Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Podobnego skriptu/pluginu do AzRank!

Gość xMNx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Poszukuję podobnego pluginu/skriptu do AzRank, lub jakiś plugin/skript którym będę mógł dawać rangi na wersje 1.7.2. Potrzebuję szybko, bo AzRank jest cały zbugowany.

Opublikowano

AzRank zbugowany?

Wymień choć 1 lub 2 błędy

Ja miałem plugin na swoim serwerze i nie miał żadnych bugów, działał bez problemu. Oczywiście trzeba umieć używać go :P

A co do podobnego to z tego co wiem to w PermissionEx jest prawie to samo

531001454960877632167.png

Opublikowano

AzRank zbugowany?

Wymień choć 1 lub 2 błędy

Ja miałem plugin na swoim serwerze i nie miał żadnych bugów, działał bez problemu. Oczywiście trzeba umieć używać go :P

A co do podobnego to z tego co wiem to w PermissionEx jest prawie to samo

Często nie działa /rank ;)

Opublikowano

Mi się AzRank zbugowal na moim serwerze: Gdy dałem sobie range on wywalał error ze takiej nie ma a permisionsEX normalnie działało -_-

Tak jak @KksGames

polecam samo permisionsEX poza tym niektóre hostingi maja w itemshopie opcje

używania komendy zabierającej po danym czasie

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Plugin PermissionsEx jest bardzo podobny do pluginu AZRank:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/permissionsex/

Tyle, że ja to wiem, tylko że w Pex'ie nie da się dawać rang na czas.

@Edit

Z tego poradnika: https://github.com/PEXPlugins/PermissionsEx/wiki/Commands który mi podał @KksGames wywnioskowałem, że PermissionEx rangi czasowe daje się tak:

/pex user <nick> group add <grupa> [world] [lifetime] a ja wpisałem na konsoli: /pex user zmuli group add VIP -spawn 20 i na konsoli wyskoczyło: 'User added to group "VIP"!' a gdy napisałem na chacie, miałem nadal gracza. 

Opublikowano

Tyle, że ja to wiem, tylko że w Pex'ie nie da się dawać rang na czas.

@Edit

Z tego poradnika: https://github.com/PEXPlugins/PermissionsEx/wiki/Commands który mi podał @KksGames wywnioskowałem, że PermissionEx rangi czasowe daje się tak:

/pex user group add [world] [lifetime] a ja wpisałem na konsoli: /pex user zmuli group add VIP -spawn 20 i na konsoli wyskoczyło: 'User added to group "VIP"!' a gdy napisałem na chacie, miałem nadal gracza.

Wpisz /pex user zmuli group add VIP * 20
Opublikowano

@Renoxeq Czas w sekundach/minutach/godzinach?

W sekundach ;)
Opublikowano

@Renoxeq Nie działa. Gdy dam 20 mam VIP'a cały czas.

Po przeładowaniu serwera/pluginu komendą /reload lub /pex reload sprawdzi czas i jeśli minął, zabierze Ci rangę.
Opublikowano

To bez sensu... Minie komuś czas, i będę musiał pamiętać kiedy mu się kończy... To nie ma w ogóle sensu. Podaj mi na pw ten Twój stary skript z permisją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...