Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Unity 3D terrain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka tworzę mapę terrain w Unity 3D lecz gdy daję testowanie podczas wchodzenia na góry trzęsie mi się kamera jak oszalała dodatkowo w niektórych miejscach wpadam pod terrain i wchodzę pod texxturę nie wiem jak to mam już naprawić

W FPSController mam dodane Capsule Collider RigidBoty a w terrain mam podstawowy collider 'terrain collider'

Oba collidery mają specjalizację ZeroFiction albo Metal i problem ten sam

Moge zrespić się na mapie pochodzić po płaskiej powierzchni bez problemu ale podczas wchodzenia na niektóre gory albo mam wstrząsy kamerą albo wpadam w środek góry przez moją texturę trawy

Ok problem rozwiązany wystarczyło dodać 'World Particle Collider' oraz nadać mu Collision z każdym przedmiotem może komuś się ta wiedza przyda jak będzie miał podobny problem :)

P.s proszę o nie zamykanie tematu ponieważ może zdarzyć się coś jeszcze a nie chcę robić spamu na Forum i jeżeli można zmienić temat na 'Unity 3D Pytania problemy'

TEMAT

Opublikowano

U mnie było trzesienie spowodowane tym metalem . Chyba to przez to , nie jestem pewien.

Practice Makes PerfectJulie James

Opublikowano

Każda rada się przyda :D z racji że jestem nowy w unity 3D :p więc za dużo nie wiem i wszystko robie metodą prób i błędów :p

Dodatkowo denerwuje mnie to chodzenie po mapie i nagle wpadanie pod textury ale dodalem zamiast Terrain Particle zwiększyłem Capsule Collision i jakoś daję radę

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...