Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS;GO- Steam Parametry Startowe - Jak to działa, i po co to ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakoż iż nie dopatrzyłem się dokładnego poradnika na temat Parametrów startowych na MPC,

postanowiłem Wam nieco przybliżyć, lub całkowicie wytłumaczyć co to wgl jest.

Parametry startowe to tak naprawdę komendy, dzięki którym możemy wywołać daną funkcje podczas uruchomiania gry. Dzięki nim możemy ustawić na przykład, aby nasz cs:go uruchamiał się w oknie zamiast w pełnym ekranie, bądź żeby gra uruchamiała się bez

wstępnego intra.

Parametry startowe ustawiamy z poziomu Steam, nie musimy wchodzić do gry (: .

7516714269418451232672.png

Wchodzimy kolejno --> Steam ( Na górze Biblioteka ) --> Szukamy CS;GO następnie dajemy prawym i Właściłosci -->

Jesteśmy w zakładce Ogólne, więc naciskamy USTAW OPCJE URUCHAMIANIA

Wyświetli nam sie takie okienko jak jest na poprzednim ss-ie.

I w tym momencie możemy wpisywac nasze komendy startowe które będą działały tylko i wyłącznie na CS-a GO nie będzie nic trzeba ustawiać w konsoli.

Przykłade typy komend:

-console - Otwiera Konsole odrazu po otworzeniu Gry.

-novid - Gra bęzie uruchamiana bez wstępnego Intra, przyśpieszy nieco to szybkość otworzenia się gry.

-high/medium/low - Ustawia gre na wysoki / średni lub niski Priorytet.

-tickrate 128 - Ustawia nam tickrate podstawowy np z botami, czy na training mapach na 128.

Podstawowy jest 64, 128 da nam lepszy efekt w strzelaniu.

-refresh 144 - Ta opcja korzysta z hZ w naszym monitorze i przekłada je na poziom gry.

Gdy np ja mam monitor z maksymalną hZ ( Odświeżanie Monitora ) 75, to mogę wpisac tylko i wyłącznie -refresh 75

Gdy wpisze 144, nie będzie czytało komendy. hZ swojego monitora możecie sprawdzić w Panelu Sterowania.

-threads - Komenda bardzo przyjemna, pozwala zwiększyć liczbe używanych fpsów w grze. np gdy mamy 4 rdzenie procesora

Gdy mniej, to mniej poprostu =D

Wpisujemy -threads 4

-nod3d9ex - komenda ta jest pod zwiększenie fpsów , Wyłącza zbędne używane funkcje directx 9 .

-windowed - Uruchamia gre odrazu w oknie.

-heapsize X
ustala ile RAM-u ma pożreć gra (w kilobajtach). Przykładowo dla 256 MB RAM-u ten parametr wygląda tak: -heapsize 64000, a dla 512 MB RAM-u tak: -heapsize 128000.

-nojoy
Komenda ta może nam posłużyć w zwiększeniu fps to komenda nojoy, jest to komenda która wyłącza nam wsparcie dla dżojstika w cs go, dzięki czemu możemy zaoszczędzić trochę ramu.

-w 1024 -h 768 - Gra odpala się w danej rodzielczości ( Przykładowo )

Przedstawiłem Wam najbardziej pożyteczne i najcześciej używane Parametry Startowe, jeżeli chcecie bardziej przestudiowac temat

możecie, poszukać bardziej zaawansowanych komend .

Dobra jeżeli wybraliście sobie już komendy to teraz wypadałoby je tam wklepać.

Robimy to tak:

2845514269427881232672.png

Między komendą musi być ZAWSZE spacja, oraz ten znaczek - . Jak na ssie.

Mam nadzieje, że poradnik Wam sie przyda i pomoże Wam dopracowac Waszą gre .

Powodzenia (:

Opublikowano

dopisz jeszcze komendę:

-nojoy    - wyłacza joystick w grze(poprawia lekko fps).

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano
-novid -high -threads 2 +cl_forcepreload 1 -snd_headphone_pan_exponent 2-snd_front_headphone_position 45 -snd_rear_headphone_position 135

Ja mam takie , mozesz przetlumaczyc  bo sam nie wiem co niektore dają, a  robiłem wg. tuta z neta.

Opublikowano

No to jak w tucie masz. Novid- Gra uruchamia sie bez intra / high - Gra odpala się Wysokiej grafice , no i threads 2, to 2 procesory masz uzyte w CS;GO .

Reszty nie mam pojęcia, nawet w necie tego nie wyszukuje. 1 raz te komendy na oczy widzę (x .

Opublikowano
-novid -high -threads 2 +cl_forcepreload 1 -snd_headphone_pan_exponent 2-snd_front_headphone_position 45 -snd_rear_headphone_position 135

Ja mam takie , mozesz przetlumaczyc  bo sam nie wiem co niektore dają, a  robiłem wg. tuta z neta.

snd_headphone_pan_exponent 2 -snd_front_headphone_position 45  -snd_rear_headphone_position 135

na czerwono zaznaczone to poprawiają dzwiek w grze(wedlug wlasnego ustalenia mozna edytowac).

cl_forcepreload 1 to tekstury laduja sie przed zaladowaniem gry.

@dzbanee

dopisz nojoy:

-nojoy

Komenda ta może nam posłużyć w zwiększeniu fps to komenda nojoy, jest to komenda która wyłącza nam wsparcie dla dżojstika w cs go, dzięki czemu możemy zaoszczędzić trochę ramu.

~źródło inna strona. (działa).

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

No to jak w tucie masz. Novid- Gra uruchamia sie bez intra / high - Gra odpala się Wysokiej grafice , no i threads 2, to 2 procesory masz uzyte w CS;GO .

Reszty nie mam pojęcia, nawet w necie tego nie wyszukuje. 1 raz te komendy na oczy widzę (x .

jak nie znasz się na tym to nie rób poradników, -high odpala grę w trybie wysokiego priorytetu, nie ma nic do grafiki w grze.

Opublikowano

Nie mogę z tego co za bzdury tu piszecie. -high nadaje wysoki priorytet w managerze zadań a nie ustawia grafikę na wysokie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poradnik zerżnięty od snipera - http://sniper13.pl/csgo-parametry-startowe/

Zmieniłeś tylko niektóre słowa, kolejność jest taka sama, nawet kolejność komend jest taka sama ( nie wszystkie podałeś )

Ta i co? Wzorowałem się na nim, nie było takiego poradnika na MPC to go zrobiłem. Tyle w temacie. ]

Wiesz ile poradników na tym forum jest wzorowanych na innych? Nic nie wiesz, to nie spamuj, proste ( ;

Opublikowano

Zmień -threads bo tam wpisujemy ilość wątków nie rdzeni.

Tutaj ustawiamy ilość rdzeni lub wątków naszego procesora. Ilość rdzeni możemy sprawdzić w Menadżerze zadań w zakładce Wydajność.

Opublikowano

jak nie znasz się na tym to nie rób poradników, -high odpala grę w trybie wysokiego priorytetu, nie ma nic do grafiki w grze.

Hm? Spójrz 2 raz na poradnik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...