Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RAM i zbyt mała ilość fps w AC3

ZiomXX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . NIe mogłem znaleźć odpowiedniego działu więc jeśli zły proszę o przeniesienie . Otóż mam problem z grą Assasin Creed III . Gdy ustawiam ustawienia na najwyższe czy też najniższe mam w mieście góra 20-30 fps gdy wyjdę poza miasto fps wzrastają do 40 - 60. Wiecie co może być przyczyną ? Mój sprzęt to :

- Karta graficzna - N580GTX 1, 5 gb

- Procesor - Quad q6600 

- Zasilacz - OCZ 500 W 

- RAM - 3 GB ( Zamówiłem 2 gb więc będzie 4 bo wsadzone jest 2 i 1 gb a mam tylko 2 sloty)

- Płyta główna - Asus p5kpl-am

Komputer czyszczony CCleanerem . Programy typu skype itp wyłączone . Za odpowiedzi dziękuje :)

Opublikowano

pci-e x16 w wersji 1.1 o ile sie nie myle, karta sie nudzi

Opublikowano

na chipsecie p45/x48 i chyba p43 ale tu glowy dac nie dam

Opublikowano

To właśnie chodzi mi o konkretną płytę jaki model itp. A co do ram to nic nie pomogą ?

Dodam że jak najtaniej bo szkoda się pchać w koszty s775 :(

Opublikowano

A co do ram . Doda trochę fps lub plynności w tej grze i ogólnie poprawi pracę systemu ? Jak patrzyłem w rekomendowanych ac3 były dalekie od tego co mam a mam 20 fps ;x .

Opublikowano

dostaniesz to sie przekonasz, nie bede niczego wróżył 

Opublikowano

GTX 580 przy starym i to pewnie jeszcze niekręconym Quadzie w połączeniu z dość niedopracowanym AC III? Przejdź na nową platformę, a nie marnujesz taką kartę na tym zabytku.

Opublikowano

Co w takim wypadku mogę zrobić ? Miałem pomysł kupić do tej płyty xeona i jechać na nim . Czy to dobry pomysł ? Jeśli nie to jaką platformę mam kupić ?

Opublikowano

Przyszły do mnie ramy . Dodało około 2- 4 fps ... Wykorzystywanie procesora podczas gry sięga 40-50 % . Nic nie da się zrobić oprócz kupna nowych części ?

Opublikowano

Z gówna bata nie ukręcisz.

na tym mobo zapomnij o oc

Opublikowano

Przecież pół poprzedniej strony masz o tym pisane, a nadal pytasz o to samo. Jakby się dało coś innego zrobić to by już dawno ktoś powiedział. Masz zabytkowy procesor w połączeniu z mocną kartą i źle zoptymalizowanym AC III. Cudów nie oczekuj na tym dziadku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...