Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Combat Arms: Line of Sight - Dyskusja

SubZero9921

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Pamiętam, jak w zwykłym CA nie było Orthusów, Duali, ba... najbardziej wkurzającą bronią było M32, to były czasy.

Mam nadzieję, że CA odżyje, nie pójdą od razu na kase z jakimiś skrzynkami i exp passami, oby było tak jak na początku obecnego Combata - 2007, 2008.

Fajnie by było jak by zrobili tak  owszem gra musi zarabiać bo musi się z czegoś utrzymać

Mogli by zrobić tak by zamiast jakiejś  extra broni z kosmosu które mają cię na 2 strzały  czy jakiegoś silla który jest p2w typu nieśmiertelność na parę sekund.

Zrobili by po prostu wariant wyglądu 

Typu skiny do broni i postaci w sumie do skilli też by mogły być skiny żeby wyglądały np ładniej lub inaczej 

A jak grałem w starego Combata to bardzo dużo osób leciało na skiny do postaci :) 

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja na pewno przetestuję nowego Combata, zobacze nowe funkcje, mapy...i oczywiscie nowych hackerów.. i tak zostaje przy starym ^^

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Pomogłem? Daj like. To nic nie kosztuje  B) 

Opublikowano

Ghbsys robi swoje. Mają nowego gościa od hacków i moge sie zalozyc ze juz robia do nowej wersji combat arms :p

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Pomogłem? Daj like. To nic nie kosztuje  B) 

Opublikowano

To jest bardzo proste i chytre zagranie nexona. Od ostatnich miesiecy strasznie popsul zwyklego CA twierdzac ze go ulepsza. Wprowadzili mase syfu za grube pieniadze mase op za gruby hajs sety nie sety duale skrzynki wgl wszystko. Dodatkowo wprowadzili patch z wypozyczaniem zeby jeszcze wiecej ludzie ladowali nx oraz dali wszystko na perma. Ludzie przez te kilka ladnych miesiecy sie podjarali kupujac mase permow a nexon zgarnial krocie. Ale to tylko zagrywka. Psujac starego combata powodujac ze ludzie odchodza i tez Ci ktorzy zostali nie musza ladowac juz tyle pieniedzy bo maja pe0rmy, NEXON za plecami tworzyl nowego. A po co? A wlasnie tylko i wylacznie dla zysku. Fama sie rozejdzie Ci ktorzy odeszli z patchem gdzie wszystko jest za gp i wszystko mozna kupic na perma przyjda na nowego CA. Ci ktorym juz sie nudzi i maja wszystko na perma pojda na nowego i znow beda musieli zaladowac kase zeby cos tam miec. NEXON sie szczyci na forum ze to bedzie w pelni FREE TO PLAY gra oraz bardzo zbalansowana. Daje im pol roku jak zacznie byc P2W. Nawet jak bede stopniowo przerabiac ja z f2p na p2w przez 2-3 lata to bedzie ta sama historia jak z CA na poczatku. Kilkanascie broni kilka ciuchow i nic wiecej ludzie grali bylo ok a teraz? 1000 broni z tego 300 to op i jeszcze te sety oraz ciuchy? Ability ? "a po co to komu" ?  porazka. Jednak nexon jest cwany i dobrze przedstawia swoje chciwe plany w dobrym swietle. Tyle w temacie.

PS: jakby nie byl wazny zarobek to ten "swietny silny silnik" wprowadzili by do CA i nie zjebali by go doszczetnie.

Opublikowano

1.Wkurza mnie wasze podejście że nowy silnik powinien być w starym CA. Pomyśleliście o dobrych graczach którzy nie mają wystarczającego sprzętu na nowy silnik ?

2.Supermoce ? Podejrzewam że prędzej czy później zrobią serwer bez supermocy. Poza tym uważam że nie będą OP te skille, zapewne jakaś kulka prądu albo superskok z cooldownem 3 minuty.

3.Czekam strasznie napalony na tę grę, prawdopodobnie będę mieć dwa konta do beta testów zbędne więc rozdam w tym temacie 31 marca

Steam: Worst

W CA od 19.07.2009

Na MPC od 16.08.2009

Opublikowano

Będę miał dostęp do bety, ogram grę i powiem wam moją opinię po ograniu. 
Może nawet zrobię livestreama, to będziecie mogli sobie popatrzeć. (lenartowy na tłiczu)

Silnik CryEngine 3, może być trochę przeszkodą dla graczy ze słabym PC. 
No ale k***a... PC się wymienia, to nie konsola którą kupujesz za 1600zł i ruszasz każdą grę, więc skończcie bóldupić, że gra z 2015r wam nie ruszy :<

Co do trailera.
Supermoce - no ok... może mieć to jakiś tam związek z pseudo fabułą CA. i raczej nie będzie niczego takiego co zniszczy rozgrywkę "fireballe" itp. Tylko np. zwiększenie staminy na 5 sec, itp. (gra jest dalej grą militarną, a nie fantasy)
Modyfikacje broni, mamy w sumie wszędzie - i dobrze, bo tego brakowało, a to że wygląda jak w Ghost Recon, co z tego jakby się dojebać, to każda strzelanka wygląda jak Doom... 
Fajnym elementem (którego wg. mnie nie może zabraknąć w nowych strzelankach) jest opcja "przeskoczenia" przez niskie przeszkody.
Potem jest radar, który nie jest płaski jak w innych grach. Tutaj wygląda jak rzut z 2.5D (nie wiem czy się porusza w jakiś sensowny sposóB) co wg. mnie jest ok.
Kolejne, podnoszenie broni. Nie musimy już patrzeć na nią, żeby ją podnieść. Teraz tak jak w Codach/BFach pokazuje nam się klasyczne "Press X to Jason".

Co do wspomnianej wcześniej customizacji, dodanie np. celownika laserowego do broni, zwiększy statystyki celności - Tak jak w każdej innej grze, ale dzięki temu nie musimy tracić kasy na "lepszą broń" bo przecież możemy sobie ulepszyć aktualną. (pewnie wyjdzie to taniej).

Podsumowując, wg. mnie może być spoko, jedyne co mnie martwi, to sam wydawca, oraz jego umiejętności optymalizacji. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jak mozna pisac "bede mial dostep do bety" skoro oni beda losowac dzisiaj o 17:00 1000  osob ze wszystkich zarejestrowanych... Matko boska.  Ja zalozylem konto 10 min po udostepnieniu przez nexona linka a nie mam pewnosci czy bede w becie bo to czysty los.

Druga sprawa super moce. Ludzie zacznijcie czytac uwaznie. Rozumiem wasze podjaranie i szal na nowa gre ale nexon wyraznie napisal ze supermoce beda tylko i wylacznie na modzie "Crystal Boost" - to cos jak u nas spy hunt czy ten server rec rules. Wiec po co takie zamieszanie to ja nie wiem.

BARDZO WAZNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NIE WOLNO UDOSTEPNIAC PODCZAS BETY ZADNYCH SCREENOW FILMIKOW LIVESTREAMOW ANI NIC PODOBNEGO PONIEWAZ ZOSTANA WYCIAGNIETE Z TEGO KONSEKWENCJE I TO BARDZO SUROWE!!!!

Nexon calkowicie zakazal publicowania BETY nowego CA. Jezeli namierzy taka osobe ( a to nie jest zaden problem ) najprawdopodobniej zostanie nalozona bardzo wysoka kara pieniezna na taka osobe.

Rejestrujac sie wyraziliscie na to zgode

Opublikowano

Jak mozna pisac "bede mial dostep do bety" skoro oni beda losowac dzisiaj o 17:00 1000  osob ze wszystkich zarejestrowanych... Matko boska.  Ja zalozylem konto 10 min po udostepnieniu przez nexona linka a nie mam pewnosci czy bede w becie bo to czysty los.

Druga sprawa super moce. Ludzie zacznijcie czytac uwaznie. Rozumiem wasze podjaranie i szal na nowa gre ale nexon wyraznie napisal ze supermoce beda tylko i wylacznie na modzie "Crystal Boost" - to cos jak u nas spy hunt czy ten server rec rules. Wiec po co takie zamieszanie to ja nie wiem.

BARDZO WAZNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NIE WOLNO UDOSTEPNIAC PODCZAS BETY ZADNYCH SCREENOW FILMIKOW LIVESTREAMOW ANI NIC PODOBNEGO PONIEWAZ ZOSTANA WYCIAGNIETE Z TEGO KONSEKWENCJE I TO BARDZO SUROWE!!!!

Nexon calkowicie zakazal publicowania BETY nowego CA. Jezeli namierzy taka osobe ( a to nie jest zaden problem ) najprawdopodobniej zostanie nalozona bardzo wysoka kara pieniezna na taka osobe.

Rejestrujac sie wyraziliscie na to zgode

Pieprzenie, jak się dostanę to na pewno coś nagram :D

Opublikowano

"Jak mozna pisac "bede mial dostep do bety" skoro oni beda losowac dzisiaj o 17:00 1000 osob ze wszystkich zarejestrowanych... Matko boska. "

No k***a normalnie, siłą perswazji i magią zwaną konkursami mam już założone konto , przypisanym nickiem etc. Czekam tylko do jutra, aż Nexon aktywuje konto. W d***e byłeś g****o żarłeś i pierdolisz jakie to ono dobre. Nie jestem osobą która pierdoli farmazony i chyba każdy kto mnie zna ten ovtym wie...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

lenart nie pie*dol bo za dobrze CI to nie wychodzi. Dobrze wiem kim jestes bo razem z Toba i piecem robilem poradniki. Ale nie ma tu zagwarantowanego miejsca. Co z tego ze masz nick itp? Ja tez to wszystko juz mialem ustawione i co z Tego? Losowanie to losowanie. Zreszta nie unos sie tak bo Ci zylka peknie na tej twojej pieknej buzce.

Edit:

Wlasnie pokazales swoj poziom chlopczyku... Szkoda slow.

Opublikowano

Poziom mogę mieć płytki chodnikowej i chooy z tym. Ja wiem co dostałem od Nexona a Ty i tak wiesz lepiej, bo widziałeś pewnie całą moją korespondencje.

Jak napisałem wcześniej, czekam na aktywację konta, a nie na klucz. A to robi różnicę.

A poradniki to ja robiłem z Enzilem, Omkiem i Zavettim.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Dobra chlopcze bo to nie jest temat do prywatnych Twoich wyrzutow. Jest cos takiego jak prywatna wiadomosc. Aktywacje konta to bedziesz mial po 02.04. Takie farmazony sadzisz ze az przykro to czytac.

Opublikowano

Suuchy przykro mi ale pewien serwis o grach mmorpg rozdawał 250 kont z zagwarantowanym kontem do beta testów :) Także jestem pewien że jestem posiadaczem czterech z nich a za chwilę popatrzę czy któreś z zapisanych moich kont się dostało :)

Jeżeli supermoce będą tylko w jednym trybie to super. Co do umiejętności zauważ Lenart że na obrazkach dotyczących CA:LOS kolesiowi świeci się łapa niczym kakashiemu podczas chidori.

Steam: Worst

W CA od 19.07.2009

Na MPC od 16.08.2009

Opublikowano

To może być np. Jakiś wspomagacz to łapy na pn. Szybszy reload czy mocniejszy cios z piąchy.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Do północy jestem w pracy, więc nie pomógł bym ;\

A co do tego NDA, to póki mi nie przedstawia go w grze, to mam je w d***e. To że mają je gdzieś na stronie czy coś, to chooya mnie obchodzi, nic nie podpisywałem.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Raczej na pewno ktos udostepnij jakis filmik ale nie wiem co na to nexon. Oficjalnie zabronil calkowicie publicowania czegokolwiek.

Opublikowano

Każdy developer zabrania, ale póki nie klikniesz "agree" w TOS, to c***a Ci mogą zrobić. Ja konto dostałem, nic nie klikałem, więc i zgody nie wyraziłem ( zobaczymy co będzie po zalogowaniu do gry)

@Edit.

Dobra k***a, zmieniam zdanie... Kto ma LOS na PC, niech wejdzie w folder "Nexon\Combat Arms - Line of Sight\LSGame\VideoClip\clip" 
2gi klip - thunder bolt... 
a @Omek to w ogóle wygrał... http://screenshooter.net/100061160/sexnadl

Szkoda że gra jest na CryEngine3, bo niestety nie znam tego silnika, a pogrzebałbym w niej głębiej...

@EditPoranny.
Gra działa na Unreal Engine, a nie CryEngine (nie pamiętam skąd takie zdupione info wziąłem), sorry za wprowadzenie w błąd.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

No jest tu troche filmikow. Ja mam z 20 i jest nawet pokazane jak dziala ta super moc. Gosciu wali jakimis prondam i zabija przez sciane typka robiac double killa

Edit:

O matko boska co tam jest na tych filmikach... Puszczanie FireBola puszczanie jakis wichur, pozniej kumulujesz jakas moc i walisz czyms dziwnym z nieba. Jakimis soplami nawalasz itp itd. Jest mase roznych wersji tzw "Fireballa"

Jest nawet teleport.I tak zwany "Flash" jak w LoLu - robisz momentalny przeskok o jakies 3-4 metry do przodu. Identycznie jak w lolu. Chwilowe WH, widac przez sciany na okolo 3 sek.

Ale jest tez pocieszenie, mozna odbic lecace w Ciebie super moce.

Kilku sekundowy sprint - bardzo szybki jako supermoc.

Nie wiem czy nastepna to tworzenie wlasnego chologramu czy przechodzenie przez sciany.

Szybszy scope.

Kazde uzycie supermocy przeciwnicy widza przez sciany.

Szybszy reload

Standardowe ability jak w CA - dalsze rzucanie nada czy to ze z Ciebie wypada po smierci.

Ooo jest i duzy plus, Przebiegajac nad lezaca bronia dostajemy ammo do naszej.

I z tego co widze super moce mozemy wybrac tylko 2 ze wszystkich ( tez jak w lolu widze ) i za nabijanie killi mozemy ja uzyc. Co 10 killi mozemy uzyc supermocy jednorazowo. Takie sa moje przupuszczenia. I w sumie tak widac na filmiku.

Za godzine cos wiecej postaram sie opisac

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Większość narzeka na tą grę i pisze że jest to maszynka do zarabiania pieniędzy.

Jak chcecie uczciwości pograjcie w papierowe RPG.

Nie moc silnika, lecz Technika robi z ciebie zawodnika

sygnaturkaa.jpg

Opublikowano

Większość narzeka na tą grę i pisze że jest to maszynka do zarabiania pieniędzy.

Jak chcecie uczciwości pograjcie w papierowe RPG.

ta gra to gó.... ^^,tam ultra z byle czego leci,te moce to z dupy,szkoda słów na coś takiego -_-

fortnite-epic-games-development-news-banner.jpg

Opublikowano

Mi się wszystko podoba, co za problem zrobić pokój "bez mocy kosmicznych", pewnie prędzej czy póżniej postaną jakieś tryby bez nich, czekam nie cierpliwie.

Ps. Te "moce kosmiczne" zapewne nie będą łatwe do zdobycia.

1386958799-U112610.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...