Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z postawieniem serwera Unturned na swoim komputerze.

Robson321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
chciałem zrobić dedykowany server Unturned na swoim komputerze jednak pojawia się problem.

Korzystałem głównie z angielskich poradników na youtubie i dokładnie co mam w element docelowy w skrócie to: E:\steam\steamapps\common\Unturned\Unturned.exe -nographics -batchmode +secureserver/MojServer.

Po uruchomieniu powinna pojawić się konsola i powinny zostać utworzone pliki servera, jednak tak się nie dzieje.

Gdy uruchamiam skrót nic się nie pojawia, jednak słyszę muzykę z gry w tle. Sprawdzałem i server jest wtedy odpalony i można na nim grać ale zależy mi na konsoli i plikach aby móc wgrać np. nową mapę.

Jeśli ktoś ma doświadczenie z serverami Unturned prosiłbym o pomoc. Wiem że da się to zrobić dużo łatwiej, jednak jak wcześniej wspominałem zależy mi na konsoli i plikach servera.

Opublikowano

Między Unturned.exe i -nographics-... musi być spacja.

Tam jest spacja.

Jakiś czas temu miałem podobny problem, nie wiem jakim cudem, ale samo się naprawiło po kilku dniach i restartach komputera. 8S

Może coś przeoczyłeś w anglojęzycznych poradnikach? Tutaj masz w j.polskim: http://www.mpcforum.pl/topic/1260482-tworzenie-serwera-dedykowanego-na-wlasnym-komputerze/

Zobaczę może za parę dni się naprawi, przynajmniej mam taką nadzieję. Tak czy inaczej dzięki za szybką odpowiedz. Odpowiedzi spodziewałem się jutro lub za parę dni a w ciągu godziny są już dwie odpowiedzi :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...