pozorom całkiem prawdopodobne(nie wspominając już o tym że taka ścieżka straci poprawność w kilka sekund).

Obecnie również napisałeś głupotę, bo i drobniutka zmiana w kodzie może bez problemu spowodować że zmieni się... w zasadzie wszystko i przy pierwszej aktualizacji twój piękny zestaw offsetów stanie się bezużyteczny. No i są jeszcze wspomniane struktury danych opierające się na węzłach zmieniają sobie wszystko wedle gustu i w trakcie działania programu - jeśli o nie chodzi, to offsety padną natychmiast.

Opublikowano

@Fireho

Nie w NosTale, znalazłem patterny sprzed 5 lat i działają do dziś. To jest GameForge i Entwell, ja to odniosłem do przykładu tej gry.

Co do pierwszej części postu, jemu chodzi  tylko wartość HP, u mnie taki pointer scan trwa 15 sekund. Najdłuższy trwał może z 70 (mówię o NosTale).

*edit: źle przeczytałem. :P

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...