Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gladiator & Czarodziej - pomoc i inne

Morness

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, w AIONa gram pierwszy raz ale jakoś nie najgorzej mi idzie. Osobiście mam postać Gladiatora natomiast mój brat ma Czarodzieja. Ogólnie to mam 30 lvl i robię nim wszelakie questy jakie spotkam, kampanijne oraz wbijam poziom zbieractwa [zawsze jakiś exp za pół darmo bo w sumie trzeba nabić poziom zbieractwa aby dane roslinki zbierać.] Tutaj mam pytania:

- Jakie manastony wsadzać do tych klas? Na gladiatorze wiem, że najlepiej krytyki ale w ciągu wbicia tego 30 poziomu może z 5 mi ich wypadło? Oraz na czarodzieja.

- Stygmaty do czarodzieja jak i gladiatora.

- Która broń jest lepsza dla gladiatora broń drzewcowa czy dwuręczna? Czytałem w internecie, że praktycznie niczym się nie różni ale widzę osoby grające drzewcową.

- Jak to jest z dualami dla gladiatora? Opłaca się z tego korzystać? Chodzić z 2 swordami, sword + sztylet czy 2 sztylety? To, że pierw trzeba mieć stygmat to wiem ale jak później itd... Słyszałem i widziałem na YT, że duale epickie z ogarem = masakra w PvP 

- Kinach na razie nie wydajemy, kupujemy eq/bronie za monety z misji bądź te które dostaniemy za wykonanie misji.

- Najważniejsze rzeczy w AIONie to zbieranie eteru, alchemia oraz gotowanie od kiedy najlepiej zacząć wbijanie poziomów do tego?

- Jest jakiś lepszy miol " za darmo " niż ten koń? Ma niby 6 miejsca ale może są jakieś lepsze bez potrzebny wydania realnych pieniędzy na to?

Jak wpadnie mi coś jeszcze do głowy to napiszę.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

- Jakie manastony wsadzać do tych klas? Na gladiatorze wiem, że najlepiej krytyki ale w ciągu wbicia tego 30 poziomu może z 5 mi ich wypadło? Oraz na czarodzieja.

- Stygmaty do czarodzieja jak i gladiatora.

- Która broń jest lepsza dla gladiatora broń drzewcowa czy dwuręczna? Czytałem w internecie, że praktycznie niczym się nie różni ale widzę osoby grające drzewcową.

- Jak to jest z dualami dla gladiatora? Opłaca się z tego korzystać? Chodzić z 2 swordami, sword + sztylet czy 2 sztylety? To, że pierw trzeba mieć stygmat to wiem ale jak później itd... Słyszałem i widziałem na YT, że duale epickie z ogarem = masakra w PvP 

- Kinach na razie nie wydajemy, kupujemy eq/bronie za monety z misji bądź te które dostaniemy za wykonanie misji.

- Najważniejsze rzeczy w AIONie to zbieranie eteru, alchemia oraz gotowanie od kiedy najlepiej zacząć wbijanie poziomów do tego?

- Jest jakiś lepszy miol " za darmo " niż ten koń? Ma niby 6 miejsca ale może są jakieś lepsze bez potrzebny wydania realnych pieniędzy na to?

Jak wpadnie mi coś jeszcze do głowy to napiszę.

1. Gladiator manastone typu Crit Strike (Trafienie Krytyczne?), a Sorcerer kamienie Magic Boost (oś tam z Wzmocnieniem Siły Magicznej) wszelkiego typu;

2. Nie wypowiadam się bo nie znam się na drzewkach stigm nie swoich klas;

3. Zależy od upodobań. Polearmy (broń drzewcowa) mają większy maksymalny bazowy atak ale są wolniejsze. Greatswordy (Wielkie Miecze? Potężne Miecze?) mają więcej Accuracy dzięki czemu musisz włożyć mniej manastone tego typu by trafiać przeciwników. Polearmy natomiast mają więcej Parry, które służy do parowania skilli fizycznych. Mam znajomego glada, który domyślnie biega z Spearem ale na switchu ma Extend GSa - nie wiem czy wynik tego, że akurat taki był pod ręką, czy tak miało być.

4. Dual Wielding opłaca się przede wszystkim do PvE na jeden target jak np. bicie bossów i albo nie spotkałem do tej pory dobrego glada, albo po prostu ludzie wolą robić większy dmg aoe bowiem nie kojarzę gladów działających na dualu w PvP. Co do zestawień broni to spotykałem się z ustawieniami Dagger+Sword ale przeglądając przed chwilą forum NA trafiłem na posty jakoby fajnym ustawieniem był Dagger+Macka z względu na szybki atak (z Daggera) i duży dmg (z Macki) - ale nie wiem - nigdy nie biegałem Gladem na Dualu.

5. Słusznie.

6. Aethertapping na pewno powyżej 50lvl kiedy to już mamy jakieś wingi z Flight Time i jakieś potki na latanie. Poza tym najważniejszy aether czyli Magical Aether można zbierać dopiero od 50lvl więc wcześniej co najwyżej można dobić do 400p ale nic więcej nie zbierzemy.

Alchemię i Cooking dobrze jest robić powyżej 30lvl jeśli mamy nadmiar Kinahów ponieważ wbicie jednego do 500p będzie dużo kosztować - a tym bardziej zrobienie drugiego craftu po pierwszym do 499p. Oczywiście można wcześniej robić Work Ordery ale powyżej 399p nie opłaca się bawić bez odłożonych paru kk.

7. Jeśli przez "za darmo" masz na myśli również np. kupowane za coiny/z dropu to tak, jest masa chociaż moim zdaniem nie ma drugiego tak opłacalnego jak np. Red Diabol z Item Shopu. Czasem wprowadzają w eventach jakieś nowe pety jak 32 slotowy Golden Saam itp.
Opublikowano

Ok a co do tego Dual wieldingu opłaca się z nimi chodzić do 55/65 lvl'a? W sumie głównie będzie PvE nic więcej może później sobię jakąś drzewcową kupię za AP [ale to raczej na 65]. DMG może bije mniej z autoataków ale jeśli kryty wejdą to dwuręczny miecz jest słabszy bo z nim rzadko wchodzą krytyki.[Mało mi wypada manastonów do kryta może temu]

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Duali używaj tylko jak wypadną ci jakieś dobre mistic z instancji, bo używanie ich w pvp to przeżytek w dodatku nie użyjesz żadnych aoe ;p  GS jest dobry ze względu na acc, szybkość ataku i stały śr. dmg. Pole ma większą szanse na krytyka ( choć te 40ptk podbija się 2 manastonami ), więcej parry i jego dmg często się waha ( zobacz sobie byle jakiego pole na 65lvl ).

Opublikowano

Mam dopiero co 33lvl na instancje rzadko chodzę a dual wedding jest o tyle lepszy, że z nim mam większego kryta. Bardzo rzadko dropią mi manastony z krytem porządnym aby to się jakoś wyrównało [sztylel 100 bazowe, dwuręczny chyba 50?]. Pvp na razie nie robię, aż nie wbiję jakiegoś porządnego poziomu oraz eq [ pewnie dopiero 55-65 zaczne ]

@Edit mam 34lvl co dopiero oraz 100 srebrnych monet. Wyfarmię tak do 36 na 250 + 107 albo 2x107 [dual welding] i tak sobię myślę co będzie lepsze? Do którego poziomu będę mógł spokojnie chodzić z takim setem? Jest on legendarny.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie;

dla Gladiatora który set jest lepszy?

Płytowy czy kolczy  napisali, że płytowy lepszy.

Co do tego dual weddingu to lepiej mieć sword + dagger czy 2 daggery? Jak to 1-sze to jaką broń nosić jako podstawową? Dagger czy jednak sword? A co to za broń "macka"? Pierwszy raz coś takiego słyszę.

f1a327ea2f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...