Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,od pewniego czasu bodajże od tygodnia zaczołem się bawić w betowanie i tradowanie na lounge.

Z betowaniem nie mam żadnych problemów ale z tradowaniem owszem... a więc do rzeczy wczoraj wystawiłem mojego kartela

(ak-47) z 4 stickerami i chciałem za to ak redline... Po niecałych 2 minutach dostałem zaprosze od typka który miał prywatny profil.

I przyjołem to zaproszenie i odrazu po zaakceptowaniu dostałem taką wiadomość:

Varlaam: Hi ^_^  I want to trade with you,check my offer at screenshot :va.mu/BRc7D

A więc wszedłem w ten link i zaczeło mi się pobranie... a dokładniej pliku exe: "Image_97.scr" i mam pytanie czy zawsze takie coś wyskakuje z pobraniem tego pliku i czy jest to bezpieczne od keyloggerów itp...

Proszę o pomoc :/

Opublikowano

Jest to zazwyczaj tak zwany scam-link.

1 rada. Jeżeli wystawiasz oferty cs;go lounge i jakiś typ Cie zaprasza i ma profil prywatny, do tego daje Ci link i zaczyna CI się coś ściągać to poprostu skasuj go i zreportuj na Steamie i na Lounge.

Jeżeli byś pobrał to do końca, zapewno typ ukradł by Ci wszystkie Twoje itemy. Coś o tym wiem ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...