Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z płynnością na b.dobrym sprzęcie.

SilkroadSeller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie : Zakupiłem Asusa N750JK jako drugi komputer. (i7 4700hq,8gb ram, 850m(2gb),dysk 500gb *SSH* (hybryda), Windows 8.1 PRO

Podczas gry w cs go występują minimalne ścinki . W net graph są  wartości sv i var . Skaczą do wartości żółtych / czerwonych do 3 ms. Nawet na grze lokalnej.

Wyczytałem na zagranicznych forach, że dotyczyło to dysków ssd , lub nie z updatowanego  BIOS-u. TO drugie odpada zaraz powiem dlaczego.

Otóż , gdy przegrałem csa na pendrive: write 90mb/read 150 Mb/s o dziwo chodzi jak ta lala tylko ścina się przy otwierania menu z brońmi ( wczytuje pliki pewnie i delay jest) . Ale poza tym chula jak na stacjonarce.

Skąd mam wiedzieć jakie pliki mogą znajdować się na części ssd? Jak je przenieść na HDD ? W komputer jest tylko dysk c :P.

p.s Oczywiście spójność plików gry sprawdziłem.

Karta graficzna zaktualizowana BIOS jest z zeszłego roku czerwiec.

Używam LAN do połączenia z routerem.

Obecnie przeprowadzam "optymalizacje dysków" - defrag.

Opublikowano

Klik prawym na CsGo w bibliotece > Właściwości > ustaw opcje uruchamiania

i wklej tam to :

-threads 8 +fps_max 999 -nosplash -novid -+cl_updaterate 128 +cl_cmdrate 128 +cl_interp 0 +cl_interp_ratio 1 +rate 128000 -high

Defragmentacja,Bios i inne tego typu rzeczy nie mają nic z tym wspólnego.
Niestety, ale CsGo wydajnością sam z siebie nie zabija, trzeba mu w tym pomóc :^)
P.S. Przy formacie na win8 też tak miałem i właśnie wklepanie tej formułki mi pomógł.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...