Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

śnieg optyczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam od dluższego czasu wydaje mi sie, ze mam śnieg optyczny (objawy się zgadzaja itp i ja ogladalem gify to ja widze tak samo) czy śnieg optyczny towarzyszy jakimś chorobom neurologicznym, psychicznym? pozdrawiam, licze na wypowiedzi osób, ktore cierpia na te chorobe

Opublikowano

też to mam jak o tym pomyśle mi to tak nie przeszkadza

gdybym sie o tej chorobie nie dowiedzial to bym nadal myślał że normalnie postrzegam świat xD

Opublikowano

Mam śnieg optyczny od ,,zawsze'', nie mam żadnych schorzeń, no poza tym że zawsze kiedyś dręczyła mnie ciekawość czym to w ogóle jest, wg wiki:

Non-visual symptoms such as tinnitus, depersonalization-derealization, fatigue, speech difficulties and cognitive dysfunction (brain fog) are frequently encountered.[citation needed] Secondary psychiatric sequelae such as anxiety, panic attacks or depression may develop due to lack of answers and general ignorance of the condition in medical practice.[citation needed]

Chyba nie dręczy cię to aż tak bardzo by wywoływać panike/depresję xDD

Opublikowano

też to mam jak o tym pomyśle mi to tak nie przeszkadza

gdybym sie o tej chorobie nie dowiedzial to bym nadal myślał że normalnie postrzegam świat xD

Mam śnieg optyczny od ,,zawsze'', nie mam żadnych schorzeń, no poza tym że zawsze kiedyś dręczyła mnie ciekawość czym to w ogóle jest, wg wiki:

Non-visual symptoms such as tinnitus, depersonalization-derealization, fatigue, speech difficulties and cognitive dysfunction (brain fog) are frequently encountered.[citation needed] Secondary psychiatric sequelae such as anxiety, panic attacks or depression may develop due to lack of answers and general ignorance of the condition in medical practice.[citation needed]

Chyba nie dręczy cię to aż tak bardzo by wywoływać panike/depresję xDD

ja tak samo, ma ona jakiś zwiazek z chorobami psychicznymi, neurologicznymi? pytam bo mialem podejrzenia nerwicy oraz miałem skierowanie do psychiatry i nie poszedłem

Opublikowano

zaleca się badania neurologiczne osobom które mają śnieg optyczny.

Nie zawsze oznacza to jakąś chorobe lecz naukowo zaleca się badania.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Też mi się wydaje że mam śnieg ale nie tak intensywny jak to opisują na necie, mam też kilka męntów może to od tego.

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...