Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zareklamować/wybić/wypromować serwer?

Gość vix0n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, ostatnio wiele pytań sobie zadaje, dlaczego pomimo oryginalnego trybu na moim serwerze tak jest;;;,

10 marca na początku grało wieczorami 12-20 osób na serwerze.

Pod względem technicznym (pliki) jest dopracowany.

Niestety dzisiaj można ujrzeć jak ta liczba spada spada.

Nie złamię nigdy mojego honoru wchodząc na inne serwery i się reklamować.

Wspomnę, że trudno mi uzbierać pieniądze na reklamę u YouTubera;

Zrobiłem następujące rzeczy:

Wstawiłem na różne listy serwerów minecraft mój serwer,

Wpychałem się na fora związane o mc.

Rozsyłałem opisy i przygotowane przez mnie wiadomości,

Prosiłem kolegów z ekipy, żeby wrzucali na swoje kanały przygotowany przez mnie filmik,

Stworzyłem dość ogarniętą grafikę na reklame w forum.

I ciągle nic 

Nie poddam się, ale co to za serwer 7 GB RAM na którym gra tylko dziennie 8 osób?

Pomocy błagam!

Opublikowano

Zrób coś takiego jak np. VIP na 30 dni za np. 10 reklam na forum lub filmik na YT z 200 wyświetleniami :)

Możesz jeszcze na FB poszukać różnie grupy na których można reklamować swoje serwery :)

Opublikowano

@kapi023 Chętnie, ale nie wiem od czego zacząć z tymi VIPami, jak to ludzie mają znaleźć?

btw; vipy

sam ItemShop jest tani (na hajsiwie mi nie zależy)

Opublikowano

Z tym wszystkim nie będzie tak łatwo podam ci na przykładzie mojego serwera:

1. Start jakoś 25 luty br (nie licząc serwerów które miałem wcześniej i miały się dobrze)

2. Prezentacja na MPC oraz na kilku innych forach w dzień startu

3. Dwa dni od startu 8 graczy

4. Po 4 dniach informacja na kilku MC Listach oraz refy na forach

5. Około 10 dzień serwera 11 graczy (w międzyczasie zarejestrowało się ponad 200 z czego 4 próby botowania)

6. Poszukiwania reklamy w mediach płatnych (m.in na MPC cena zabija)

7. 14 dni od startu - 9 stałych graczy - zarejestrowanych ponad 300 - oczywiście refki na forach

8. Media płatne po 15 dniach - wydatek 120zł na 4 serwisy

9. 16 dni przyrost graczy do 14

10. Refki wszystkich poprzednich reklam bez tych płatnych

11. Tak do dziś i efekt: 14 stałych graczy o różnych porach - średnia na serwerze 3-6 graczy

12. Koszty na dziś - opłacenie serwera na 6 miesięcy z góry + reklamy = około 300zł z itemshopu wpadło około 130zł serwer na minus

13. Na dziś pertraktacje z mniej znanymi YTberami (ok. 2000 subów i jakieś do 1 mln wejść)

14. Konkluzje - nie poddawaj się rób co się da i gdzie się da, jeśli nie pozwalają ci środki finansowe niestety jesteś w czarnym punkcie, zbyt wiele serwerów dla nieogarusów zyskuje większą popularność niż coś ogarniętego. Niestety nastały takie czasy.

15. Duchem jestem z tobą.

16. Pzdr i przepraszam, że nie podałem złotego środka i odbiegłem nieco od tematu ale niestety takie mamy realia.

Opublikowano

@czaman dzięki, będę się tym częściowo kierował, ta odp mnie zadowala ale jeszcze czegoś mi brakuje.

@kapi023 tak, ale póki co jest na nim zarejestrowana tylko administracja, jego silnik to mybb

Opublikowano

Dziś dostałem statystykę z płatnej reklamy o której pisałem wcześniej (statystyka za 6dni)

Kampania reklamowa zakończyła się na 10 najtańszych w polsce portalach, krótko i na temat:

Ponad 760tyś odsłon (odsłona liczona przy wejściu danej osoby na serwis i ukazaniu się reklamy na stronie)

Kliknięć w reklamę 52 (tylko)

Z reklamy mam 1 "stałego" gracza czyli wyszło mi 120zł za 1 gracza który nie wiadomo jak długo będzie grał.

Opublikowano

@czaman Czyli wnioskuję z tego, że bez YouTubera się nie obejdzie :( No nic, tylko zbierać hajsiwo mi zostaje...

Opublikowano

@vix0n a może powysyłaj paru mniejszych youtuberom na PW link do twojego serwera i jeśli im się spodoba to czy by nie nagrali reklamy.Wzamian zaoferuj range na serwerze na stałe :)

Opublikowano

Chlopie nie poddawaj się! Pozbieraj trochę kasy kup promo na mclista.pl ! Miałem server +/- 20 graczy online, gdy wykupiłem o 3 w nocy zasnołem, udałem się do szkoły, a gdy wróciłem takie: WuuT 68 osób! I od tej pory mam server +/- 170 graczy!

Opublikowano

Jeżeli masz porządne pliki serwerowe sam jakiś youtuber się zgłosi.

* Gdy grało na twoim serwerze po 20 osób mogłeś napisać do jakiegoś youtubera może by ci zrobił za free.

Daj +

Opublikowano

@thepigmansuper and others

Gówno prawda.

Żaden youtuber nie zrobi ci za darmo reklamy, chyba że jesteś jego dobrym znajomym. (Chociaż też nie zawsze...)

Polecam kupić reklamę u DeVaxesa, 100 zł i od ręki masz reklamę która zapewni ci masę graczy.

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

@thepigmansuper and others

Gówno prawda.

Żaden youtuber nie zrobi ci za darmo reklamy, chyba że jesteś jego dobrym znajomym. (Chociaż też nie zawsze...)

Polecam kupić reklamę u DeVaxesa, 100 zł i od ręki masz reklamę która zapewni ci masę graczy.

Co prawda to prawda potwierdzam.

Co do DeVaxesa to sprawdzałem czytając ten temat kilka dni temu - nie odzywa się lub po prostu mam złe namiary na gościa.

Opublikowano

@MunyPL Nie wiem czy listy serwerów minecraft jeszcze działają cuda, więc mam pytanko. Możesz napisać kiedy to było?

@1361622928-U485574.pngLifeZone przed obejrzeniem milionów takich samych poradników to zrobiłem...'

@AdamGrzegorz Słyszałem pogłoski, że jednak chce więcej. Czy korzystałeś z reklamy u niego? I czy dokladnie tyle chce za reklamę?

Opublikowano

@vix0n

Pisałem z nim, mówi że płacę 100 zł - reklamę robi od ręki. Raczej nie sądze aby oszukał :)

On tylko chciał w filmie wyżebrać od ludzi więcej hajsu, mówiąc że ktoś mu 1300 lub 300 zł zapłacił xDD To nie jest aż tyle warte.­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Z tym wszystkim nie będzie tak łatwo podam ci na przykładzie mojego serwera:

1. Start jakoś 25 luty br (nie licząc serwerów które miałem wcześniej i miały się dobrze)

2. Prezentacja na MPC oraz na kilku innych forach w dzień startu

3. Dwa dni od startu 8 graczy

4. Po 4 dniach informacja na kilku MC Listach oraz refy na forach

5. Około 10 dzień serwera 11 graczy (w międzyczasie zarejestrowało się ponad 200 z czego 4 próby botowania)

6. Poszukiwania reklamy w mediach płatnych (m.in na MPC cena zabija)

7. 14 dni od startu - 9 stałych graczy - zarejestrowanych ponad 300 - oczywiście refki na forach

8. Media płatne po 15 dniach - wydatek 120zł na 4 serwisy

9. 16 dni przyrost graczy do 14

10. Refki wszystkich poprzednich reklam bez tych płatnych

11. Tak do dziś i efekt: 14 stałych graczy o różnych porach - średnia na serwerze 3-6 graczy

12. Koszty na dziś - opłacenie serwera na 6 miesięcy z góry + reklamy = około 300zł z itemshopu wpadło około 130zł serwer na minus

13. Na dziś pertraktacje z mniej znanymi YTberami (ok. 2000 subów i jakieś do 1 mln wejść)

14. Konkluzje - nie poddawaj się rób co się da i gdzie się da, jeśli nie pozwalają ci środki finansowe niestety jesteś w czarnym punkcie, zbyt wiele serwerów dla nieogarusów zyskuje większą popularność niż coś ogarniętego. Niestety nastały takie czasy.

15. Duchem jestem z tobą.

16. Pzdr i przepraszam, że nie podałem złotego środka i odbiegłem nieco od tematu ale niestety takie mamy realia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...