Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki zasilacz wybrać?

Karcio22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zamierzam kupić do swojego komputera procesor AMD Phenom II X4 965 3,4 ghz i wszędzie mi piszą że powinienem zmienić zasilacz. Czy jest to konieczneg? Jaki powinieniem wybrać? Na co powinienem zwrócić uwagę kupując? Czy wogóle muszę? O to mój zestaw:

- AMD Athlon II X2 250 3,00 ghz

- Nvidia geforce gts 450 2gb

- 2x 2 gb ram

- Windows 7 32 bit Ultimate

- ASRock N68C-S UCC

- Take me 450W

Opublikowano

Dlaczego na każdej stronie podajecie mi ten zasilacz??? Co to jest spam jakiś?? Bo ile razy gdzie bym się nie pytał to ciągle ten jeden sam zasilacz.. Co to już innych na świecie zasilaczy nie ma? Płacą wam za reklame czy co?

Opublikowano

Dlaczego na każdej stronie podajecie mi ten zasilacz??? Co to jest spam jakiś?? Bo ile razy gdzie bym się nie pytał to ciągle ten jeden sam zasilacz.. Co to już innych na świecie zasilaczy nie ma? Płacą wam za reklame czy co?

Jest jednym z najlepszych, więc wszędzie się go podaje.

Opublikowano

Jest jednym z najlepszych, więc wszędzie się go podaje.

Tak szczerze to cała seria VS ssie. 

Za 150zł ciężko o coś lepszego, ale nie lepiej dołożyć do czegoś z dłuższą gwarancją np. Thermaltake seria Smart, albo XFX ? Tego drugiego chyba poprawili i nie ma już problemów z wentylatorem, a długi okres gwarancji to olbrzymi plus. 

Opublikowano

Bo jest najlepszy w swojej cenie?

Opublikowano

A tak poza tym to jak z moją płytą główną bo coś mi ktoś mówił że na niej wogóle ten procesor phenom nie bedzie dzialal i ze zasilacz nie bedzie dzialal?? o co chodzi? To wklejka:

,,Nie tylko masz zasilacz za słaby,ale i płyta główna nie nadaje się pod ten procesor. Po pierwsze masz socket AM2+ a powinien być AM3.Po drugie maksymalne TDP na twojej płycie to 95W a Phenom II X4 965 potrzebuje 125W.Napewno nie będzie działał ten procesor prawidłowo na tej płycie głównej. "

A to czat dwóch ludzi pod tym wpisem:

Zostaną wtedy obcięte jego funkcje lub rdzenie.

Ciekawe czy sam byś chciał takiego proca który będzie działał  bez jednego lub dwóch rdzeni

Tu trzeba pomyśleć nad innym prockiem jeśli ma być ta sama płyta główna. Phenom II 840 jest niezłą propozycją

O co chodzi bo inna osoba mówiła mi ze bedzie mi ten procek działał, na pudełku płyty głównej pisze ze obsluguje socket AM3 I o co chodzi z tym że do 95W cos tam a phenom ma 120W bo nie ogarniam juz tego wszystkiego a jeszcze jak patrzylem na ceneo opinie tego mojego zasilacza to podobno jest dobry...

Opublikowano

najlepsze zasilacze cena/jakośc to fortrony. są tanie i dobre.

Age is just a number :)

Opublikowano

Zasilacz jest słaby niestety, jest z czarnej listy, nie warto pakować do niego lepszych podzespołów. Płyta główna ci zmniejszy FSB, bo to wynalazek ASRocka AM2 i AM3 z DDR2 i DDR3. Musisz zmienić płytę główną na lepszą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...