Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Klasy umiejętności moce specjalne ataki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka tworzę serwer w ktorym bedzie kilka klas ale dosłownie nie mam pomysłu aby dodawać im umiejętności

Tak więc mam już klasę ninji który dzieli się na Miecz oraz Łuk obaj posiadają po 5 ataków

Każdy sensowny post będzie nagradzany Lajkiem.

Wymagania:

• Podanie nazwy klasy "Ninja / wojownik"
  • Podanie 2 typów klasy "Umiejętność miecza / Umiejętność Łuku" mogą być różne są to tylko przykłady
  • Podanie umiejętności każdego ataku "Umiejętność Miecza" > Większy skok / Doskok / Zatruce it

Posiadam narazie klasę ninji która wygląda następująco:

• Nazwa: NINJA
  • Umiejętności: Umiejętność Miecza oraz Umiejętność Łuku
  • Umiejętność miecza:
  • Doskok
  • Większy skok
  • Szybszy Ruch
  • Leczenie
  • Widzenie w ciemności
  • Umiejętność łuku:
  • Zatrucie strzały
  • Teleportacja
  • Odbicie strzały
  • Zamrożenie

Jeżeli potrafisz wymyślić umiejętności oraz klasy napisz wg wyższego wzoru każda sensowna odpowiedź będzie nagradzana lajkiem

TEMAT

Opublikowano

hm to tak ja pomogę tobie ty pomożesz mi :P

nie za bardzo zrozumiałem o co chodzi z tymi umiejętnościami miecza łuku (tzn czy każda klasa ma mieć tylko po 2 skille ) .

ogolnie to mało się rozpisałeś w kwestii tego jak to ma wyglądać :? więc piszę tak na lekki odpierdziel

Nazwa: skrytobójca
Ekwipunek: ()
Umiejętności:

- (pas) dodatkowy bonus za atak w plecy

- możliwość zatrucia kolejnej strzały

@@@@@@@@@@@@@@@@@

Nazwa: Barbarzyńca
Ekwipunek:

- brak łuku :P
Umiejętności:

- (buf) szał bitewny , po aktywacji tymczasowo zwiększa zadawane obrażenia (np  sila II) , niestety po chwili tracisz siły i stajesz się słabszy (osłabienie II)

- Wyrzucenie przeciwnika powietrze (aktywowany na broni, działa do pierwszego zamachu bronią , choćby chybienie)

- (pas.buf obszarowy) Charyzma, tymczasowo zwiększa wartość ataku oraz szybkość członków teamu

@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Nazwa: Szpieg
Umiejętności:

- Niewidzialność , aktywuje się gdy gracz kuca i się nie przemieszcza , wyłącza się gdy gracz zostanie trafiony / poruszy się.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Nazwa: Rycerz
Umiejętności:

- Tarcza , gdy gracz trzyma przedmiot zdefiniowany jako tracza , i atak nadchodzi od przodu gracza , znacząco zmniejsza otrzymane obrażenia , kosztem np głodu.

- (pas) Stałe spowolnienie (nie warto dodawać efektu mikstury )

- Forteca , gracz po aktywacji skill'a nie może się poruszać , ale w zamian znacząco zmniejsza otrzymywane obrażenia .

- (pas) zwiększone obrażenia od upadku

@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Nazwa: Szermierz
Ekwipunek:

- skórzane eq + żelazny napierśnik
Umiejętności:

- (pas) przeciwnik który zostanie raniony może zacząć krwawić (przez co co kilka sec traci jedno pkt życia)

- Zatruty miecz , po aktywacji następny zamach bronią o ile trafi gracza zatruwa go.

- (pas) za każdym razem jak trafi gracza (tego samego , bez chybienia ) dostaje większe obrażenia , (oczywiście ograniczone czasowo tzn wyprowadzenie kolejnego ataku gracz ma określoną ilość czasu )

- (pas) gdy gracz używa "blokowania" ataku mieczem (ppm) , przychodzące obrażenia są dodatkowo zmniejszane kosztem np głodu

@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Nazwa: Medyk
Ekwipunek:
Umiejętności: 

- możliwość sprawdzenia zdrowia graczy swojej drużyny 

- standardowo leczenie (np pkt lecznicze medyk ma ich max 20 <ich poziom można reprezentować na pasku EXP> które może wymienić na życia klikając ppm mieczem na gracza)

- ciasteczka , może postawić ciasteczko które regeneruje życia oraz głód gracza które je zje (regeneracja życia poprzez efekt mikstury) , koszt np 20pkt

- może rzucić apteczkę , jeśli gracz ją podniesie natychmiastowo regeneruje mu kilka (niewiele) pkt życia

a ja bym potrzebował umiejętności (jak najwięcej i o ile da radę z sensem :P)

też mało się rozpisałem ale szczerze to nie ta pora aby myśleć

aktualne są pkt statysty: sila , zręczność ,wiedza przodków , punkty tworzenia (craftPoint)

umiejętności:

[nazwa](poziomy)<wymagania> - opis

Rolnictwo(0-3) - zwiększa szanse i maksymalny drop warzyw , zbórz ble ble. , oraz dla 1+ poziomu możliwość sadzenia roślin

Górnictwo(0-3) - zwiększa drop rud .

Poszukiwacz Złota(0-1)<wymaga Górnictwo 3> -zwiększa szansę na dodatkowy drop bryłek złota z rudy złota

Otwieranie zamków(0-3)<wymaga zręczności: 50) możliwość otwierania zabezpieczonych skrzyń/drzwi (oczywiście po uprzednim otworzeniu go za pomocą wytrychów) , z rabowanej skrzyni losowane są przedmioty/ oraz ich ilość jaką może ukraść złodziej)

Rzemieślnik(0-3) - tworzenie podstawowych przedmiotów (głównie narzędzi do kamiennych , donice , rzeczy z drewna , ze skóry itp)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...