Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer NetherowySurvival.

Czy zrobić taki serwer?  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Robić taki serwer?

• Tak
      18
    • Nie
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pomysł na netherowy serwer survival + gildie. Drop byłby z kwarcu. Poszczególne itemy do kupna u villagerów. Nether Płaski (bez bedrocka u góry). Udzielcie odpowiedzi w ankiecie. Jesteśmy doświadczonymi osobami w tworzeniu serwerów więc serwer nie był by jakiś biedny.

PS: sory za brak ss itp ale na razie jest to tylko propozycja

Opublikowano

Zachęciłeś mnie, ale podaj jeszcze więcej informacji. Może być ciekawie :)

_LillyPL_

Na czym by taki serwer dokładnie polegał:

Gracze mogli by zdobywać itemy z kwarcu, który jest w netherze. Następnie wymieniać je u villagerów na spawnie np na wiaderka z wodą, sadzonki, itp (wszystko co potrzebne do przetrwania)

Zbierali by itemy na gildie, tworzyli ją i walczyli z innymi. Co tu więcej pisać reszta wyszła by w praniu ;) 

Pomysł ciekawy, ale nie wiem czy zagram (komputer ma problemy z netherem).

Fakt z tym byłby lekki problem, ale nether płaski aż tak nie laguje ;), stworzyli byśmy jakiegoś txt dla osób ze słabym pc. 

Oczywiście jeżeli są tu osoby, które to interesuje, mogą mnie wesprzeć w promowaniu serwera jeżeli by powstał.

Opublikowano

No już lepiej :D Myślę, że pomysł mógłby wypalić. Ja na pewno bym weszła i zobaczyła co, gdzie, jak wykonane. Trzymam kciuki i czekam na start ;D

_LillyPL_

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

No już lepiej :D Myślę, że pomysł mógłby wypalić. Ja na pewno bym weszła i zobaczyła co, gdzie, jak wykonane. Trzymam kciuki i czekam na start ;D

_LillyPL_

Mam nadzieję że tak będzie. Problem jest w tym, że graczy też musi się jakoś nazbierać ;) 

Opublikowano

Zobaczymy lapek ma 6-7 lat.

Fajnym dodatkiem były by generujące się małe budynki ze spawnerami.

Ps. Nie da się wylać wody w netherze (chyba że byś to terraincontrol na zwyklym zrobił)

Opublikowano

Zobaczymy lapek ma 6-7 lat. Fajnym dodatkiem były by generujące się małe budynki ze spawnerami. Ps. Nie da się wylać wody w netherze (chyba że byś to terraincontrol na zwyklym zrobił)

O to nie ma się co martwić jakoś ogarniemy to że woda będzie sie wylewać

Tutaj masz ss netheru jak by wyglądał: http://scr.hu/26i9/nrfst

Jeżeli jakiś Youtuber byłby zaciekawiony wsparciem serwera reklamą to zachęcam ;) 

Opublikowano

Dużo będzie ogarniania spawny świnek, krów itp.

Ta nieszczęsna woda.

A nether ala mc.eskakaef.ne* to mi tam lecialo 50 fps. Przydały by się potki (tylko sila zablokowana)

Opublikowano

Dużo będzie ogarniania spawny świnek, krów itp.

Ta nieszczęsna woda.

A nether ala mc.eskakaef.ne* to mi tam lecialo 50 fps. Przydały by się potki (tylko sila zablokowana)

Potki siły były by wyłączone. Potki Helta II do kupna u villagera ;) 

Opublikowano

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bardzo fajny pomysł chyba 1 taki w polsce jak najbardziej czekam na serwer ;3

Rozumiem że woda tez będzie? Bo nie wyobrażam sobie klepać się w lawie :P

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Bardzo fajny pomysł chyba 1 taki w polsce jak najbardziej czekam na serwer ;3

Rozumiem że woda tez będzie? Bo nie wyobrażam sobie klepać się w lawie :P

Może uda nam się zamienić wodę na lave ;)

Opublikowano

Ciekawy pomysł. Z chęcią zagram, gdy tylko będzie serwer. Może na początek jakaś zapowiedź? ;)

Opublikowano

Ty złodzieju! Ja byłem pierwszy! :D Naprawdę, to jest fajne uciec od świata normalnego i żyć w innym wymiarze! Tyle że w moim pomyśle wogóle nie było dropu.

Opublikowano

Ty złodzieju! Ja byłem pierwszy! :D Naprawdę, to jest fajne uciec od świata normalnego i żyć w innym wymiarze! Tyle że w moim pomyśle wogóle nie było dropu.

Powiem tak. Ten pomysł miałem od dłuższego czasu ale nie miałem się jak za niego zabrać. Na pewno będzie jakaś rekrutacja jak się serwer rozkręci wiec wiesz ;)

Ciekawy pomysł. Z chęcią zagram, gdy tylko będzie serwer. Może na początek jakaś zapowiedź? ;)

Promo serwera pojawi się jak będzie mapa (spawn) itp ;) 

Opublikowano

Ja też zagram ale mam pytanie.

Byś wysłał ip mi na pw bo ja nie zaglądam często na te forum i moge przeoczyć :(

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Ja też zagram ale mam pytanie.

Byś wysłał ip mi na pw bo ja nie zaglądam często na te forum i moge przeoczyć :(

Aktualnie nie mam jeszcze ip w pomyśle ;)

Luknij tu za 2,3 dni 

Opublikowano

Aktualnie nie mam jeszcze ip w pomyśle ;)

Luknij tu za 2,3 dni 

Może NetherCraft.pl

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Może NetherCraft.pl

Myślę nad NetherPlay.pl ;) - możesz sobie ten dodać 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...