Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

KeyLogger

xOficer

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Kilka dni temu na tablecie kilka razy sama z siebie włączyła się kamerka, natomiast dzisiaj na komórce były pewne "problemy", czyli nagle wyskakujące okienka z historią przeglądania itp.

Mysle że to keylogger. W internecie znalazłem kilka poradników jak go wykryć i trafiłem na ten:

http://pandoramt2.pl/forum/index.php?/topic/1313-poradnik-jak-wykryc-i-pozbyc-sie-keyloggera/

Zrobiłem wszystko dokładnie jak tam opisano i wyszło na to że w pierwszych linikach mam dobrze, ip 0.0.0.0, stan "NASŁUCHIWANIE". Ale potem wtrącają się jakies inne obce adresy ip. Więc prawdopodobnie mam keyloggera, lecz i tak chcę się tu upewnić, więc piszcie.

SS: http://zapodaj.net/85f67588b8949.png.html

Obecnie problemem nie jest komórka/tablet lecz laptop, bo tylko na nim mam ważniejsze informacje, na tablecie/komórce praktycznie nic nie robiłem (Komórka nie ma nawet karty pamięci, i mogę z niej tylko dzwonić ;__; )

Kroki jakie powziąłem na laptopie: 1. Pełen skan antywirusem "ESET Smart Security" 2. Skan "ComboFixem" który kiedys polecił mi mój "znajomy" programista, mówiąc że nigdy go nie zawiódł przy żadnych wirusach. 3. Wyczyszczenie całej histori przeglądania, plików cookie, haseł z tableta i komórki.

Skan ComboFixem zakończyłem dopiero co, usunął on niektóre pliki, ale w sumie nie wiem czy usunął KeyLoggera.

Proszę o jakies rady bo już nie wiem co dalej robić ;f 

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wykonuje się skanów combofixem, bo nie jest to oprogramowanie do tego przeznaczone. Jeśli już wykonałeś skan ComboFixem to wrzuć z niego log + wykonaj logi FRST.

W tym ss nie widzę keyloggera.

Opublikowano

Bo ten sposób k***a nie ma działać, te poradniki piszą debile którzy nie ogarniają podstaw użytkowania z komputera. Usłyszą jakieś głupoty w szkole na informatyce a potem pierdolą jeszcze większe głupoty.

Opublikowano

Jak najszybciej zakoduj klawiature keyscramblerem. Do tego doloz zemana antilogera i zaraz go rozwali...

potem przypierdol troche combofixa, dla pewności format a potem wymiana płyty głównej... co za zjeb..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...