Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SweetFX/Vibrance GUI - "Ożyw" swojego CS'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SweetFX/Vibrance GUI - "Ożyw" swojego CS'a

Witajcie, zapewne zauważyliście, że dużo profesjonalnych graczy, streamerów itp. ma bardzo żywe kolory podczas gry w CS'a. W tym poradniku pokażę wam jak za pomocą jednego z dwóch programów uzyskać taki sam efekt. Zalety tego zabiegu to, m.in:

- przyjemniejsza dla oka grafika,

- łatwiej jest zauważyć przeciwnika,

- oba programy są bezpieczne.

Taki sam efekt można uzyskać poprzez odpowiednie ustawienie karty graficznej Nvidia, ale po opuszczeniu gry nadal będziemy widzieli bardzo głębokie kolory, co może przeszkadzać w przeglądaniu internetu itp. Oba te programy pozwalają na zmianę głębi kolorów TYLKO w grze.

SweetFX

Aby zainstalować program należy pobrać paczkę bezpośrednio ze strony producenta lub strony typu gamebanana, ja już przygotowałem dla was taką paczkę - ZippyShare/SpeedyShare/MEGA - SKAN.

Po pobraniu programu poprzez jeden z powyższych linków, musicie wypakować wszystkie pliki do folderu CS'a, przykładowa ścieżka:

D:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common

Następnie należy włączyć grę i w ustawieniach grafiki ustawić Anti-Aliasing na "None"/"Żaden".

302591427034579753872.png

Teraz wystarczy zrestartować grę i możemy się cieszyć z efektów naszej pracy :)

Aby usunąć SweetFX musicie wejść do folderu z CS'em i uruchomić plik SweetFX - Uninstall.bat.

UWAGA!

SweetFX może zostać potraktowane jako cheat przez Anti-Cheat ESEA lub ESL! Reszta anti-cheatów nic nie wykryje!

Vibrance GUI

Program ten działa na tej samej zasadzie co SweetFX, ale nie działa on na laptopach, za to jest stabilniejszy na kartach Nvidia (AMD jest w trakcie testów) oraz Anti-Cheat ESEA/ESL nie traktuje go jako cheat, więc można grać w tych ligach. 

Program możemy pobrać prosto ze strony producenta - DOWNLOAD.

Po pobraniu wypakowujemy pliki do dowolnego folderu, a następnie uruchamiamy.

vibrance_index.png

Po chwili program sam wykryje kartę graficzną i pozwoli nam dopasować kolory. Żeby zmienić kolory w grze, tym samym nie zmieniając ich na pulpicie itp. musicie ustawić "Windows Vibrance Level" na 0, a "Ingame Vibrance Level" według własnego uznania :)

EFEKT KOŃCOWY

199121427035736753872.png

644691427030076753872.png

Wiem, że już jest poradnik o SweetFX, ale chciałem przy okazji prezentacji programy Vibrance Gui napisać też o SweetFX.

Mam nadzieję, że przydał wam się ten poradnik. Pozdrawiam.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Chcialbym jeszcze powiedziec ze sweetfx zabiera fpsy.

Ze 100 FPS mam 30 fps Pozdro nie skorzystam.

U mnie nawet o 1 nie spadły "pozdro"

b_560_95_1.png

Opublikowano

w ustawieniach nvidi mozna to samo zrobic, jak komus fps spadaja :P

Ale wtedy masz też takie kolory na pulpicie itp. A dzięki tym programom masz taki efekt tylko w grze :) 

b_560_95_1.png

Opublikowano

Enjoy vacbany, z tego co wiem SweetFX injectuje się do procesu gry, nie ma żadnych zabezpieczeń co wiąże się z insta Vaciem. Nawet na niektórych pluginach do SweetFX jest ostrzeżenie, że nie ponoszą odpowiedzialności za bany w grach online xD

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Enjoy vacbany, z tego co wiem SweetFX injectuje się do procesu gry, nie ma żadnych zabezpieczeń co wiąże się z insta Vaciem. Nawet na niektórych pluginach do SweetFX jest ostrzeżenie, że nie ponoszą odpowiedzialności za bany w grach online xD

Ledzie, którzy mają po 1k+ godzin używają tego programu, mało tego niektórzy proplayerzy na swoich laptopach też tego używają (widziałem na prezentacji jakiegoś gaminghouse xD)

b_560_95_1.png

Opublikowano

Ale wtedy masz też takie kolory na pulpicie itp. A dzięki tym programom masz taki efekt tylko w grze :)

co za problem wylaczyc to jak nie grasz? :D

xnu6ww.png

76561198039800791.pngAddFriend.png

Opublikowano

nie bawcie się w programy tylko wejdźcie do ustawień Nvidia i tam jest opcja wyreguluj  ustawienia kolorów pulpitu i dalej zmień cyfrowa poświata na 80% + wtedy nie będziecie mieć banów, nie wywali wam csgo i też nie spadną wam FPS. ELO

Opublikowano

Nope, nie będzie banów.

• 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

co racja to racja, zjada fpsy, z 120 do 100 spadły xD

Mi nie zabrało ANI JEDNEGO FPS'A.

Trzeba cieszyć się ludźmi, bo tak szybko odchodzą

Opublikowano

a jak z grafiką intel ? bo vibrance gui nie dziala a sweetfx nie chce stosowac ze wzgledu by nie dstac vaca , ustawienie saturacji w intel tylko "lekko" poprawia kolory

Opublikowano

Sweetfx jest 100% safe i nie ma się czego bać, sam używałem go przez długi czas. Jedynym minusem (i powodem że nie używam teraz) jest to że trzeba wyłączyć multisampling w grze przez co krawędzie wszelkich barierek czy czegokolwiek są niezbyt miłe (szczególnie jak się gra dużo inferno, bardzo deprymujące na bombsite a) a nie znalazłem rozwiązania na ten problem.

A co do grafiki intel to raczej oprócz pogrzebania w ustawieniach lub sweetfx nie znajdziesz niczego co ma porównywalne efekty

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

Ja wyrwałem bo pobrałem z jakiejś ruskiej strony.. hehe nie wiadomo co było w środku :P.

Moim zdaniem lepiej tak zrobić w ustawieniach karty graficznej i mieć święty spokój :).

Opublikowano

VAC lubi czasem coś odjebać, więc nie polecam. Już lepiej cyfrową poświatę zwiększyć w ustawieniach karty graficznej, efekt podobny, a jest 100% safe i nie ogranicza Ci multisamplingu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...