Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

karta graficzna

piwko007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy karta graficzna ASUS strix GTX 980 jest dobra i wydajna?;) proszę o uzasadnione wypowiedzi c;

Sygnatury brak z powodu nauki ;3

Opublikowano

Jeśli chodzi o wydajność samej karty graficznej, to jest on bardzo wydajna. Karta jest cicha i chłodna, a co do ciszy jeśli karta nie przekroczy temperatury bodajże 65C wentylatory się nie włączają dzięki czemu jest bezgłośna. Posiada też backplate, który usztywnia całą konstrukcję. Czyli jednym słowem według mnie jest karta dobrze wykonana, wydajna i cicha.

Opublikowano

Jeśli chodzi o wydajność samej karty graficznej, to jest on bardzo wydajna. Karta jest cicha i chłodna, a co do ciszy jeśli karta nie przekroczy temperatury bodajże 65C wentylatory się nie włączają dzięki czemu jest bezgłośna. Posiada też backplate, który usztywnia całą konstrukcję. Czyli jednym słowem według mnie jest karta dobrze wykonana, wydajna i cicha.

Czyli polecasz tak? Pogram we wszystko przez dłuższy czas w rozdzialce 1600x900?

Sygnatury brak z powodu nauki ;3

Opublikowano

Tak polecam, nie jestem wróżbitą, ale jest to na tyle wydajna karta graficzna, która powinna zapewnić Ci przez jakiś czas komfortową grę zwłaszcza w tej rozdzielczości ;). Obecnie chyba nie ma takiej gry w której karta nie poradziłaby sobie, oczywiście zakładając, że mamy wydajny procesor do tej karty, bo wiadomo kupno takiej karty i włożenie do niej pentiuma mija się z celem.

Zachęcam do lektury:

http://pclab.pl/art59679-5.html

http://pclab.pl/art59679.html

Opublikowano

@Hafgrim99

Popieram . Halfgrim dobrze napisał o tym Asus'ie .

A jeśli jesteś zwolennikiem ciszy to możesz zobaczyć sobie MSI GeForce GTX 980 4G .

W przeciwieństwie od Asus'a , MSI nie ma BackPlate'a  , ale za to mamy tu cichsze chłodzenie.

Poza tym pobieranie prądu , wydajność , niskie temperatury będą w obu przypadkach takie same.

J9rrz3v.png

Opublikowano

do takiej rozdzialki starczy gtx 970, 980 bedzie tu dzialac tez dobrze

karta bezkonkurencyjna, jesli nie patrzymy na titana x

Opublikowano

Tak jak Hafgrim , buda do zmiany .

Radził bym ci zmienić płytę główną na MSI B85-G43 , procek zostawić , kupić sobie chłodzenie SPC Fera 2 dla większej kultury pracy.

Różnica pomiędzy 4460 , a 4590 jest dość mała , a cena dość spora , bo za te pieniążki dokupisz sobie do 4460 Fere 2 .

A zasilacz spokojnie tu starczy TT 530W , ale ten co podałeś też może być.

J9rrz3v.png

Opublikowano

Tak jak Hafgrim , buda do zmiany .

Radził bym ci zmienić płytę główną na MSI B85-G43 , procek zostawić , kupić sobie chłodzenie SPC Fera 2 dla większej kultury pracy.

Różnica pomiędzy 4460 , a 4590 jest dość mała , a cena dość spora , bo za te pieniążki dokupisz sobie do 4460 Fere 2 .

A zasilacz spokojnie tu starczy TT 530W , ale ten co podałeś też może być.

po co mu do 4460 fera? dla ciebie 500 MHz to mało? to 90 zł za tyle jest opłacalne, a jeszcze czeka jak chce zabawa bclk

Opublikowano

Ja chcę żeby autor miał dobrą kulturę pracy.

Piszę jak według mnie jest najlepiej.

Jak się z tym nie zgadzasz to trudno .

Poza tym , z fer'ą temperatury będą niższe , a może później autorowi przyda się takie chłodzenie, kto wie.

Tak czy inaczej takie jest moje zdanie.

J9rrz3v.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...