Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybki internet Duży ping. POMOCY!

zenar1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problemy z pingiem gdy miałem stary internet 4 mb's ping wahał się w granicach 20-35 a od jakiś 3 miesięcy dysponuje nowym internetem z plusa 25 gb prędkość wynosi od 14 do 21 mb's a po skończeniu pkietu od 5 do 12 lecz ten nieszczęsny ping :( w CS GO na polskim serwie mniej wiecęj 60 lecz gdy włączę turniejówkę waha się w granicach od 90 do 110. Nie piszcie że lagi zaczynają się od 150 bo to bujda... Ja na 110 dostrzegam małe lagi jeżeli ma ktoś rozwiązanie bardzo proszę o pomoc :( z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam   

http://www.speedtest.net/my-result/4219998063

Pokazane że 40 lecz o takim pingu mogę sobie pomarzyć :(((

Opublikowano

Internet gubi pakiety, zadzwoń do dostawcy z informacją, że gubisz pakiety i albo wina routra lub da Ci nowe IP.

Opublikowano

Nie potrafię tego wytłumaczyć, spróbuj zmienić router-jeśli dalej będzie się tak działo dzwoń do dostawcy.

Opublikowano

Chciałem dzwonić do dostawcy lecz nie wiem jak mu to wytłumaczyc... A tak wg to dzięki za odpowiedzi :)

Ah zapomniałem dodać że gdzieś wyczytałem coś o zmianie serwera proxy czy to jest możliwe ???

Opublikowano

Powiedz, że wydaje Ci się, że Twój internet gubi pakiety. Jeśli mieszkasz w mieście jest szansa, że ktoś nawet do Ciebie podjedzie. Nie ma za co. :)

Opublikowano

Jak oczywiście mogę się mylić, a używałeś anryvirusa? Może masz zainfekowany PC i blokuje Ci odbieranie pakietów.

Opublikowano

Tak, Avast ale wydaje mi się iż mam raczej czysty komputer.

Nie wiem co już mam robić nawet nie znam numeru do dostawcy xD

Opublikowano

Internet gubi pakiety, zadzwoń do dostawcy z informacją, że gubisz pakiety i albo wina routra lub da Ci nowe IP.

skad taka diagnoza? Nawet bez sprawdzenia?

w start wpisz cmd otworzy sie okienko wpisz w konsole ping google.pl zatwierdz enterem i zrzuc zdjecie.

graphic.png
Opublikowano

skad taka diagnoza? Nawet bez sprawdzenia?

w start wpisz cmd otworzy sie okienko wpisz w konsole ping google.pl zatwierdz enterem i zrzuc zdjecie.

Po prostu zaproponowałem, to czym mi to pachnie.
Opublikowano
Statystyka badania ping dla 212.2.108.123:

Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0

(0% straty),

Szacunkowy czas błądzenia pakietów w billisekundach: 

Minimum = 47 ms, Maksimum = 49 ms , Czas średni = 47 ms

Przepisałem z konsoli
Opublikowano

Ja mam neta z kablówki.

120mb

Wg speedtestu jakies 9ms

w grze 50-60

wiec to raczej nei tylko od neta zalezy.

Masz taki ping bo Cie łączy z serwerem oddalonym daleko od Ciebie.. , Kiedy wy to k***a zrozumiecie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...