Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polecane anime

Kaanashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Facet nie narzekaj xD Przede mną osoby też jakoś mega się nie rozpisywały. Fakt, może mało napisałem, mało konkretów ( w porównaniu do tego co pisałem kiedyś tutaj. ...Teraz jak ty napisałeś, to nie ma sensu żebym to poprawiał ) ale myślę, że wystarczająco, aby zachęcić do obejrzenia tego 1 odc.

O śmierci, że nie wiedzieli itp. - nie chciałem nic pisać. Żeby widzowie sami się o tym dowiedzieli, a nie mieli podane na tacy. Może, by im wtedy się lepiej oglądało... My nie wiedzieliśmy, zaczynając anime :P

Tak, tylko, że polecić pierwszy mogles równie dobrze dajać im linka do tego anime na animezone, czy shinden ;) Tam też jest opis, jakieś gatunki itp.

Myślę, ze nie zdradziłem dużo widzowi, zaspoilerowalem co najwyzej 1. odcinek. Bardziej go raczej zachęciłem. Nie wiem. 

@Edit

w sumie masz racje, za bardzo się rozpisalem jak na 12 odcinkową serie. 

@Sorata

XrgAYyk.png

Opublikowano

W takim razie następnym razem bardziej się postaram ( jak w przypadku Angel Beats czy Akame ga Kill :3 )­

Opublikowano

W takim razie następnym razem bardziej się postaram ( jak w przypadku Angel Beats czy Akame ga Kill :3 )­

nie, to ja jednak przesadziłem.

@Sorata

staraj sie nie wklejać opisow z innych stron, tylko sam ukladaj ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Moim ulubionym romansem jest Kaichou wa Maid-sama. Możecie mnie uznać za dziwaka, ale strasznie mi się podobają romanse
Jest to anime o pewniej dziewczynie Misaki Ayuzawa, która po odejściu ojca pomaga mamie finansowo. Jest ona kelnerką w kawiarni pokojówek jak i przewodniczącą liceum, które do niedawna było uczelnią chłopaków. Z pewnego powodu nienawidzi chłopaków i uważa, że są za leniwi. Pewnego dnia do kawiaranki przychodzi "rywal" (inaczej rówiesnik, który jest równie dobry w nauce jak ona sama) Usui Takumi i poznaje jej tajemnice, gdzie pracuje. Zaczyna tam chodzić codziennie wiedząc, że jest zakochany w Misaki. Naprawde polecam każdemu fanowi romansów to anime. Jedyny minus to brak 2 sezonu, który prawdopodobnie nigdy nie powstanie. Fabuła moim zdaniem to 8,5/10, grafika to samo, a postacie 10/10.

Polecam jeszcze:

Strike the Blood, to jest shounen o wampirach. Posiada śladowe ilości humoru, romansu i ecchi

Amagami SS romans, w którym bohater zakochuję się albo nie zakochuję w dziewczynie. Co parę odcinków jest zmiana dziewczyny, a ich samych jest 6 (moim zdaniem w tym anime jest najpiękniejsza animowana dziewczyna, ale to jest tylko moje skromne zdanie)

Highschool DxD genialne ecchi, troche walki i przynajmniej można się pośmiać

Bakuman, anime o chlopcach, którzy zostają mangakami. Troche komedii i romansu.

Nana, anime z genialną naprawdę genialną muzyką. Troche komedii i jest też romans, ale zakończenie mnie rozczarowało.

Clannad - z jednej strony genialne i oryginalne anime. Dużo romansu itd, ale jest też bardzo smutne.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

2501114307590071279541.png

tumblr_static_344965.jpg 

Czyli jedno z najlepszych anime jakie powstało. Nie jest to tylko moja "luźna opinia", lecz zdanie większości widzów Steins;Gate. Uargumentować to mogę wynikami na stronie myanimelist (http://scr.hu/1wdk/xdtnj), bowiem tam anime to,  ma 2 miejsce w całym top anime z meanscorem (średnia ocena) 9.18!, tak dobrze widziałeś! Wiem, ze to szalone, ale to prawda !!!1 

Opis fabuły prezentuje się następująco:

Grupa przyjaciół przerobiła swoją mikrofalówke tak, że jest w stanie wysyłać ona wiadomości tekstowe w przeszłość. Jest to potem uzasadnione, ulepszone i ogólnie ten wątek jest bardziej rozbudowany. Generalnie "bawienie" się z czasem jak się później okaże - niesie za sobą nieuniknione konsekwencje. 

Myślę, że taki krótki opis Wam wystarczy. 

Jest to anime gatunków: Sci-Fi, Thriller. Jeśli chodzi o to anime, jako przedstawiciela tych gatunków - wypadło najlepiej jak mogło. Motyw z podróżami w czasie jest niby znany, rzec by można było, ze nawet nieoryginalny, nudny. Jednak nie w tym anime. Został tak wykorzystany, że wręcz zapomina się tych slowach.Co do thrilleru w s;g - anime to może wywolać dreszcze u nie jednego widza. Ja, oglądając w nocy, pod kołdrą na telefonie :P również miałem przyjemność to odczuć. Całe anime jest ciągłe, historia, ze tak powiem dąży do zakonczenia, jest zaplanowana od a do z. Pierwszy odcinek odgrywa w steins;gate kluczową role, ale więcej powiedzieć nie mogę ;) Na początku odepchnąć od tego majstersztyka mogą pierwsze odcinki, bowiem nie dzieje się w nich za dużo. Niektórych nudzą. Mimo tego steins;gate trzeba obejrzeć, a jeśli początek anime Cię nudzi, po prostu wytrzymaj troche, gwarantuje, że nie dasz temu anime koniec końców niższej niż 8. Mniej więcej w środku serii jest masa plot twistów, które nagradzają cierpliwego widza. Zakończenie zamyka wszystkie wątki. Samo anime można powiedzieć, że skłania też do przemyśleń, ale wysnucie wszelkich wniosków, pozostawiam wam. Oprawa audiowizualna  stoi na wysokim poziomie. Z pewnością zadowoli większość widzów. Steins;Gate jest ceniony głównie za ciekawą historie, prawie idealnie poprowadzoną fabułe jak i za wyraziste postacie, która są sympatyczne.

Moje oceny steins;gate za poszczególne aspekty, wyglądają tak: Historia: 10, Enjoyment:10, Postacie: 9, Art: 8/9, Muzyka: 9

Do kogo kierowane jest to anime?

Jako, że jest to seinen, polecam głównie osobom dorosłym. Walk fizycznych, czy sporo akcji w s;g raczej nie znajdziecie. Jest to bardziej anime na myślenie, aniżeli na rozluźnienie, ze tak powiem ;)

Oglądać! Jeśli się zgadzasz z opinią - daj lajka. Podbijesz tym wartość tego posta i być może dzięki temu ktoś obejrzy to anime bez wahania. 

XrgAYyk.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ergo Proxy- naprawdę bardzo fajne anime z dobrym klimatem, niesamowitym oppeningiem oraz dobrą kreską, Anime godne polecenia. Jeśli lubisz klimaty postapokaliptyczne i cyber punk

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam wszystkim Shokugeki no Souma. Anime dopiero wychodzi, na razie jest 14 odcinkow. Po pierwszym odcinku w ktorym byla masa orgazmow (kesy jedzenia doslownie rozbieraly konsumentow) zrezygnowalem i wrocilem do niego po miesiacu... o dziwo od drugiego odcinka orgazmy sie koncza, a zaczyna sie z*******e anime kulinarne.

Opublikowano

JoJo.

Anime chyba najlepsze ze swojego gatunku, czyli shounen. Opowiada o rodzie ludzi, ktorzy poprzez dziwne zdarzenia zostaja wciagnieci do walki o swoje zycia, a takze o zycie ludzi z calego swiata. Anime ma oryginalna kreske, a takze bardzo piekny soundtrack, ktory moim zdaniem jest jednym z najlepszych zrobionych specjalnie dla anime. Anime moge polecic dla kazdego, poniewaz nie jest jakas bardzo trudna chinska bajka tylko jest ona od tego aby sie odprezyc przy dobrej napierdalance.

Opublikowano

Polecam bakemonogatari inteligentnym widzom, lubiącym, że tak powiem doszukiwać się wielu sensów, w dialogach jak i całych sytuacjach, ogólnie lubiącym wyrafinowane dialogi, pełne ironii, sarkazmu,  takich "dogryzek", takim, dla których wykreowane postacie mają duże znaczenie i liczą się dla nich bardziej relacje między postaciami, ich rozmowy aniżeli akcja czy masa plot twistów w anime. Całe anime jest w otoczce wątków nadprzyrodzonych, pełnych tajemnicy co ma w sobie ciekawy klimat.  Generalnie nie lubie postaci typu tsundere, ale ta w bakemonogatari jest z*******a krótko mówiąc ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...