Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do gier ok. 2700-3000zl

BoskiPonczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkim

Poszukuje jakiegoś dobrego laptopa. Mam na niego przeznaczone 3000zł. Ale ta cena do górna granica. Przekroczenia kwoty nie wchodzi w grę.

Laptop ma być do:

- Gry

- filmy, przegladanie internetu

Nie potrzebuje jakieś super grafiki w nim, w grach zadowala mnie detale średnie a nawet i mogą być niskie. Bardziej się skupiam na tym aby te gry chodziły plynnie i bez zadnych scinek wiec chyba bardziej sie trzeba skupic na procesorze niz na grafice chociaz nie wiem, nie znam sie na tym. Matryca matowa full hd rowniez nie jest mi potrzebna. Bariery jak podswietlana klawiatura etc tez mozna nie brac pod uwage. Wazne aby laptop mial przynamniej 15,6 cala i musi byc wydajny, to jest to na czym mi glownie zalezy. Wydajnosc i szybkosc otwiera gier, programów. Mozna wziac pod uwage wykonanie go. Posiadam aktualnie Asusa x53s i jestem z niego bardzo zadowolony. Aluminiowa obudowa to jest duzy plus tego sprzetu. Ciezar nie ma znaczenia.

Podsumowując: Szukam laptopa wydajnego i szybkiego, zeby sie nie grzał za bardzo i solidnie wykonanego. Grafika to sprawa drugorzedna. 

Opublikowano

Jesli chodzi o wydajnosc najwydajniejszy bedzie Lenovo y50-70 z i5 i GTX860m. Matryca FULL HD. podswietlana klawiatura, dobre wykonanie, głosniki JBL. Mocniejszej grafiki do 5000 zł nie dostaniesz. Tutaj pograsz w nowosci na przyzwoitych FPS bez scinek.

A jesli chcesz aby wszystko płynnie chodziło to najlepiej dysk SSD: Acer e5-572g z i5 i GF840m. + SSD 128 gb. Matowa matryca, mocna bateria, dobra kultura pracy.

Lenovo Z710 z i5 i GF840m + SSD 120 gb. Matryca HD+. Podświetlana klawiatura, głośniki JBL, aluminiowa obudowa (stylowy wygląd), doskonała kultura pracy w każdym aspekcie, łatwy dostęp do podzespołow.

Dell insprion 3542 z i7 ulv i GF840m + SSD 120 gb. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera (serwisanta) i laptop jest naprawiany na miejscu). Łatwy dostep do podzespołów

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

W tej cenie masz MSI CX61 z i5 haswella i GT840:

http://www.morele.net/laptop-msi-cx61-cx61-2pf-1429xpl-649275/

Plusem matowa matryca, procesor najnowszej generacji pełnonapięciowy. Do tego dorzucasz SSD 128GB 256GB.

Zalety dysków SSD:

• szybkie uruchamianie systemu (do 10 sekund)
  • są sporo lżejsze od tradycyjnych dysków talerzowych
  • pobierają mniej prądu
  • pracują dużo ciszej
  • wydzielają mniej ciepła (mniejsze temperatury)
  • zapewniają sporo szybszy odczyt oraz zapis danych (odczuwalna różnica)

W morele zamontują Ci to za 1zł + dostaniesz wysyłkę gratis po podaniu kodu rabatowego - więcej info w mojej sygnaturce na dole. Według mnie bardzo dobra opcja - sam sobie wybierasz dysk SSD, a nie kupujesz w ciemno no name'a zamontowanego przez inny sklep w zestawie.
KODY RABATOWE - morele.net:

1) Mysz bezprzewodowa za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: APXGVTSOPV

2) Usługa montażu SSD / wymiany HDD na SSD za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: 2HESDG6JRP

Aby kody zadziałały trzeba dodać do koszyka laptopa za co najmniej 1500 zł i podany model myszy / usługę montażu SSD. Kody są wielokrotnego użytku - można przekazać dalej.

Opublikowano

Lenovo y50-70 nie ma dysk SSD te 8 gb to express catch czyli dysk SSHD który wspomaga szybkośc działania na system.

Oczywisicie w przyszlośc możesz dokupić dysk SSD zamiast HDD.

Asus r510jk z i5 i GTX850m. Jest troche tańszy ale grafika jest 40 % słabsza wiec słaby interes.

Opublikowano

Rozumiem ale i7 + GTX850m to moim zdaniem slaby pomysł.

Lenovo y50-70 z i5 nie ma provlemów z przgrzewaniem wiec luz :)

Za 200 zł wiecej masz Lenovo y50-70 z i5 i GTX860m + SSD 250 gb moim zdanime tez warto.

Jesli chcesz z miejscem na dysk SSD to proponuje dorzucić do Acer vn7-591g z i5 i GTX860m. Matryca HD jeszcze bardziej wydajny jak Lenovo y50-70. Podswietlana klawiatura, miejsce na dysk SSD m2. 

Opublikowano

Nie koniecznie o to mi chodziło. Chcialbym laptopa z takimi wymaganiami jak opisane w pierwszym poście tyle zeby mial zwykłego twardziela plus jakis dysk ssd wylacznie na system i najwazniejsze programy (128 gb maksimum). Nie musi miec tego dysku wbudowanego, wystarczy zeby mial kieszen/miejsce na niego a najwyzej dokupie w przyszłosci.

A jak to jest z tymi markami laptopów? Bo slyszałem, ze no Acera lepiej unikac, tak samo jak toshiba, no ale wkoncu nie wiem. Teraz mam laptopa mysle ze obrej fimrmy(asus) i moge go polecic, ale nie wiem jak to jest z innymi markami

Opublikowano

Toshiby to sie zgodze, ale acer to teraz jedna z dobrym firm. Zdecyowanie Acer jesli chcesz z miejscem na dysk SSD to najlepsza propozycja.

W tej cenie z dwoma dyski SSD.

Ewentualnie alternatywy: MSi GP60 z i5 i GTX850m. Miejsce na dysk SSD msata.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...